Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Konferencijom u Zagrebu obilježen završetak dvogodišnjeg projekta Procesi učenja u kurikularnom pristupu

01. 07. 2011.

U Zagrebu je 1. srpnja 2011. godine održana završna konferencija projekta stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika Procesi učenja u kurikularnom pristupu, koji se odvijao u sklopu bilaterarne suradnje Republike Hrvatske i Republike Austrije u razdoblju od 2009. do 2011. godine.

konferencija_mNa završnoj konferenciji pod nazivom Svatko uči na svoj način održanoj u OŠ Antuna Gustava Matoša predstavljene su projektne aktivnosti, rezultati te priručnik koji je nastao kao rezultat stručnog usavršavanja u sklopu ovog projekta. Projekt su organizirali i provodili Agencija za odgoj i obrazovanje i k-education projektni ured Zagreb, koji djeluje po nalogu Saveznog ministarstva nastave, umjetnosti i kulture Republike Austrije i udruge KulturKontakt. Na projektu je sudjelovalo 25 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su ujedno i voditelji Županijskih stručnih vijeća različitih nastavnih predmeta iz cijele Hrvatske.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Izvješće o Studijskom posjetu Reykjaviku koji se održao 23.4. - 25.3.2011. kao aktivnost Transverzalnog podprograma u okviru Programa za cjeloživotno učenje

09. 05. 2011.

Budući da je Island zemlja koja je također kandidat za ulazak u punopravno članstvo EU, bilo je od posebne važnosti vidjeti kako funkcionira sustav obrazovanja, implementacija u procese zapošljavanja, koji su problemi i prednosti te kakvu ulogu ima država i cijeli sustav u  prilagođavanju novonastaloj situaciji.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Započelo stručno usavršavanje Upravljanje projektnim ciklusom u pretpristupnom programu IPA

21. 02. 2011.

Stručni skup sastoji se od teorijskog dijela i radionice izrade projektnog prijedloga, a provodit će se u svim županijama na teritoriju RH, sukcesivno i u skladu s interesom sudionika.

IPA_logo1Odsjek za međunarodnu suradnju AZOO-a započeo je stručno usavršavanje pod nazivom „Upravljanje projektnim ciklusom u pretpristupnom programu IPA“. Ono je tematski prilagođeno i namijenjeno svim zaposlenima u općem obrazovanju, a bavi se prioritetima i mjerama Operativnog program IV. komponente IPA-e – Razvoj ljudskih resursa.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Predstavljen projekt Strategije učenja i poučavanja hrvatskog jezika kao inoga jezika

24. 01. 2011.

Svrha Projekta je osigurati stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika, učitelje razredne nastave i stručne suradnike koji poučavaju učenike koji ne znaju ili nedostatno znaju hrvatski jezik

hrvatski1_mOdsjek za međunarodnu suradnju Agencije za odgoj i obrazovanje, u sklopu bilateralne suradnje Republike Hrvatske i Republike Austrije, a u suradnji s Anitom Pašalić, austrijskom koordinatoricom za prosvjetnu suradnju, započeo je projekt stručnog usavršavanja Strategije učenja i poučavanja hrvatskog jezika kao inoga jezika (2011–2012). Projekt je predstavljen 24. siječnja 2011. godine u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i održan je pri modul stručnog usavršavanja.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Projekt Strategije učenja i poučavanja hrvatskog jezika kao inoga jezika (2011– 2012)

23. 12. 2010.

Odsjek za međunarodnu suradnju i Odjel za predškolski odgoj i osnovno školstvo Agencije za odgoj i obrazovanje u sklopu bilateralne suradnje Republike Hrvatske i Republike Austrije, a u suradnji s Uredom austrijske koordinatorice za prosvjetnu suradnju, započeo je projekt stručnog usavršavanja Strategije učenja i poučavanja hrvatskog jezika kao inoga jezika (2011 – 2012)

Svrha Projekta je osigurati stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika, učitelje razredne nastave koji poučavaju učenike koji ne znaju ili nedostatno znaju hrvatski jezik, a imaju pravo na školovanje u Republici Hrvatskoj.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Seminar za nastavnike u dvojezičnim školama

21. 12. 2010.

Odsjek za međunarodnu suradnju Agencije za odgoj i obrazovanje i  Sveučilište Cambridge – Međunarodni ispiti organizirali su stručno usavršavanje za nastavnike škola koje provode dvojezični nastavu na engleskome jeziku, od 2. do 3. rujna 2010. godine u X. gimnaziji Ivan Supek u Zagrebu.

Integrirano učenje jezika i sadržaja (CLIL) podrazumijeva nastavu kurikularnih predmeta na stranome ili drugom jeziku. Predmet može biti u potpunosti nepovezan s učenjem jezika, kao što je, primjerice, nastava povijesti koja se uči na engleskom jeziku u Španjolskoj. CLIL je prepoznat kao učinkovit oblika rada u svim područjima obrazovanja (od osnovne škole do razine obrazovanja odraslih i u visokom obrazovanju).

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja