Opće obavijesti

10. 6. 2019.

Najava dodjele Oskara znanja 2019.

Najava dodjele Oskara znanja 2019.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove će godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa. Dodjela Oskara znanja održat će se 27. i 28. lipnja 2019. u Zagrebu.

5. 6. 2019.

Dr. sc. Dubravka Brezak Stamać imenovana ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje

Upravno vijeće Agencije za odgoj i obrazovanje na sjednici održanoj 5. lipnja 2019. godine imenovalo je dr. sc. Dubravku Brezak Stamać ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje. Poslove ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać preuzet će 1. srpnja 2019. godine.

 

28. 5. 2019.

Rajko Grlić gostuje 29. svibnja 2019. u programu Pisci na mreži

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović,  da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 29.  svibnja 2019. godine gostuje Rajko Grlić.

 

16. 5. 2019.

Najava Simpozija o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije - Maja Beck- Dvoržak

Hrvatsko društvo za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju Hrvatskog liječničkog zbora, Klinika za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta, Sveučilište Zagreb i Klinički bolnički Centar Zagreb pozivaju Vas na Simpozij o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije - Maja Beck- Dvoržak, koji će se održati u četvrtak 6. lipnja  2019. od 14,00 do 18,45  sati u Hrvatskom liječničkom zboru, Velika dvorana, Šubićeva 9, Zagreb.

13. 5. 2019.

Najava državne Smotre projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja 20. svibnja 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu organiziraju 21. po redu državnu Smotru projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja. Na državnu će smotru osnovnih i srednjih škola doći učenici sa svojim mentorima i obrazložiti najbolje projekte iz cijele Hrvatske, njih 79, i objasniti koje su rezultate ostvarili u rješavanju različitih društvenih, gospodarskih, kulturoloških i drugih problema svoje lokalne zajednice.

13. 5. 2019.

Najava stručnog skupa Holokaust kao početna točka II.

Od 9. do 11. srpnja 2019. godine u Trstu (Republika Italija) održat će se stručni skup  Holokaust kao početna točka II. za učitelje i nastavnike koji se bave poučavanjem i učenjem ove teme. Organizator je Šoa memorial (Memorial de la Shoah) iz Pariza u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, slovenskim Zavodom za školstvo (Zavod Republike Slovenije za šolstvo) te talijanskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti i istraživanja (Ministero dell'Istruzione, dell'Università e della Ricerca).

Obavijesti

Izdvajamo