Arhiv natjecanja i smotri - Natjecanje mladeži Hrvatskoga Crvenog križa
17. 05. 2017.

21. državno Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa

hck_youth_national-105_m21. državno Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa održano je u Sisku od 11. do 14. svibnja 2017. godine. Škola domaćin bila je OŠ 22. lipnja, Sisak. Na natjecanje je pozvano 20 najboljih ekipa (10 u kategoriji podmlatka i 10 u kategoriji mladih), s njihovim mentoricama/mentorima. Tema ovogodišnjeg predstavljanja bila je Uloga Crvenog križa u suočavanju sa suvremenim izazovima.

Natjecanju su prethodile  brojne edukativne i zabavne aktivnosti kroz koje su svi sudionici imali priliku predstaviti kraj iz kojeg dolazi, predstaviti članove svoje ekipe kroz različite oblike kreativnog izražavanja i naposlijetku kroz igru „Potraga za blagom“ upoznati grad Sisak i njegove znamenitosti.

Samo natjecanje učenika održano je u subotu 13. svibnja 2017. godine na 20 atraktivnih lokacija u kojima su realistično prikazane situacije, a na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje prve pomoći. Za potrebe natjecanja u gradu je podignuto i 10 šatora, a prisutni građani imali su priliku pratiti natjecanje i uz to nešto i naučiti.

Na otvaranju 21. državnog Natjecanja mladih Hrvatskoga Crvenog križa sve sudionike pozdravili su ravnateljica OŠ 22. lipnja Sisak Azra Rađenović, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, zamjenik gradonačelnice Siska Marko Krička, predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa Josip Jelić i predsjednik Državnog povjerenstva za Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa Robert Markt. Natjecanje je otvorila učenica 8. razreda OŠ 22. lipnja Sisak, Stella Klarić koja je ujedno i bila sudionica 21. državnog Natjecanja mladih Hrvatskoga Crvenog križa.  

hck_youth_national-174_mProglašenje pobjednika i dodjela nagrada ekipama koje su osvojile prvo, drugo i teće mjesto održana je na gradskom Korzu, nakon čega je održana bakljada ulicama grada Siska, a natjecanje je zatvoreno koncertom grupe Pavel.

 

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja