30. 4. 2019.

Glazbeni i plesni pedagozi u izazovima svakodnevnog odgojno-obrazovnog procesa

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Hotelu „Osijek“ u Osijeku  od 24. do 26. travnja 2019. godine održan je državni stručni skup „Glazbeni i plesni pedagozi u izazovima svakodnevnog odgojno-obrazovnog procesa“, namijenjen svim učiteljima i nastavnicima glazbenih i plesnih škola Republike Hrvatske.

Glazbeni i plesni pedagozi u izazovima svakodnevnog odgojno-obrazovnog procesa

Stručni skup, na kojem je sudjelovalo 190 učitelja i nastavnika, otvorila je viša savjetnica za umjetničke škole Alica Hergešić, prof., a prigodnim glazbeno-plesnim programom uveličali učenici Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku.

Učitelji i nastavnici glazbenih i plesnih škola imali priliku razvijati kompetencije iz područja motivacije učenika na samostalan rad, muzikoterapije, terapije pokretom i plesom, prevencije gubitka glasa kao profesionalne bolesti učitelja i nastavnika te informirati se o ulozi kralježnice u stvaralačkom procesu umjetnika-pedagoga. Upoznali su baroknu suitu kao glazbenu i plesnu vrstu i naučili koreografiju karakterističnu za barokni menuet. Također, zadnjeg dana stručnoga skupa sudionici su imali prilike unaprijediti komunikacijske vještine te raspraviti o umjetničkim školama pred izazovima obrazovne reforme. Predavači na stručnom skupu bili su: prof. prim. dr. sc. Andrijana Včeva, dr. med., profesorica na Medicinskom fakultetu Osijek i voditeljica Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek, Dinka Migić-Vlatković, mag. iur. i dipl. psiholog, dr. sc. Ksenija Burić, akademski muzičar, doc. art. Sanela Janković Marušić, i doc. art. Vuk Ognjenović s Umjetničke akademije u Osijeku, Sunčana Bašić, prof., ravnateljica Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku, dr. sc. Davor Brđanović, Član ERS-a za provedbu reforme obrazovanja te Miljenka Galić, dipl. pedagog, viša savjetnica iz Agencija za odgoj i obrazovanje, Božica Krajnović, prof. i Maja Boček, prof., odgajateljice Učeničkog doma „Hrvatskoga radiše“ u Osijeku. Stručni skup je organizirala i vodila Alica Hergešić, prof., viša savjetnica za umjetničke škole Agencije za odgoj i obrazovanje.

                              

Obavijesti

Izdvajamo