25. 4. 2018.

Popis odobrenih pomoćnih nastavnih sredstava, Pravilnik o postupku odobravanja i uporabi

Popis odobrenih pomoćnih nastavnih sredstava objavljen je u tablicama prema godinama odobrenja. Bez obzira na godinu odobrenja sva navedena pomoćna nastavna sredstva namijenjena su za uporabu u osnovnim i srednjim školama.

Na temelju članka 3. stavka 4. Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (»Narodne novine«, 27/10, 55/11 i 101/13), Upravno vijeće Agencije za odgoj i obrazovanje na sjednici održanoj 11. studenoga 2013. godine donijelo je Pravilnik o postupku odobravanja i uporabi pomoćnih nastavnih sredstava za nastavne predmete u osnovnim školama, gimnazijama, umjetničkim školama i općeobrazovne predmete u strukovnim školama.Pravilnik.  Na temelju članka 3. stavka 4. Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (»Narodne novine«, 27/10, 55/11 i 101/13), Upravno vijeće Agencije za odgoj i obrazovanje na sjednici održanoj 6. srpnja 2016. donijelo je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o postupku odobravanja i uporabi pomoćnih nastavnih sredstava za nastavne predmete u osnovnim školama, gimnazijama, umjetničkim školama i općeobrazovne predmete u strukovnim školama. Pravilnik o izmjenama Pravilnika

*Sukladno članku 20. Pravilnika Popis odobrenih pomoćnih nastavnih sredstava obuhvaća i udžbenike i pripadajuća dopunska nastavna sredstva koji se ne smatraju obveznima sukladno odredbama Pravilnika o obveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima, a koji su prošla postupak uvrštavanja na Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava sukladno odredbama Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu te imaju pozitivno stručno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o usklađenosti s nacionalnim i predmetnim kurikulumom, odnosno važećim nastavnim planovima i programima.

Obavijesti

Izdvajamo