Katalog natjecanja i smotri - Hrvatski jezik
15. 05. 2018.

XXIII. Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u Zadru

hrv_zadar1_mU Zadru je od 7. do 9. svibnja održano državno XXIII. Natjecanje iz hrvatskoga jezika na kojemu je sudjelovalo više od 250 učenika i mentora iz cijele Hrvatske. Svečano otvorenje priredili su domaćini, učenici i nastavnici OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar. Sudionike je uime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, Jadranke Žarković-Pečenković, prof., pozdravio dr. sc. Srećko Listeš, tajnik Državnoga povjerenstva naglasivši važnost cjeloživotnog učenja i uvjerenje kako će učenici odlično riješiti priređene testove.

hrv_zadar2_mNatjecanje je otvorila predsjednica Državnoga povjerenstva doc. dr. sc. Mihaela Matešić upućujući poruke o značaju učenja, ali i što boljeg podučavanja hrvatskoga jezika.

 

U Državnomu povjerenstvu radili su nastavnici: Hrvatka Kuko, prof., Marina Čapalija, prof., Vlatka Bišćan, prof., Vlatka Turina, prof., Irena Labaš-Veverec, prof., Igor Medić, prof., Valentina Šinjori, prof., Miljenka Štimec, prof., Jasna Radoičić, prof., mr. sc. Gordana Zurak, Antonia Galić, prof. i Danijela Visković-Veršić, prof. Testove su recenzirali: mr. sc. Jasna Pandžić, Linda Grubišić Belina, prof., Anđa Suvala, prof., dr. sc. Ivana Brač, dr. sc. Tomislava Bošnjak Botica, dr. sc. Ivana Oraić Rabušić, dr. sc. Sanja Fulgosi, doc. dr. sc. Mihaela Matešić, doc. dr. sc. Anastazija Vlastelić i prof. dr. sc. Blaženka Martinović.

hrv_zadar3_mNatjecanju je pristupilo više od 7.500 učenika iz cijele Hrvatske, a na državnoj razini natjecalo se 133 učenika.

Prvi su put u neke testove uključeni i problemski zadatci. Državno je povjerenstvo pozvalo sve nastavnike da se uključe u raspravu i svojim idejama otvore putove kako bi sljedećih godina što više zadataka bilo utemeljeno na primjeni, promatranju jezičnih pojava, opisu i procjeni mogućnosti njihova rješavanja ili dokazivanja.

 

DRŽAVNI PRVACI
VII. razred osnovne škole
Leona Bijelić (mentorica Vlatka Bosutić-Cvijić, prof.), OŠ Jagode Truhelke, Osijek
 
VIII. razred osnovne škole
Nora Fraculj (mentorica Mirjana Jukić, prof.), OŠ Rudeš, Zagreb i
Rita Zonjić (mentorica Renata Kovačićek, prof.), OŠ Sesvetska Sela, Zagreb
 
I. razred srednje škole
Antonio Vetma (mentorica Drinka Bedalov, prof.), III. gimnazija, Split
 
II. razred srednje škole
Gabrijela Perković (mentorica Vesna Muhoberac, prof.), V. gimnazija, Zagreb
 
III. razred srednje škole
Rebeka Petković (mentorica Ksenija Mađarić, prof.), Prva gimnazija Varaždin
 
IV. razred srednje škole
Mihael Željko Crnčec (mentorica majda Bekić-Vejzović, prof.), V. gimnazija, Zagreb i
Marko Miočić (mentorica Nikolina Stulić, prof.), Gimnazija Frane Petrića Zadar.

 

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja