Arhiv natjecanja i smotri - Kemija
04. 05. 2015.

24. državno Natjecanje iz kemije održano je u Šibeniku

kem1_mNakon izlučnih školskih i županijskih razina, 99 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola iz svih dijelova Hrvatske našlo se u Osnovnoj školi Meterize sa željom da pokažu svoje znanje i postignu što bolje rezultate.

Svečano otvaranje natjecanja upriličeno je 26. travnja u u Šibeniku. Na ovogodišnjem natjecanju u sedam kategorija sudjelovalo je 36 učenika osnovnih škola i 63 učenika srednjih škola, u pratnji 74 mentora. Program otvaranja pripremili su učenici i učitelji Osnovne škola Meterize koji su već drugu godinu zaredom domaćini natjecanja. Sudionike su pozdravili član Hrvatskoga kemijskog društva Tomislav Cvitaš, predsjednica državnog povjerenstva profesorica Draginja Mrvoš Sermak, predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje Borjanka Smojver, dožupan šibensko-kninski Zoran Smolić, predstavnica šibenskog gradonačelnika Živana Podrug i zamjenica ravnateljice OŠ Meterize vjeroučiteljica Anamarija Gulin.

kem3_mU kratkom i zanimljivom program uživali su svi okupljeni, a natjecanje je otvorio Krunoslav Ivanović učenik VIII. razreda Osnovne škole Petra Krešimira IV. iz Šibenika, koji je pozvan i na državna natjecanja iz matematike i fizike.

Sljedeća su se dva dana pod budnim okom članova državnog povjerenstva učenici natjecali u znanju i vještinama u kategorijama: Zadani pokus, Odabrani pokus i Samostalni rad.

 

kem2_mNatjecanje je zatvoreno proglašavanjem pobjednika i podjelom nagrada najuspješnijim učenicima i zahvala njihovim mentorima te dodjelom priznanja svima koji su se na završnom natjecanju našli više puta. Profesorica Branka Zorc i profesor Tomislav Cvitaš predstavili su ekipu olimpijaca koja će u srpnju predstavljati Hrvatsku na 47. Međunarodnoj olimpijadi iz kemije.

 

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja