Arhiv natjecanja i smotri - Kemija
03. 05. 2016.

25. državno Natjecanje iz kemije

kem1_mOvogodišnja državna razina Natjecanja iz kemije održana je u Đurđevcu od 18. do 21. travnja 2016. godine. Škola domaćin bila je Gimnazija Ivana Kranjčeva, a Organizacijski odbor Škole, u suradnji s lokalnom zajednicom, svakodnevno je radio na pripremama da bi 107 natjecatelja i 68 mentora te 26 članova Državnoga povjerenstva mogli nesmetano raditi i natjecati se u sedam kategorija. Osim natjecanja u znanju, mladi su se kemičari okušali i u praktičnome radu izvedbom zadanog pokusa, a pet pozvanih natjecatelja srednjih škola prezentiralo je svoje samostalne istraživačke radove.

Državno je natjecanje otvorio bivši i sadašnji natjecatelj Vlaho-Josip Štironja iz Gimnazije I. Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca.

kem2_mZa vrijeme prosudbe učeničkih radova i izrade ljestvica poretka, mentori i učenici imali su priliku upoznati se s prirodnim i kulturnim znamenitostima Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije. Stručna ekskurzija u organizaciji Škole sadržavala je posjet Molve-CPS, Đurđevačkim peskima, Starom gradu i Sv. Ani. Za mentore učenika organizirana su i predavanja o geografskim i turističkim značajkama Đurđevca i okolice, a posebnu su pozornost izazvali hrvatski olimpijaci koji su izvedbom pokusa obilježili 25. godišnjicu Natjecanja iz kemije te sudjelovanje hrvatskih olimpijaca tijekom proteklih 16 godina na Međunarodnoj olimpijadi iz kemije.

 

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja