21. 4. 2016.

Državni skup Profesionalne kompetencije ravnatelja školske/domske ustanove

Zadar_2_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 19. i 20. travnja 2016. godine  u Zadru državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova  na temu „Profesionalne kompetencije ravnatelja školske/domske ustanove“. Na skupu je sudjelovalo više od  360 ravnatelja, što je najveći broj prisutnih ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova  na nekom stručnom skupu do sada. Na otvaranju stručnog skupa ravnatelje su pozdravili pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin, prof., i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković – Pečenković, prof.,  koji su se obratili skupu prigodnim riječima i izvijestili ih o aktualnim novostima u području odgoja i obrazovanja.

Stručne teme o cjelovitoj kurikularnoj reformi  predstavili su:  voditelj cjelovite kurikularne reforme dr. sc. Boris Jokić, te ravnatelji srednjih škola : Josip Šiklić, prof., ravnatelj Gimnazije i Strukovne škole J. Dobrila – Pazin,  član SRS-a za Nacionalni kurikulum za gimnazijske programe,  te Dražen Blažeka, dipl. ing., ravnatelj Tehničke škole Čakovec, član SRS-a  za Nacionalni kurikulum za strukovno obrazovanje. U daljnjem tijeku programa, skupu se obratila ravnateljica Upravne škole – Zagreb, Suzana Hitrec, prof., s temom iz područja kompetencija ravnatelja između  njihovog položaja i buduće profesije, a o digitalnim kompetencijama ravnatelja potrebnim za upravljanje školom budućnosti govorila je Željka Knezović, prof., voditeljica razvoja obrazovanja tvrtke Microsoft Hrvatska.   

Zadar_4_mO specifičnim kompetencijama ravnatelja učeničkih domova govorila je ravnateljica učeničkog doma Marije Jambrešak – Zagreb, Ljubica Banović, prof., dok je ravnatelj Srednje škole A. M. Reljkovića iz Slavonskog Broda, Vlado Prskalo, prof., u sklopu uobičajene teme predstavljanje dobre prakse, govorio o svojem dosadašnjem ravnateljskom radu i ujedno predstavio svoju školu. Stručni  je skup završio s temom o upravljanju školama kao ustanovama koje skrbe o zdravlju djece koju je vodila dr. sc. Ivana Pavić – Šimetin, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zavoda za javno zdravstvo.  Stručni skup je pripremio i vodio viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova dr. sc. Oleg Đaković.

Prezentacije sa stručnog skupa dostupne su ovdje

 

 

 

Obavijesti

Izdvajamo