Opće obavijesti

15. 10. 2019.

Najava 48. Svjetskog kongresa školskih knjižničara u Dubrovniku

Kao krunsko priznanje kvaliteti rada školskih knjižničara Hrvatske, od 21. do 25. listopada u ove godine Hrvatska je domaćin 48. Svjetskog kongresa školskih knjižničara i 23. Međunarodnog istraživačkog foruma o školskome knjižničarstvu koji će se održati pod nazivom Okupljanje – osnaživanje – preobrazba: školske knjižnice (Convergence – Empowering – Transformation:  School Libraries). Organizatori Kongresa su Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) i Hrvatska udruga školskih knjižničara pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture.

14. 10. 2019.

Savjetnice AZOO-a na Međunarodnoj konferenciji „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”

Savjetnice AZOO-a na Međunarodnoj konferenciji „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”

Zavod za školstvo Crne Gore organizirao je 8. i 9. listopada 2019. godine u Podgorici međunarodnu konferenciju Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja (http://bit.ly/2Meu5v4) na kojoj su sudjelovale predstavnice Agencije za odgoj i obrazovanje.

14. 10. 2019.

Približiti umjetnost djeci i mladima

Približiti umjetnost djeci i mladima

Program Ruksak (pun) kulture, koji zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, svojim se informativnim materijalom predstavio na prvom međunarodnom forumu dječje kulture, koji je održan 30. rujna i 1. listopada 2019., Tampere (Finska), u organizaciji Udruženja finskih centara kulture za djecu.

5. 10. 2019.

Promocijom u viša zvanja mentora i savjetnika nagrađeno 608 najboljih odgojno-obrazovnih radnika

Promocijom u viša zvanja mentora i savjetnika nagrađeno 608 najboljih odgojno-obrazovnih radnika

Uoči Svjetskog dana učitelja, koji se u cijelom svijetu obilježava 5. listopada, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirali su 4. listopada 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečanu promociju najboljih odgojno-obrazovnih radnika.

3. 10. 2019.

 Kako i zašto učiti o medijima

Kako i zašto učiti o medijima

Ravnateljica Agencije za odgoj o obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać sudjelovala je 3. listopada 2019. godine u Velikoj Gorici na svečanom otvorenju 15. susreta dječjih gradskih i općinskih vijeća Hrvatske koji se ove godine bave temom  „Kao i zašto učiti o medijima“.

Organizatori Susreta su Savez društava Naša djeca Hrvatske i Grad Velika Gorica.

1. 10. 2019.

Stručni skup povodom 100-e obljetnice rođenja Jure Kaštelana - javni poziv za sudjelovanje

Povodom 100-e obljetnice rođenja hrvatskoga pjesnika i znanstvenika Jure Kaštelana (1919. – 1990. – 2019.) Agencija za odgoj i obrazovanje i Srednja škola Jure Kaštelana, Omiš organiziraju stručni skup za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika. Stručni skup održat će se 18. prosinca 2019. u dvorani Hotela Plaža u Omišu.

Obavijesti

Izdvajamo