14. 3. 2011.

Stručni skup Prevencija ovisnosti i unapređenje tjelesnih aktivnosti

Stručni skup bio je namijenjen nastavnicima razredne nastave i stručnim suradnicima osnovnih škola Grada Zagreba.

sostaric_mU suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, Ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Hrvatskog olimpijskog odbora i Zagrebačkog športskog saveza održan je 11. ožujka 2011. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa u Zagrebu stručni skup Prevencija ovisnosti i unapređenje tjelesne aktivnosti.

Skup su otvorili prof. dr. sc. Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, Želimir Janjić, prof. državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa i Vinko Filipović, prof. ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje. Istom je prisustvovala i mr. sc. Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica Predsjednika Republike Hrvatske za društvene djelatnosti.

filipovic_m

U pozdravnim govorima svi oni istaknuli su važnost tjelesnih aktivnost i zdravih stilova života u prevenciji ovisnosti i ulozi odgojno-obrazovnih radnika kao nositelja preventivnih aktivnosti u školskom okruženju i lokalnoj zajednici.

Stručni skup bio je namijenjen nastavnicima razredne nastave i stručnim suradnicima osnovnih škola Grada Zagreba. Predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga  mr. krim. Dubravko Klarić predstavio je Nacionalni program prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu te djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi za razdoblje od 2010. do 2014. godine. Pročelnik Ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba dr. Zvonimira Šostara i pomoćnica pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba Božice Šimleša, prof., predstavili su aktivnosti koje se u cilju prevencije ovisnosti provode na razini Grada Zagreba. Glavna tema skupa bilo je upoznavanje predstavnika odgojno-obrazovnih ustanova s programom Odaberi sport koji se provodi uz potporu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, a u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Zagrebačkim judo savezom, te s aktivnostima Hrvatskog olimpijskog odbora i Zagrebačkog športskog saveza koje pridonose razvoju sportske kulture i olimpizma kod mladih te motiviraju njihovo uključivanje u sport.

Obavijesti

Izdvajamo