Međunarodna suradnja - Program Pestalozzi

Međunarodna suradnja - Program Pestalozzi

Intenzivan program usavršavanja edukatora u Programu Pestalozzi

17. 04. 2015.

U Strasbourgu je od 24. do 27. veljače 2015. godine održan intenzivan program usavršavanja edukatora u području pedagogije i metodologije Programa Pestalozzi Vijeća Europe. Pristupom suradničkog učenja, istraživane su teme poput akcijskog istraživanja, povezivanja i primjene transverzalnih stavova vještina i znanja u kontekstu ljudskih prava i demokracije te evaluacije i ocjenjivanja učenika s naglaskom na alternativne metode ocjenjivanja.

Važan dio programa činile su radionice mikropoučavanja gdje su polaznici imali prilike provesti jednu 20-minutnu aktivnost, a nakon toga dobiti i povratnu informaciju ostalih sudionika. Cilj ovih radionica bio je razvoj vještina vođenja radionica te davanja konstruktivne povratne informacije kroz kritičko prijateljstvo kojemu je svrha osobni i profesionalni razvoj pojedinca kao edukatora Programa Pestalozzi.

Trodnevne aktivnosti su osim svoje praktične iskoristivosti, također, imale vrlo važnu komponentu refleksije gdje se polaznike stavilo u položaj preispitivanja svoje profesionalne prakse i razvoja. Sastavni dio rada u okviru Programa Pestalozzi je suradnja putem online platforme u kojoj sudjeluju članovi zajednice praktičara. Radi se o sveobuhvatnom mjestu susreta, učenja, međusobne potpore i razvoja obrazovnih stručnjaka diljem Europe.

Prof. Branko Bognar s Filozofskog fakulteta u Osijeku bio je voditelj kolegija Akcijsko istraživanje, budući da kao stručnjak u tom području i inače vodi i mentorira navedenu vrstu istraživanja. Ostali  sudionici programa iz Hrvatske bile Ana Žnidarec-Čučković (Kineziološki fakultet, Zagreb), Višnja Rajić (Učiteljski fakultet, Zagreb), Željko Burcar (OŠ F.K.Frankopana, Zagreb) i Ljiljana Žegrec (OŠ Lijepa naša, Tuhelj).

 

   

Međunarodna suradnja - Program Pestalozzi

Kalendar aktivnosti stručnog usavršavanja Programa Pestalozzi Vijeća Europe u 2015. godini

23. 12. 2014.

Objavljen je popis aktivnosti stručnog usavršavanja u 2015. godini koje se organiziraju u okviru Programa Pestalozzi Vijeća Europe. Opis aktivnosti i upute kako se prijaviti nalaze se na sljedećem linku: http://www.coe.int/en/web/pestalozzi/calendar

Upute kako se prijaviti te sustav za online prijavljivanje nalaze se na sljedećem linku http://programme-pestalozzi.ext.coe.int/

Pravila sudjelovanja dostupna su ovdje http://www.coe.int/en/web/pestalozzi/how-to-participate

   

Međunarodna suradnja - Program Pestalozzi

Ljetna škola Pestalozzi 2014 Promoting Participation

15. 07. 2014.

P1_mLjetna škola Pestalozzi, koja se već drugu godinu organizira u Bad Wilbadu u Njemačkoj od 28. lipnja do 6. srpnja, ove je godine bila posvećena poticanju i promicanju sudjelovanja u odgoju i obrazovanju. Stručni skup okupio je 80-ak sudionika iz gotovo svih zemalja članica Vijeća Europe.

Hrvatsku su predstavljali Ivana Sušac i dr. sc. Branko Bognar kao sudionici, dr. sc. Višnja Rajić koja je vodila radionice te Renata Ozorlić Dominić, nacionalna časnica za vezu Programa Pestalozzi u Republici Hrvatskoj.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Program Pestalozzi

Najava stručnog skupa Promicanje vrijednosti i načela Vijeća Europe u odgoju i obrazovanju

13. 05. 2013.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira od 20. do 21. lipnja 2013. stručni skup Promicanje vrijednosti i načela Vijeća Europe u odgoju i  obrazovanju.

Skup će se održati u Zagrebu, a namijenjen je  svim zainteresiranim odgojno-obrazovnim radnicima.

Iskustvenim učenjem u radionicama sudionici će osvijestiti važnost odgoja i obrazovanja temeljenog na vrijednostima međusobnog uvažavanja, sprečavanja nasilja i diskriminacije te dobiti uvid u temeljne vrijednosti, stavove i vještine za učitelje koje su polazište svih aktivnosti u okviru Programa Pestalozzi Vijeća Europe za razvoj individualne i društvene prakse u odgoju i obrazovanju. Rok prijave putem www.ettaedu.eu je 30. svibnja. 2013. Sudionici sami snose troškove puta i smještaja.

Dokumenti

   

Međunarodna suradnja - Program Pestalozzi

Kalendar aktivnosti stručnog usavršavanja Programa Pestalozzi

07. 01. 2013.

Objavljen je kalendar aktivnosti stručnog usavršavanja Programa Pestalozzi Vijeća Europe za 2013 godinu. Detalje i informacije o aktivnostima stručnog usavršavanja možete pronaći  ovdje.

   

Međunarodna suradnja - Program Pestalozzi

Najava stručnog skupa Promicanje vrijednosti i načela Vijeća Europe u odgoju i obrazovanju

02. 07. 2012.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Vijećem Europe organizira od 28. do 30. kolovoza 2012. stručni skup Promicanje vrijednosti i načela Vijeća Europe u odgoju i  obrazovanju.

Skup će se održati u Opatiji, a namijenjen je  svim zainteresiranim odgojno-obrazovnim radnicima.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja