Opće obavijesti

20. 11. 2019.

Najava stručnog skupa Prenošenje povijesti holokausta u Parizu

Šesti zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorijala holokausta (Mémorial de la Shoah) pod nazivom Prenošenje povijesti holokausta održat će se u Parizu od 25. do 28. studenoga 2019. Stručno usavršavanje organizira se temeljem sporazuma, potpisanoga 2012. i 2016. godine, o suradnji između Memorijala holokausta i Agencije za odgoj i obrazovanje. Skup je namijenjen učiteljima i nastavnicima te ostalim stručnjacima u ovom području iz Republike Hrvatske.

19. 11. 2019.

Poziv za sudjelovanje na V. literarnom, recitatorskom i likovnom natječaju ČA u versin, riči i pinelu

U povodu održavanja tradicionalne 29. ČAkavske večeri OŠ Bijaći u travnju 2020. Agencija za odgoj i obrazovanje i Osnovna škola Bijaći, Kaštel Novi objavljuju poziv za sudjelovanje na V. literarnom, recitatorskom i likovnom natječaju ČA u versin, riči i pinelu.

18. 11. 2019.

U Puli održan stručni skup o geometriji u nastavi matematike

U Puli održan stručni skup o geometriji u nastavi matematike

U Puli je od 14. do 16. studenoga 2019. održan 11. stručno-metodički skup za učitelje i nastavnike matematike „Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi“ s temom Geometrija u nastavi matematike, u suorganizaciji Matematičkog društva Istra i Agencije za odgoj i obrazovanje, na kojem je sudjelovalo gotovo 350 učitelja i nastavnika matematike. Sudionicima skupa se u uvodnom dijelu pozdravnim govorom o vezi matematike s umjetnošću i pjesništvom obratila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, koja je ujedno i otvorila trodnevnu edukaciju.

14. 11. 2019.

Najava stručnog skupa za ravnatelje učeničkih domova u Tuheljskim toplicama

Edukacija ravnatelje učeničkih domova na temu upravljanja odgojno-obrazovnom ustanovom održat će se u Tuheljskim toplicama 3. i 4. prosinca 2019. godine.

13. 11. 2019.

Dogovorena suradnja na razvoju preventivnih i programa zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih

Dogovorena suradnja na razvoju preventivnih i programa zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih

U Agenciji za odgoj i obrazovanje 12. studenog 2019. održan je sastanak ravnateljice dr. sc. Dubravke Brezak Stamać i pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba prof. dr. sc. Vjekoslava Jeleča, dr. med. Sastanku su nazočile i njihove suradnice, a razgovaralo se o nastavku suradnje i daljnjem razvoju preventivnih i programa zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih. Istaknuti su do sada realizirani edukativni programi u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo koji su bili usmjereni na učenike i nastavnike.

12. 11. 2019.

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga

Obavještavamo vas da je na stranicama Ministarstva kulture objavljen Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga - učeničke radove. 

Poticanje učenika osnovnih i srednjih škola na izradu videonajave knjige (book trailera) samo je jedna od aktivnosti Akcijskog plana provedbe Nacionalne strategije za poticanje čitanja 2019.

Molimo učitelje i nastavnike da potaknu svoje učenike da se odazovu na Javni poziv i da svojim kreativnim radovima potaknu svoje vršnjake  na aktivno i kreativno čitanje.

Glavna je nagrada izlet za sve učenike razrednog odjela čija će videonajava biti ocijenjena najvišom ocjenom.

 

Obavijesti

Izdvajamo