Reforma - Cjelovita kurikularna reforma
29. 02. 2016.

Objavljeni svi prijedlozi nacionalnih kurikuluma nastavnih predmeta i tri okvira

Na internetskim stranicama Cjelovite kurikularne reforme danas je objavljeno 29 dokumenata predmetnih kurikuluma, kao i tri okvira: Okvir za vrednovanje procesa i ishoda učenja u odgojno-obrazovnom sustavu, Okvir za prilagodbu i poticanje iskustava učenja te vrednovanje postignuća učenika s teškoćama i Okvir za poticanje iskustava učenja te vrednovanja postignuća darovitih učenika.

Svim dokumentima moguće je pristupiti na stranici www.kurikulum.hr i www.mzos.hr .Nakon objave prijedloga dokumenata uslijedit će stručna, a potom i javna rasprava.

Istovremeno u Vladi RH održan je sastanak prvoga potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara i Borisa Jokića, voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Na sastanku je Boris Jokić prvome potpredsjedniku Vlade predstavio dosadašnji rad, rezultate i pripremljene dokumente vezane uz projekt te smjernice za daljnji rad na reformi.

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka, Tomislav Karamarko izrazio je punu potporu nastavku reforme te naglasio kako Hrvatska mora usklađivati svoj obrazovni sustav s vremenom u kojem živimo te posebno s potrebama tržišta rada.

"Mi smo Vlada dijaloga", rekao je Karamarko te istaknuo: "Gledamo u budućnost i podržavamo projekte koji su započeti prije našega mandata, a koje smatramo kvalitetnima i vrijednima. Zahvaljujem svima koji su svoje znanje i trud uložili u ovaj projekt."

Ministar Šustar rekao je kako će financijska sredstva za nastavak reforme biti osigurana u proračunu i iz fondova Europske unije te da sada slijedi stručna i javna rasprava pod vodstvom Borisa Jokića i članova Ekspertne skupine.

Jokić je naglasio da reforma predstavlja pomak ka novome, modernijem i fleksibilnijem obrazovanju u kojem će učenici biti osposobljeni za život, rad i nastavak školovanja.

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja