Projekti - Projektna područja

Projekti - Projektna područja

Ponavlja se poziv za podnošenje ponuda za nabavu 40 stručnjaka za razvoj međupredmetnog kurikuluma

20. 03. 2014.

Banner_ICT_Curricula_final_1U okviru projekta ICT Curricula – Razvoj elemenata kvalifikacija, programa i kurikuluma u dijelu računalne kompetencije u osnovnoškolskom obrazovanju, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u IV komponenti IPA programa, ponovno je otvoren poziv na podnošenje ponuda za nabavu 40 stručnjaka za razvoj međupredmetnog kurikuluma.

Prethodan poziv na podnošenje ponuda za nabavu: Ugovori o uslugama – Članovi radnih skupina za razvoj kurikuluma i pisanje priručnika o implementaciji nastalog kurikuluma, pod referentnim brojem 100-800-07/02/14 objavljen 17. ožujka 2014. poništen je zbog nedovoljnog broja tehnički prihvatljivih ponuda. Korisnik bespovratnih sredstava Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet, projekt provodi u parnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Pučkim otvorenim učilištem Algebra te u suradnji s Hrvatskim informatičkim zborom.

Opširnije

   

Projekti - Projektna područja

ICT Curricula: Nabava 40 stručnjaka za radne skupine

20. 03. 2014.

Poziv na podnošenje ponuda

Banner_ICT_Curricula_final_1

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet
Josipa Marohnića 5
10000 Zagreb
Klasa: 100-800/14/176
Ur.broj: I19156-650-10-14-9
Referenca nabave : 100-800-07/02/14

Naziv nabave: Ugovori o uslugama – Članovi radnih skupina za razvoj kurikuluma i pisanje priručnika o implementaciji nastalog kurikuluma

Opširnije

   

Projekti - Projektna područja

Prijave za natjecanje "Napravi pravi POTEZ" (POpulariziraj TEhnologijom Znanost)

10. 03. 2014.

Cilj natjecanja ˝Napravi pravi POTEZ˝ - POpulariziraj TEhnologijom Znanost je širenje IKT-a u podučavanju prirodoslovnih, tehničkih i srodnih tema. Natječu se svi koji prijavljuju svoj scenarij podučavanja u trajanju od 45 ili 90 minuta, a koji se temelji na korištenju IKT-a.

Natjecanje se provodi kao dio projekta Inspiring Science Education (ISE) kojeg financira EU iz programa potpore politike za konkurentnost i inovacije u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (CIP ICT PSP). Cilj projekta ISE je popularizacija znanosti i prirodoslovnih nastavnih tema korištenjem postojećih i razvojem novih resursa za e-učenje.

Opširnije

   

Projekti - Projektna područja

Sinergijom do popularizacije znanosti

30. 01. 2014.

U organizaciji CARNeta 3. i 17. prosinca 2013. održane su vizionarske radionice u sklopu projekta Inspiring Science Education (ISE). Podsjećamo, Inspiring Science Education projekt je kojim će CARNet u skladu sa ciljevima projekta te u svojom vizijom i misijom, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, predstavnicima znanstveno-istraživačkih zajednica i popularizatora znanosti te predstavnicima jedinica lokalne samouprave, u 313 hrvatskih škola nastojati popularizirati znanost i prirodoslovne predmete korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija (interaktivnih simulacija, aplikacija, obrazovnih igara, itd.).

Opširnije

   

Projekti - Projektna područja

ICT Curricula

04. 02. 2014.

Banner_ICT_Curricula_final_1U okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Daljnji razvoj i provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira" IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala, CARNet je uspješni dobitnik bespovratnih sredstava za projekt „Development of ICTcurricula, qualifications and program elements in primary education - Razvoj elemenata kvalifikacija, programa i kurikuluma u dijelu računalne kompetencije u osnovnoškolskom obrazovanju“

Opširnije

   

Projekti - Projektna područja

Uspješno završen projekt pomoći uključivanja inojezičnih učenika u hrvatski obrazovni sustav

12. 09. 2012.

inojezicni1_mNakon dvogodišnjeg rada na projektu Strategija učenja i poučavanja hrvatskog jezika kao inog jezika, Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s K-education projektnim uredom u Zagrebu (KulturKontakt Austria), organizirala je u Zagrebu 11. rujna 2012. završnu konferenciju na kojoj su predstavljeni rezultati, iskustva polaznika, metode rada, zbornik radova i mreža 30 osposobljenih odgojno-obrazovnih radnika za poučavanje učenika koji imaju pravo na školovanje u RH-a, a ne znaju ili nedostatno znaju hrvatski jezik.

Svrha provođenja projekta bila je osigurati stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika, učitelje razredne nastave, stručne suradnike i ravnatelje koji poučavaju učenike kojima hrvatski nije materinski  jezik, odnosno kojima je hrvatski jezik strani, drugi ili nasljedni jezik, tj. ini jezik.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja