30. 1. 2019.

Najava stručnog usavršavanja odgojitelja, učitelja i nastavnika pripadnika hrvatske nacionalne manjine

Zadovoljstvo nam je pozvati odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini na stručni skup koji organizira Agencija za odgoj i obrazovanje od 4. do 8. srpnja 2019. godine u Hotelu Pula, Sisplac 31, Pula.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira stručni skup odgojno-obrazovnih radnika iz Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Crne Gore, Čilea, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Norveške, Perua, Rumunjske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske i Urugvaja.

Programom će biti obuhvaćeni sadržaji koji pridonose unapređivanju znanja hrvatskoga jezika, obogaćivanju spoznaja o hrvatskomu jeziku i kulturi te jačanju kompetencija u radu s učenicima kojima je hrvatski drugi jezik. Odgojno-obrazovni radnici koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku u Europi i svijetu, radom u radionicama, terenskom nastavom te plenarnim predavanjima bit će osnaženi i u području povijesti, geografije te umjetnosti. Poseban dio programa bit će posvećen njegovanju hrvatske tradicije i identiteta.

Dolazak i smještaj sudionika predviđen je 4. srpnja 2019. od 14 sati, a otvaranje stručnoga skupa u 17 sati. Završetak skupa planiran je 8. srpnja 2019. oko 14 sati.

Detaljne upute vezane za prijavu sudionika i program objavit će se naknadno.

Napomena: Stručni skup nije namijenjen odgojno-obrazovnim radnicima koji rade u hrvatskoj nastavi u inozemstvu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Voditeljice:

Biljana Petljak Zekić, mag. prim. educ., viša savjetnica za razrednu nastavu

Agencija za odgoj i obrazovanje

Telefon: 01 2785 024

E-mail: biljana.petljak-zekic@azoo.hr

mr. Šimica Mihaljević, viša savjetnica za razrednu nastavu

Agencija za odgoj i obrazovanje

Telefon: 01 2785 067

E-mail: simica.mihaljevic@azoo.hr

Obavijesti

Izdvajamo