Poučavanje o holokaustu

30. 9. 2019.

Šesti zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memoriala de la Shoah

U Parizu će se, od 25. do 28. studenoga 2019. održati šesti zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorijala holokausta  (fr. Mémorial de la Shoah). Temeljem sporazuma o suradnji između Memorijala holokausta i Agencije za odgoj i obrazovanje, potpisanoga 2012. i 2016. godine, stručni skup Prenošenje povijesti holokausta organizira se za učitelje i nastavnike te ostale stručnjake u ovom području iz Republike Hrvatske.

13. 5. 2019.

Stručni skup Holokaust kao početna točka II.

Od 9. do 11. srpnja 2019. godine u Trstu (Republika Italija) održat će se stručni skup  Holokaust kao početna točka II. za učitelje i nastavnike koji se bave poučavanjem i učenjem ove teme. Organizator je Šoa memorial (Memorial de la Shoah) iz Pariza u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, slovenskim Zavodom za školstvo (Zavod Republike Slovenije za šolstvo) te talijanskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti i istraživanja (Ministero dell'Istruzione, dell'Università e della Ricerca).

5. 2. 2019.

Državni stručni skup „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“

Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je državni stručni skup „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“, koji se povodu obilježavanja međunarodnog Dana sjećanja na žrtve holokausta, održava u Puli od 29. siječnja do 1. veljače 2019. godine. Interdisciplinarni stručni skup, Agencija za odgoj i obrazovanje organizira u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Yad Vashemom iz Izraela te Memorialom de la Shoah iz Francuske, a ovogodišnji, šesnaesti po redu, odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

24. 1. 2019.

Najava državnog stručnog skupa Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti

Šesnaesti državni stručni skup „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“ održat će se u Puli od 29. siječnja do 1. veljače 2019. godine. Stručni skup se svake godine organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja,a ovogodišnji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

10. 12. 2018.

Holokaust i genocidi 20. stoljeća

Holokaust i genocidi 20. stoljeća

Seminar za hrvatske učitelje i nastavnike pod nazivom Holokaust i genocidi 20. stoljeća održao se u Shoah memorijalu u Parizu od 3. do 6. prosinca 2018. godine. Seminar u partnerstvu organiziraju i provode Agencija za odgoj i obrazovanje i Shoah memorijal temeljem međunarodnog sporazuma, a ove je godine u njemu sudjelovalo 17 odgojno-obrazovnih radnika te više savjetnice AZOO-a Loranda Miletić i Renata Ozorlić Dominić.

Obavijesti

Izdvajamo