7. 3. 2019.

Najava 31. Proljetne škole školskih knjižničara RH 2019.

Međunarodni državni skup 31. Proljetna škola školskih knjižničara Republike Hrvatske održat će se od 8. travnja do 11. travnja 2019. u hotelu Amadria Park (Solaris) u Šibeniku. Program započinje svečanim otvaranje prvoga dana u 16.30 sati, a završava zaključcima i zatvaranjem Škole u 13.30 sati.

Tema ovogodišnje Proljetne škole je Ogledni nastavni sat stručnog suradnika knjižničara - Informacijska pismenost (IP)

Ciljevi: Održati interaktivni ogledni nastavni sat Informacijske pismenosti (IP), stručnim suradnicima knjižničarima (koji će biti u ulozi učenika), u cilju razumijevanja, razlikovanja i primjene vođenog poučavanja kroz interdisciplinarnu nastavu; analizirati ogledni nastavni sat IP i dobiti povratne informacije; napraviti samoprocjenu; analizirati i procijeniti digitalne odgojno-obrazovne materijale (udžbenici međupredmetnih tema, digitalizirani časopisi i novine općega društvenog zanimanja, e-Lektire), u svrhu njihovog uravnoteženog korištenja u odnosu na tradicionalno; razumjeti školovanje u školskoj knjižnici kao doprinos učenju učenika i snalaženju u virtualnom prostoru digitalnih knjižnica, a digitalnu transformaciju školskog sustava kao olakšanje.

Nastavne priprave treba slati na poveznicu https://goo.gl/forms/eW5tmzJeeZrBBR9g1 , a rok za slanje je 25. siječanj 2019. jedan sudionik može odbrati i prijaviti najviše 3 nastavne teme/priprave, a Programski odbor će izvršiti odabir.

Rezervaciju smještaja sudionici vrše samostalno putem linka www.amadriapark.com (rezervacijski kod: 31.PŠŠK).

Obvezna prijava, do 700 polaznika, do 18. ožujka 2019. na http://ettaedu.azoo.hr

Upute autorima nastavnih priprema te rokovi za slanje istih za PŠŠK 2019. i upute za rezervaciju smještaja možete pronaći u dokumentima u prilogu.

Upute autorima nastavnih priprava za Zbornik te rokovi za slanje istih (DOC: 103 kb)

OBRAZAC Priprava 1.(DOC: 67 kb)

PRIMJER Priprava 2. (DOC: 33. 45 Mb)

Upute za rezervaciju smještaja (DOC: 615 kb) Dodatne upute (DOC: 1.3 Mb)

Obavijesti

Izdvajamo