Program građanskog odgoja i obrazovanja - Materijali
12. 07. 2017.

Besplatni udžbenik za srednjoškolce „Moj novac, moja budućnost“

Ispravno upravljanje novcem važno je za pojedinca, obitelj, hrvatsko društvo i gospodarstvo. Kako donositi odgovorne financijske odluke, štedjeti i ulagati, pametno se koristiti platnim karticama i ostalim financijskim proizvodima - sve će to od sada mladi moći naučiti u srednjim školama. 

Promocija_udzbenika_m„Moj novac, moja budućnost“  prvi je besplatni udžbenik osobnih financija za srednje škole koju je izdala udruga Štedopis.  Uz autorice udžbenika prof.dr.sc. Marijanu Ivanov, doc.dr.sc. Dajanu Barbić i doc. dr.sc. Andreu Razum s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, na promociji knjige 4. srpnja 2017. u Novinarskom domu u Zagrebu sudjelovali su Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, ministar Tomislav Ćorić, Maja Vehovec, Ekonomski institut, Nevenka Lončarić Jelačić, Agencija za odgoj i obrazovanje i Davor Kršul, Visa Hrvatska. 

Udžbenik je plod suradnje civilnog, javnog, privatnog sektora i akademske zajednice  Hrvatske i trajno će doprinijeti agendi Europske unije u osposobljavanju potrošača, posebno mladih,  u donošenju informiranih odluka vezanih iz novac. 

Projekt  financijske pismenosti u Hrvatskoj i Štedopis podržava Visa jer smatra kako je edukacija mladih ulaganje za budućnost.

Sadržaj udžbenika odobren je od nacionalnog sustava za upravljanje obrazovanjem -  Agencije za odgoj i obrazovanje, te usklađen s Programom međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za srednje škole. Fokus je na temama osobnih financija: financijsko planiranje i racionalno upravljanje novcem, prava potrošača i odgovorna potrošnja, financijski proizvodi i u skladu s time kako novcem ispravno upravljati u svakodnevnom životu. 

Besplatne radionice za nastavnike

„Štedopis se zalaže za uvođenje financijske pismenosti kao izbornog predmeta u školama za  što su ključni financijski kompetentni nastavnici. Stoga Štedopis provodi i obuku nastavnika koji prenose znanje učenicima, a uz online izdanje, tiskano  je i 5.000 udžbenika koji će se dostaviti  svim srednjim školama“ rekla je Marina Ralašić, predsjednica Štedopisa i urednica udžbenika „Moj novac, moja budućnost“. 

Online izdanje preuzmite na ovom  linku: 

http://www.stedopis.hr/preuzimanje-moj-novac-moja-buducnost/

Naručite tiskano izdanje na e-mail: Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli.

 

 

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja