Novosti u obrazovanju

22. 4. 2020.

Eurydice: Kako će se europski maturanti ove godine upisivati u visokoškolske ustanove?

Eurydice: Kako će se europski maturanti ove godine upisivati u visokoškolske ustanove?

Europska meža obrazovnih politika Eurydice pozabavila se još jednom aktualnom temom - europskim maturantima i ovogodišnjm upisima. Usporedno izvješće Eurydice donosi pregled načina na koje obrazovni sustavi u Europi pristupaju pitanju završetka srednjeg obrazovanja i ovogodišnjim upisima u visokoškolske ustanove. Neki obrazovni sustavi odustali su od završnih ispita srednjeg obrazovanja, pa će ustanove visokog obrazovanja trebati naći nove načine upisa studenata.

6. 4. 2020.

Eurydice: Kako Covid-19 utječe na europske škole?

Europska mreža Eurydice, koju je uspostavila Europska komisija sa svrhom razmjene i pružanja relevantnih podataka o obrazovnim sustavima i politikama, objavila je usporedno izvješće o utjecaju koronavirusa na održavanje nastave u europskim državama.

Istraživanje pokazuje da je većina europskih država zatvorila škole u skladu s mjerama ograničavanja međuljudksih konktakata i usporavanja širenja virusa te se učenicima pruža potpora u učenju putem različitih platformi za e-učenje.  

17. 7. 2019.

Rezultati OECD-ova istraživanja TALIS 2018

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u lipnju 2019. godine objavio je rezultate TALIS 2018 glavnog istraživanja provedenog u Republici Hrvatskoj, na hrvatskom jeziku u dokumentu pod nazivom „TALIS 2018: Učitelji, nastavnici i ravnatelji – cjeloživotni učenici Međunarodno istraživanje učenja i poučavanja“.

5. 4. 2019.

Pregled obrazovanja i osposobljavanja 2018. - Hrvatska

U listopadu 2018. godine objavljena je redovna, godišnja publikacija „Pregled obrazovanja i osposobljavanja za 2018. godinu - Hrvatska“ (Education and Training Monitor 2018 - Croatia) koju izdaje Europska komisija, a odnosi se na praćenje ostvarivanja zajedničkih ciljeva 28 zemalja članica EU u području obrazovanja i osposobljavanja.

22. 2. 2018.

Učiteljsko zanimanje u Europi – pristup, napredovanje i podrška

Eurydice, europska mreža za informiranje o sustavima obrazovanja i obrazovnim politikama objavila je dokument Učiteljsko zanimanje u Europi – Komparativni prikaz nacionalnih politika koje uređuju učiteljsko zanimanje. &...

29. 11. 2017.

Pregled obrazovanja i osposobljavanja 2017

U studenom 2017. godine objavljena je godišnja publikacija „Pregled obrazovanja i osposobljavanja za 2017. godinu“ (Education and Training Monitor 2017), Svezak 1, koju izdaje Europska komisija, a odnosi se na praćenje ...

Obavijesti

Izdvajamo