Obavijesti i najave - Opće obavijesti
07. 02. 2014.

U zvanje mentora i savjetnika promovirano 300 odgojno-obrazovnih radnika

prom1_mSvečanom promocijom u zvanje mentora i savjetnika 300 odgojno-obrazovnih radnika  nagrađeno je danas za uzoran stručno-pedagoški rad i unapređenje nastavnog procesa poučavanja i odgojno-obrazovnog sustava u cjelini.

Promoviranjem u zvanje istaknutih odgojno-obrazovnih radnika Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta potvrdili su da posebnu pažnju posvećuju otkrivanju onih koji se ističu svojim znanjem, zalaganjem, stručnim usavršavanjem i postignutim rezultatima. Također ih i materijalno nagrađuju povećanjem koeficijenata za izračun plaća od sedam do dvanaest posto.

Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Odluku o napredovanju u zvanje promoviranim mentorima i savjetnicima uručili su Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje i Ankica Nježić, pomoćnica ministra, znanosti, obrazovanja i sporta.

prom2_m- Rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima  predstavlja jedno od društveno najodgovornijih profesija i obrazovna politika vam danas čestita na svemu što ste postigli tijekom profesionalne karijere i naravno dajemo vam veliku potporu za vaše buduće napredovanje - naglasila je Ankica Nježić, zahvalivši svim promoviranima na brizi, ustrajnosti i trudu koji ulažu u kvalitetan odgoj i obrazovanje djece i mladih da bi oni stasali u odgovoren i obrazovne građane.

Čestitajući promoviranima, Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, istaknuo je da obrazovna politika napredovanjem u zvanje kontinuirano želi pokazati kako prepoznaje i uvažava one koji su najbolji od čitavog niza predanih i profesionalnih odgojno-obrazovnih radnika. -Promoviranjem u zvanje želimo pokazati  da u našem odgojno-obrazovnom sustavu ne mogu i nisu svi isti, i da treba pronaći načina da se prepoznaju i vrednuju oni koji se ističu svojim radom. A vi ste upravo ti - kazao je Vinko Filipović pozvavši sve promovirane da nastave raditi s istim žarom, entuzijazmom i profesionalnošću i da u svom profesionalnom radu budu primjer drugima.

prom3_m-Od srca hvala što ste prepoznali naš rad i dali nam podršku jer ta nam je podrška neizmjerno važna. S jedne strane, mi smo zaista svojim radom ovo zaslužili, a s druge strane to što smo sada promovirani stavlja pred nas jednu veliku odgovornost i nove zadatke gdje ćemo sigurno, svjesni da stvaramo temelje novog društva, nastojati postizati još bolje rezultate te dokazati i opravdati ovo povjerenje – istaknula je Alka Požnjak Malobabić, prof., stručna suradnica pedagoginja u dječjem vrtiću Bukovac jedna od 300 odgojno-obrazovnih radnika promoviranih u mentore i savjetnike.

Svečanost su glazbenim programom uveličali učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba.

 

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja