Program građanskog odgoja i obrazovanja - Preporučeni dokumenti Vijeća Europe
05. 01. 2018.

Izvrsni rezultati hrvatskih učenika i nastavnika u Građanskom odgoju i obrazovanju

Najnoviji rezultati istraživanja vezano za Građanski odgoj i obrazovanje pokazuju da su naši učenici među najboljima u znanjima, a nastavnici osposobljeni za nove koncepte i metodologiju međupredmetnog programiranja. Prema ispitivanju stavova učitelja/nastavnika koje je 2017. godine naručila Agencija za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta Vijeća Europe „Instrumenti za implementaciju Okvira kompetencija za demokratsku kulturu“, na uzorku osnovnih i srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske, imamo podatke o tome kako učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola integriraju program Građanskog odgoja i obrazovanja.

Podaci su prikupljeni putem on-line upitnika koji se sastojao od 27 pitanja. Upitnik je bio anoniman.

Podaci su pokazali da učitelji razredne i predmetne nastave integriraju program Građanskog odgoja i obrazovanja kako je propisano ili više od toga (93,60% RN; 87,00% PN), dok manji dio učitelja integrira manje od propisanog (6,40% RN i 11,30% PN).

U srednjim školama, (gimnazijama i strukovnim) 67,35% integrira programa GOO-a kako je propisano ili više a 32,65% manje od propisanog.

Više pročitajte u dokumentu u prilogu

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja