Reforma - Cjelovita kurikularna reforma
17. 02. 2016.

Kurikularni dokumenti

k_mKurikulum je osmišljen, sustavan i skladno uređen način reguliranja, planiranja, izvedbe i vrednovanja odgojno-obrazovnog procesa koji može biti određen na različitim razinama od cjelokupnog sustava odgoja i obrazovanja, preko određenih njegovih dijelova, odgojno-obrazovne ustanove do pojedinca.
U sklopu prve dionice Cjelovite kurikularne reforme izrađeni su prijedlozi kurikularnih dokumenata na razini pojedinih dijelova sustava odgoja i obrazovanja, područja kurikuluma, međupredmetnih tema i predmetnih kurikuluma.

Osim toga izrađen je krovni dokument Okvir nacionalnog kurikuluma te Okviri za vrednovanje procesa i ishoda učenja, za prilagodbu i poticanje iskustava učenja te vrednovanja postignuća učenika s teškoćama te za poticanje iskustava učenja te vrednovanja postignuća darovitih učenika.

Prvih 20 dokumenata objavljeno je u utorak, 16. veljače 2016., i to dokumenti nacionalnih kurikuluma, područja kurikuluma, međupredmetnih tema te Okvir nacionalnog kurikuluma.

Cjeloviti dokumenti objavljeni su na http://www.kurikulum.hr/dokumenti.

Detalji vezani za provedbu stručne i javne rasprave o prijedlozima nacionalnih dokumenata bit će objavljeni na internetskoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta www.mzos.hr

 

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja