Smotre i natjecanje iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

4. 10. 2020.

Srednjoškolci kroz simuliranje sudskih parnica učili o vladavini prava

Srednjoškolci kroz simuliranje sudskih parnica učili o vladavini prava

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Općinskim sudom u Novom Zagrebu, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom pravosuđa i drugim predstavnicima pravosudnog sustava u RH-a organizirali su 3. listopada 2020. godine 14. Smotru simuliranih suđenja za učenike srednjih škola.

4. 6. 2019.

21. državna Smotra projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja 20. svibnja 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu organizirali su 21. državnu Smotru projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja. Na državnoj smotru sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola, sa svojim mentorima, i predstavljali su najbolje projekte iz cijele Hrvatske. Učenici su prezentirali 79 projekata i objasnili koje su rezultate ostvarili u rješavanju različitih društvenih, gospodarskih, kulturoloških i drugih problema svoje lokalne zajednice. Ukupno je sudjelovalo 316 učenika i 79 mentora.

20. 5. 2019.

Predškolci prezentirali 45 projekata na državnoj smotri

Predškolci prezentirali 45 projekata na državnoj smotri

Državna smotra projekata u području Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske, u ustanovama za rani i predškolski odgoj i obrazovanje održana je u Zadru od 15. do 17. svibnja 2019. godine. Na smotri je sudjelovalo 168 odgojitelja, stručnih suradnika i ravnatelja te je prikazano 45 projekata.

14. 5. 2019.

Simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

U Saboru je 13. svibnja 2019. održana sedma simulirana sjednica Sabora za učenike srednjih škola koju su organizirali Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Ove godine u  ulozi zastupnika sudjelovalo je 138 učenika iz 23 škole, a pratilo ih je sedam novinara - učenika.  

Obavijesti

Izdvajamo