Obavijesti i najave - Najave i pozivi
24. 10. 2016.

3. hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju

3. hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju održat će se ponovno u Splitu, gradu koji je svojom ljepotom i gostoljubivošću domaćina osvojio preko stotinjak sudionika prethodnih dviju Konferencija.

Organizatori Konferencije su djelatnici PMF-a, Sveučilišta u Splitu, Hrvatsko kemijsko društvo, Hrvatsko prirodoslovno društvo te Agencija za odgoj i obrazovanje. Zadovoljstvo je istaći da se Konferencija odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske što dodatno potiče organizatore i sudionike pri ostvarivanju postavljenih ciljeva Konferencije.

Sudeći prema dosadašnjim prijavama, učitelji i nastavnici kemije prepoznali su značajnost odvijanja i ove 3. konferencije o kemijskom obrazovanju koja osim vodećih hrvatskih stručnjaka - kemičara, znanstvenika i metodičara nastave kemije, okuplja i vodeće svjetske znanstvenike u tom području - Bob Bucat (Australija), Metodija Najdoski (Republika Makedonija), Marian DeWane (SAD), Thomas Greenbove (SAD), Charles Atwood (SAD), Silvija Markić (Njemačka) i druge.

Svečanost otvaranja održat će se 2. studenoga 2016. s početkom u 18 sati, a tijekom sljedeća tri dana, sve do 5. studenoga, učitelji i nastavnici kemije imat će priliku sudjelovati u nizu zanimljivih predavanja i radionica. Teme o kojima će biti riječi tijekom ovogodišnje Konferencije odnose se na Poučavanje kemije (učenje otkrivanjem i nastavu usmjerenu na učenika), Komunikaciju (s naglaskom na razumijevanje jezika struke iz perspektive učenika), Istraživanja u području kemijskog obrazovanja, Interdisciplinarne teme (primjeri korelacije nastavnih sadržaja kemije s drugim prirodnim znanostima) te Kurikularnu reformu u Hrvatskoj (o metodama uvođenja kurikulumskih odrednica u učionicu kemije).

Dosadašnji velik interes učitelja i nastavnika kemije pri prijavi sažetaka za održavanje radionica i usmenih izlaganja ukazuje na potrebu sudionika o razmjeni iskustava te raznolikosti programa Konferencije.

 

Olgica Martinis

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja