header
18. 11. 2012.

Projektni tim

Paul Roeders

Voditelj tima
E-mail: Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli.

roedersPočasni prof. dr Paul Roeders ima 40 godina profesionalnog iskustva u obrazovnom sektoru, od predškolskog obrazovanja do obrazovanja odraslih u formalnim i neformalnim sustavima. Tijekom svoje sveučilišne karijere obrazovnog istraživača i voditelja odjela u Nizozemskoj, započeo je rad na osposobljavanju i usavršavanju nastavnika u obliku kontinuiranog profesionalnog razvoja već 1975 godine. Njegova stručnost odnosi se na razvoj obrazovne i socijalne politike, razvoj institucionalnih i ljudskih potencijala, planiranje i provedbu velikih reformnih procesa u obrazovnom sektoru i osposobljavanje za nastavno i nenastavno osoblje. U navedenim područjima radio je kao savjetnik u raznim ministarstvima za obrazovanje te ima mnogo uspjeha u izgradnji institucionalnih kapaciteta, u suradnji s najvišim državnim službenicima. Jedno od glavnih područja njegova rada je provedba aktivnog učenja i poučavanja. Autor je mnogih knjiga i članaka, objavljenih na različitim jezicima, koji se bave navedenim područjem. Dr Roeders je iskusni voditelj tima i voditelj programa i uspješno je sudjelovao u više od 15 velikih donatorskih projekata i programa u tranzicijskim zemljama, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Rumunjsku, Sjeverni Cipar, Tursku i razne zemlje u Africi, Aziji i Latinskoj Americi. 1998. dobio je titulu počasnog sveučilišnog profesora obrazovnih znanosti zahvaljujući svojim postignućima u nacionalnom projektu Reforme osposobljavanja nastavnika u Peruu. U Hrvatskoj je radio kao savjetnik Delegacije EU tijekom prve faze IPA programa te kao voditelj tima na projektu koji se bavio obrazovanjem odraslih, Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova. Kroz svoje dodatno iskustvo voditelja Programa za obrazovanje i osposobljavanje u sklopu jedne od Delegacija Europske komisije, ojačao je svoju stručnost u poznavanju pravila i propisa projekata financiranih od strane EU.

Divna Šipoviќ

Ključna stručnjakinja za razvoj strategija osposobljavanja i usavršavanja nastavnik
E-mail: Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli.

sipovikDivna Šipoviќ [magistar obrazovanja] ima bogato iskustvo na području strateške analize, osposobljavanja i usavršavanja nastavnika, izrade programa te u razvoju obrazovne strategije, izrade programa osposobljavanja, upravljanju i vođenju škole. Njeno bogato iskustvo uključuje i petnaest godina staža u obrazovnoj politici, profesionalnom razvoju nastavnika i nenastavnog osoblja te u upravljanju međunarodno financiranim projektima i obrazovnim programima. Dobitnica je nagrade Hubert H.Humphrey Fellowship na Sveučilištu u Bostonu koja se dodjeljuje priznatim stručnjacima u određenim područjima, a koju je Divna Šipoviќ dobila kao poticaj za razvoj i unapređenje prakse u razvoju obrazovne politike i osposobljavanja odgojno-obrazovnih radnika. Izradila je i implementirala nekoliko programa upravljanja obrazovanjem koji obuhvaćaju programe osposobljavanja, uključujući programe licenciranja za ravnatelje škola u Makedoniji. Također je izradila i implementirala programe upravljanja školom i jačanja školskih odbora. Vodeća je autorica priručnika za upravljanje školom, priručnika za školski odbor i obrazovne strategije. Ima bogato iskustvo u radu s međunarodnim razvojnim organizacijama (USAID, Svjetska banka, UNICEF, nizozemsko i švicarsko veleposlanstvo te, posebice, Vijeće Europe), vladinim dužnosnicima, vladinim i nevladinim agencijama. Gđa. Šipoviќ ima dugo radno iskustvo u razvoju i provedbi strategija osposobljavanja i usavršavanja nastavnika i izradi programa za osposobljavanje i usavršavanje nastavnika, uključujući i suradnju s međunarodnim institucijama na području osposobljavanja i usavršavanja nastavnika.

Santa Domijan Zviedre

Asistentica na projektu / Voditeljica ureda
E-mail: Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli.
Tel.: +385 1 6180 939

zviedreSanta Domijan Zviedre stekla je titulu magistrice managementa na Latvijskom sveučilištu u Rigi, učila je hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, sudjelovala na postdiplomskim tečajevima iz područja upravljanja projektnim ciklusom, primjeni propisa i pravila praktičnog vodiča za implementaciju projekata financiranih od strane Europske Unije, te tečajevima na kojima je razvila komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine. Projektu je pridonijela svojim bogatim iskustvom u vođenju ureda, stečenim na drugim projektima i organizacijama za međunarodne suradnje, posebno tijekom rada na drugim projektima EU u Hrvatskoj. Njena uža specijalizacija jeste područje upravljanja događanjima i aktivnostima korporativnih komunikacija. Osim vođenja ureda, sudjeluje u aktivnostima vezanih uz diseminaciju informacija kroz samu projektnu strukturu, kao i prema korisnicima.

Kao što je i uobičajeno za ovakve vrste projekata tehničke pomoći, uz osnovni tim, projekt će zapošljavati i nekoliko kratkoročnih stručnjaka. Oni će obavljati određene zadaće, u obliku podrške timu i korisnicima, a koje zahtijevaju određena stručnost.

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja