1. 11. 2012.

Poziv za sudjelovanje u istraživanju potreba za stručnim usavršavanjem

Agencija za odgoj i obrazovanje poziva odgojno-obrazovno radnike svih škola u Republici Hrvatskoj na sudjelovanje u istraživanju potreba za stručnim usavršavanjem, koje predstavlja jedan od ključnih čimbenika razvoja odgojno-obrazovnog sustava.

Upitnici za istraživanje potreba za stručnim usavršavanjem razvijeni su u okviru Instrumenta predpristupne pomoći (IPA) komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala, projekta Poboljšanje kvalitete sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika, financiranog od strane Europske Unije čiji je korisnik Agencija za odgoj i obrazovanje.

Projekt provodi nizozemska konzultantska tvrtka Span Consultants u suradnji s francuskim Centre international d'études pédagogiques (CIEP), austrijskim World University Service (WUS) i nizozemskom agencijom CINOP.

Rezultati ovog istraživanja bit će važan pokazatelj potreba za stručnim usavršavanjem hrvatskih odgojno-obrazovnih radnika te polazište za definiranje strategije i modernizaciju postojećeg sustava stručnog usavršavanja Agencije za odgoj i obrazovanje, poboljšanje odgojno-obrazovnog rada, a u svrhu učinkovitijeg postizanja obrazovnih ishoda učenika i unapređenja kvalitete odgojno-obrazovnog sustava u cjelini.    

Ovim istraživanjem želi se omogućiti svim odgojno-obrazovnim radnicima da popunjavanjem upitnika daju svoj doprinos analizi i razvoju stručnog usavršavanja te su stoga pripremljena četiri upitnika:

Svi pojedinačni podaci prikupljeni upitnicima su povjerljivi, a bit će analizirani kao odgovori skupina.

Odgojno-obrazovni radnici zamoljeni su da popune njima namijenjen upitnik najkasnije do subote, 10. studenoga 2012. godine.

Podrška za slučaj eventualnih tehničkih poteškoća pri ispunjavanju upitnika dostupna je slanjem upita elektroničkom poštom na adresu ankete@ettaedu.eu.

Obavijesti

Izdvajamo