27. 10. 2016.

Pestalozzi program usavršavanja Učenje za demokarciju

p1_mStrengthening Education for Democracy, Modul A stručnog usavršavanja poučavatelja učitelja Pestalozzi programa Vijeća Europe održan je u Strasbourgu od 4. do 7. listopada 2016. Primarni je cilj programa osmišljavanje načina integracije razvoja nužnih kompetencija i stručnog usavršavanja učitelja, nastavnika i stručnih suradnika. Edukacija je blisko povezana s drugim projektima u sklopu Pestalozzi programa; oslanja se na rezultate projekta „Kompetencije za kulturu demokracije“ i koristi resursima razvijenim od strane zajednice praktičara na Pestalozzi platformi.

Ovaj se model stručnog usavršavanja sastoji od triju cjelina u ukupnom trajanju od 18 mjeseci. Nakon pripremne faze na internetskoj platformi Programa, uslijedio je Modul A kao priprema za samostalno kreiranje materijala za radionice s učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima. Materijali će biti pilotirani tijekom ranog proljeća nakon čega će se svi sudionici – njih 36 iz 29 zemalja članica Vijeća Europe okupiti na Modulu B te prezentirati, komentirati i analizirati izrađene materijale. Završni dio projekta planiran je za posljednji kvartal 2017. kada će materijali biti objavljeni.

p2_mHrvatsku predstavlja Irena Pavlović, prof. savjetnica iz Srednje škole Čazma u Čazmi, a program vode Josef Huber, Pascale Mompoint-Gaillard,  Rasa Askinyte-Degesiene, Merce Bernaus i Marta Viñes Jimeno.

Dokumenti

Obavijesti

Izdvajamo