Opće obavijesti

1. 7. 2020.

Okrugli stol o stručnom usavršavanju učitelja u RH

Okrugli stol o stručnom usavršavanju učitelja u RH

Stručno usavršavanje pravo je i obveza svih odgojno-obrazovnih djelatnika te je važno da bude kvalitetno i svrhovito. Stoga je Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono, u suradnji s partnerima iz Republike Srbije i Sjeverne Makedonije osmislila projekt „Potrebe nastavnika za cjeloživotnim učenjem u kontekstu obrazovanja za 21. stoljeće“ kojeg financira EU preko Fondacije Tempus u Republici Srbiji iz sredstava Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva. 

18. 6. 2020.

Najava državnih stručnih skupova za učitelje i nastavnike informatike i računalstva te tehničke kulture

Državni stručni skup učitelja i nastavnika informatike i računalstva osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske - Informatika u obrazovanju 2020. – Info@Edu IX. održat će se online putem Zoom-a od 29. lipnja do 1. srpnja 2020. godine. Državni stručni skup za učitelje tehničke kulture Dani tehničke kulture 2020. održat će se također putem Zooma 1. i 2. srpnja 2020. godine. 

9. 6. 2020.

Poziv za izbor olimpijske vrste mladih prirodoslovaca za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih - IJSO 2020

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je poziv za izbor olimpijske vrste mladih prirodoslovaca za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih - IJSO 2020.

8. 6. 2020.

Poziv na pripreme i izbor učenika za EuPhO 2021 i IPhO 2021

Hrvatsko fizikalno društvo objavljuje poziva na predizbor olimpijske vrste za Europsku fizičku olimpijadu – EuPhO 2021 i Međunarodnu fizičku olimpijadu – IPhO 2021.

2. 6. 2020.

Učitelji su ključ svake reforme

Učitelji su ključ svake reforme

I u ovim kriznim vremenima pokazalo se da su učitelji ključ svake reforme naglasila je dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, gostujući na online-konferenciji GOOD Inicijative 'Obrazovanje u doba korone'. Glavna je pouka iz ove situacije u obrazovanju, prema njezinim riječima, što je ponovo potvrđeno da su “učitelji ključ svake reforme, učitelji koji su preko noći sjeli za svoje radne stolove i preko noći se transformirali ‘iz učitelja ex cathedra u doslovno učitelja na daljinski’ te dokazali da brzo uče.

27. 5. 2020.

Obavijest o pružanju stručne pomoći i podrške viših savjetnika Agencije u izvođenju nastave na daljinu

Učitelji, nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji mogu putem niže navedenih e-mail adresa zatražiti stručnu pomoć i podršku u pripremi i ostvarivanju nastave na daljinu od viših savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje:

1. mr. sc. Gea Cetinić, gea.cetinic@azoo.hr

2. Vladimira Brezak, prof., vladimira.brezak@azoo.hr

3. Igor Rukljač, mag. prim. educ., igor.rukljac@azoo.hr

4. mr. Đurđa Kulušić, djurdja.kulusic@azoo.hr

5. Sanja Jelovčić, prof., sanja.jelovcic@azoo.hr 

 

Obavijesti

Izdvajamo