14. 10. 2019.

Savjetnice AZOO-a na Međunarodnoj konferenciji „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”

Zavod za školstvo Crne Gore organizirao je 8. i 9. listopada 2019. godine u Podgorici međunarodnu konferenciju Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja (http://bit.ly/2Meu5v4) na kojoj su sudjelovale predstavnice Agencije za odgoj i obrazovanje.

Savjetnice AZOO-a na Međunarodnoj konferenciji „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”

Viša savjetnica za informatiku, računalstvo i tehničku kulturu Viktorija Vranešić i viša savjetnica za matematiku Antonela Czwyk-Marić u sesiji Ključni aspekti u obrazovnim politikama predstavili su ulogu Agencije za odgoj i obrazovanje u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske te prikazali kronološki pregled reformskih procesa koji su započeli donošenjem Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije 2014.

Na konferenciji su organizirane panel-rasprave s temama Ključne kompetencije STEM-a, Poduzetničko učenje i Digitalna pismenost predstavljeni su procesi koji se događaju u zemljama sudionicama konferencije. U panel-raspravi Ključne kompetencije STEM-a sudjelovala je viša savjetnica za matematiku Antonela Czwyk-Marić koja je predstavila na primjerima iz prakse kako se kod učenika potiče razvoj STEM kompetencija.

U panel-raspravi Digitalna pismenost sudjelovala je viša savjetnica za informatiku, računalstvo i tehničku kulturu Viktorija Vranešić koja je dala osvrt na Razvoj digitalne kompetencije učitelja/nastavnika - profesionalni razvoj kroz programe stručnih usavršavanja koji se kontinuirano provode u Republici Hrvatskoj.

U radu konferencije sudjelovali su predstavnici Zavoda za školstvo Crne Gore, Zavoda za školstvo Republike Slovenije, Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske; Biroa za razvoj obrazovanja Sjeverne Makedonije, Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije, Ministarstva prosvjete Bosne i Hercegovine, Ispitnog centra Crne Gore, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije i Centara za kvalitetu i istraživanje Zavoda za školstvo Republike Slovenije te Centra za razvoj programa i udžbenika Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije.

Obavijesti

Izdvajamo