Likovna kultura i umjetnost

7. 9. 2020.

Državni stručni skup učitelja i nastavnika likovnoumjetničkog područja

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 1. i 2. rujna 2020. održan je prvi online državni stručni skup za učitelje i nastavnike likovnoumjetničkog područja.

Temu skupa Industrijska baština u kurikulima likovno-umjetničkog područja obradili su i izložili savjetnici, učitelji, nastavnici, znanstvenici i stručnjaci iz muzeja i galerija. Sudionike skupa pozdravila je i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, koja se uvodno obratila sudionicima skupa.

6. 7. 2020.

U Zadru održan državni stručni skup voditelja ŽSV-a likovno-umjetničkog područja

U Zadru održan državni stručni skup voditelja ŽSV-a likovno-umjetničkog područja

Državni stručni skup namijenjen voditeljima županijskih stručnih vijeća likovno-umjetničkog područja s temom Kulturno-povijesni kompleks Kneževe palače održan je 2. srpnja 2020. u Kneževoj palači Narodnog muzeja u Zadru.

7. 9. 2018.

Stručno-znanstveni skup iz likovne umjetnosti Moć, vlast i umjetnost

Stručno-znanstveni skup iz likovne umjetnosti Moć, vlast i umjetnost

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 31. kolovoza 2018. u Rijeci je održan državni stručno-znanstveni skup s temom Moć, vlast i umjetnost s ciljem upoznavanja sa suvremenom metodologijom u povijesti umjetnosti. vezanom uz takozvanu „socijalnu povijest umjetnosti“; povezivanje navedenog pristupa sa stilskom analizom, komparativnim, tradicionalnim „filološkim“ pristupom.

28. 8. 2018.

Održana stručna usavršavanja učitelja i nastavnika uključenih u eksperimentalnu provedbu projekta Škola za život

Agencija za odgoj i obrazovanje od 24. do 28. kolovoza 2018. godine organizirala je dva međužupanijska stručna skupa za učitelje likovne kulture i nastavnike likovne umjetnosti iz Osnovnoj školi Primošten u Primoštenu i...

16. 4. 2018.

U Osijeku održano stručno usavršavanje o suvremenoj nastavi likovne kulture

Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s OŠ Višnjevac, Muzejom likovnih umjetnosti Osijek, Muzejom Slavonije i Turističkom zajednicom grada Osijeka, organizirala je od 3. do 5. travnja 2018. godine, u Osijeku, trod...

Obavijesti

Izdvajamo