4. 3. 2019.

Obavijest za podnošenje zahtjeva za objavu drugih obrazovnih materijala u virtualni repozitorij

Obavještavamo vas da je temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, 116/18), Agencija za odgoj i obrazovanje počela prikupljati zahtjeve za objavu drugih obrazovnih materijala. Prikupljanje zahtjeva obavlja se sukladno članku 16. Zakona, temeljem kojeg Agencija za odgoj i obrazovanje donosi odluku o objavi ili odbijanju objave drugih obrazovnih materijala u virtualnom repozitoriju.

Odluka o objavi ili odbijanju objave drugih obrazovnih materijala u virtualnom repozitoriju Agencija za odgoj i obrazovanje donosi na temelju mišljenja povjerenstva koje je imenovao ravnatelj Agencije u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za objavu.

Postupci započeti prije stupanja na snagu Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, 116/18) dovršit će se prema odredbama Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, 27/10, 55/11 i 101/13) i Pravilniku o postupku odobravanja i uporabi pomoćnih nastavnih sredstava za nastavne predmete u osnovnim školama, gimnazijama, umjetničkim školama i općeobrazovne predmete u strukovnim školama (Narodne novine, 139/13 i 69/16).

Zahtjev (DOC: 33 kb)

 

Obavijesti

Izdvajamo