Opće obavijesti

25. 9. 2020.

Pisci na mreži, 30. rujna 2020. gostuje Vesna Marić

Gošća 97. programa Pisci na mreži bit će Vesna Marić čiji je roman Plava ptica izazvao iznimnu pažnju čitatelja, kritike: „Izbjeglički put od mostarske tinejdžerke do britanske spisateljice Vesna Marić opisuje onako kako se sve to doista i odvijalo. Usprkos tjeskobi tog iskustva, ona je uspjela sagledati sve okolnosti kroz originalnu humorističnu optiku koja čini ovu knjigu posebnom. Pred vama je temeljna knjiga emigrantske perspektive generacija zahvaćenih ratom devedesetih godina. Ovo štivo uspješno nas vodi u vrlo hrabar pothvat – u suočavanje s osobnim stanjem izmještenosti, u objektivnu usporedbu vlastitog, novog života upitne kvalitete s idealnim mjerilima uređenog društva u kojem bi svatko od nas želio živjeti, kao i u potragu za fizičkim mjestom koje bismo mogli nazvati domom, gdje bismo mogli odahnuti, zaliječiti rane i, uz uzdah olakšanja, krenuti dalje.“ Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autoricom u programu Pisci na mreži.

24. 9. 2020.

Obilježena 70. godišnjica izlaženja časopisa koji popularizira matematiku i fiziku

Povodom sedamdeset godina izlaženja Matematičko-fizičkog lista (MFL) uredništvo časopisa s Instituta za fiziku i brojni suradnici, među ostalima i Agencija za odgoj i obrazovanje, a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, organizirali su 18. rujna 2020. online stručni skup pod nazivom Relevantna područja moderne fizike kroz 70 godina izlaženja MFL-a.

21. 9. 2020.

Državna matura je rezultat dugotrajnog obrazovanja

Državna matura je rezultat dugotrajnog obrazovanja

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać gostovala je 21. rujna u HTV emisiji Dobro jutro Hrvatska u kojoj je razgovaralo o iskustvima učenika i profesora na početku nikad izazovnije školske godine, o nastavi pod maskama i modelima organizacije nastave te državnoj maturi.

14. 9. 2020.

Nagrađen projekt nadziranog četkanje zubi u vrtićima i školama

Pilot-projekt Nadzirano četkanje zubi u vrtićima i školama dobitnik je nagrade FDI Smile Award 2020 koju Svjetska udruga dentalne medicine (FDI World Dental Federation) dodjeljuje svojim redovitim ili pridruženim članovima u svrhu promicanja preventivnih aktivnosti na lokalnoj razini.

10. 9. 2020.

Odluke o napredovanju u zvanje dostavljat će se na adrese škola i vrtića

Obavještavaju se svi odgojno-obrazovni radnici u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima da se zbog epidemiološke situacije do daljnjega neće organizirati svečane promocije u zvanja.

10. 9. 2020.

U Karlovcu otvoreni festivali filmskoga srednjoškolskog stvaralaštva

U Karlovcu otvoreni festivali filmskoga srednjoškolskog stvaralaštva

25. Filmska revija mladeži i 13. Four River Film Festival, festivali filma koji su napravili srednjoškolci iz cijeloga svijeta, svečano su otvoreni 8. rujna 2020. godine u Karlovcu na Foginovom kupalištu.

Obavijesti

Izdvajamo