Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Popis županijskih diseminatora za EU teme

20. 03. 2013.

Agencija za odgoj i obrazovanje je osposobila skupinu županijskih diseminatora u području općeg obrazovanja za vođenje stručnih skupova vezanih uz pretpristupnu pomoć Europske unije Republici Hrvatskoj, pisanje prijedloga projekata koji će se financirati iz sredstava EU-a te Program za cjeloživotno učenje. U privitku je popis osoba koje možete kontaktirati ako vam je potrebno stručno usavršavanje u sljedećim područjima:

  • Povijest i institucije Europske unije
  • Politike i inicijative Europske unije u području odgoja i obrazovanja
  • Program za cjeloživotno učenje
  • Ključne kompetencije za cjeloživotno učenje
  • Upravljanje projektnim ciklusom
  • Izrada projektnih prijedloga pomoću logičke matrice
   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Materijali sa stručnog skupa Putokazi prema EU u području odgoja i obrazovanja

05. 11. 2012.

Stručni skup Putokazi prema EU u području odgoja i obrazovanja, koji je bio posvećen temama razvoja obrazovne politike hrvatskog školstva, korištenja sredstava EU iz pretpristupnog programa IPA i značenju obrazovne politike EU na Hrvatsku kao buduću članicu, održan je od 16. do 18. listopada 2012. godine u Bolu na otoku Braču.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Održan stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u BiH

10. 07. 2012.

manjine2_mAgencija za odgoj i obrazovanje šestu godinu zaredom organizirala je stručno usavršavanje za poučavatelje pripadnika hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u BiH koji diljem svijeta poučavaju hrvatski jezik i kulturu djecu hrvatskih državljana odnosno djecu kojima je hrvatski obiteljski jezik.
Na stručnom skupu, koji je održan od 2. do 7. srpnja 2012. godine u Vodicama, sudjelovalo je gotovo stotinu odgojno-obrazovnih radnika iz Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije (Vojvodine) i Švedske.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Kohlbergova teorija kognitivnog moralnog razvoja

20. 01. 2012.

renata1_mAgencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s Nacionalnim katehetskim uredom Hrvatske biskupske konferencije, organizirala je stručni skup za više savjetnike za vjeronauk i nacionalne programe AZOO-a,  nastavnike vjeronauka i nastavnike etike, pod nazivom „Kohlbergova teorija kognitivnog moralnog razvoja i Kohlberg-Fentonov pristup vođenju rasprava o moralnim dilemama“.

Stručni skup se održavao u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, od 9. do 12. siječnja 2012. Opći cilj usavršavanja bio je osposobiti hrvatske nastavnike vjeronauka i etike za vođenje rasprave o moralnim dilemama s učenicima na strukturirani način na temelju Kohlbergove teorije kognitivnog moralnog razvoja, upotrebom Kohlberg-Fentonova pristupa.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Hrvatska mora iskoristiti mogućnosti koje pružaju pretpristupni fondovi EU

07. 10. 2011.

EU1_mU Bolu na otoku Braču 5. i 6. listopada 2011. godine održan je državni stručni skup Putokazi prema EU u području odgoja i obrazovanja koji je bio posvećen temama razvoja obrazovne politike hrvatskog školstva, korištenja sredstava EU iz pretpristupnog programa IPA te značenju obrazovne politike EU na Hrvatsku kao buduću članicu.

Odgojno-obrazovni radnici svih profila iz škola diljem Hrvatske na skupu su se kroz stručna predavanja i radionice upoznali s mogućnostima koje pruža IPA 4. komponenta Razvoj ljudskih potencija i Program za cjeloživotno učenje, kako za institucije tako i za pojedince, kako se koriste i kako se upravlja projektnim ciklusom.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

U Dubrovniku se usavršavaju učitelji hrvatske manjine u inozemstvu

06. 07. 2011.

Stručni skup za učitelje hrvatske manjine u inozemstvu te Hrvata u iseljeništvu i BiH održava se u Dubrovniku od 4. do 9. srpnja 2011. godine i okuplja 80 sudionika iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Švedske.

dubrovnik_mPozdravnim govorima sudionicima su se obratili ravnatelj AZOO-a Vinko Filipović, koji ih je upoznao s radom Agencije za odgoj i obrazovanje, posebno u području natjecanja, smotri i izvannastavnih aktivnosti učenika te Milan Bošnjak, viši stručni savjetnik u MZOŠ-u, koji je naglasio važnost njegovanja identiteta i komunikacije u unapređivanju rada učitelja hrvatske manjine u inozemstvu te govorio o oblicima pomoći obrazovanju hrvatskih manjina.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja