Arhiv natjecanja i smotri - Mladi tehničari
29. 03. 2012.

Najbolji mladi tehničari na državnom natjecanju u Primoštenu

tehnicari2_m54. državno natjecanje mladih tehničara, kojeg provode i organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture, otvoreno je 27. ožujka 2012. godine u Primoštenu.

Na natjecanju sudjeluje 257 učenika osnovnih škola koji se natječu u dvanaest kategorija, a u sklopu natjecanja organizira se i Smotra učeničkih radova na kojoj sudjeluju 22 učenika osnovnih škola koji su tijekom školske godine bili uključeni u izvannastavne i/ili izvanškolske programe tehničkih aktivnosti.

Svečanosti otvaranja 54. državnog natjecanja mladih tehničara, uz natjecatelje, njihove mentore, članove ocjenjivačkih i državnog povjerenstva, nazočili su: Nedjeljko Marinov, ravnatelj OŠ Primošten; dožupan Zoran Smolić, prof., ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, prof., predsjednik Državnog povjerenstva za provedbu 54. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske mr. sc. Luka Majetić, prof., predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture prof. dr. sc. Ante Markotić i predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture Željko Medved.

tehnicki1_mNavedeni uglednici su se prigodnim riječima dobrodošlice obratili nazočnima i svim su sudionicima zaželjeli uspješno natjecanje.

Učenici osnovnih škola natječu se u dvanaest kategorija: prometna tehnika, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije, elektrotehnika, elektronika, robotika, projektiranje robota, fotografija, radio orijentacija, raketno i zrakoplovno modelarstvo.

Natjecanje je podijeljeno u tri faze. Učenici pišu ispit znanja koji traje 45 minuta, zatim imaju pet školskih sati za izradu tehničke tvorevine te pet minuta za pripremu prezentacije svog rada. U holu Hotela Zora postavljena je izložba mladih fotografa pod nazivom «Lastovske poklade» nastala na radionici za mlade koja je održana od 17. do 24. veljače 2012. na Lastovu.

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja