1. 10. 2014.

Nacionalna kampanja "Razmisli – treba znati stati"

Koliko je maloljetnička zloupotreba alkohola uvijek aktualna tema pokazalo se na premijeri edukativnog filma „Razmisli – Treba znati stati“ autora Roberta Knjaza koji je 29. rujna 2014. godine privukao mnogobrojne učenike i nastavnike Osnovne škole „Kajzerica“. Ovaj edukativni film o opasnostima maloljetničke zloupotrebe alkohola prikazan je u sklopu nacionalne kampanje „Razmisli – treba znati stati“ Zagrebačke pivovare, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Ova zajednička inicijativa potaknuta je problemima s kojima se suočavaju maloljetnici kada zloupotrebljavaju alkohol i kako bi se educirali maloljetnici i javnost o ovom sve većem društvenom problemu.

Edukativni filmu „Razmisli – treba znati stati“ zamišljen je kao nastavni materijal za edukaciju u sklopu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, a okupio je mnogobrojne stručnjake i poznate osobe poput Enisa Bešlagića i Željka Pervana koji su upozorili na opasnosti koje donosi prekomjerna konzumacija alkohola u maloljetničkoj dobi. Osim Roberta Knjaza, ovu važnu incijativu svojim dolaskom podržala je Sanja Urek, pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica Korporativnih komunikacija koji su dodatno istaknuli važnost sprečavanja rane i učestale konzumacije alkohola kod maloljetnika.

Učenici i nastavnici također su se upoznali sa zabrinjavajućim podacima i činjenicama u filmu koji su iznijeli  stručnjaci u tom području, a jedan je od njih i podatak da se godišnje 400 mladih liječi u bolnicama zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, što predstavlja sve veći problem u Hrvatskoj.

Ovim edukacijskim filmom u sklopu kampanje „Razmisli“ s glavnom komunikacijskom porukom Treba znati stati Zagrebačka pivovara želi zajedno s vrhunskom ekipom stručnjaka i javnih osoba pridonijeti sprečavanju maloljetničke konzumacije alkohola i upozoriti javnost na ovo društveno neprihvatljivo ponašanje. Film "Razmisli - Treba znati stati".

Obavijesti

Izdvajamo