Programi - Mjere edukacije u borbi protiv nasilja u sportu, na sportskim natjecanjima i izvan njih
17. 11. 2010.

Pobjednici natječaja Kako navijam i kako se ponašam u sportu

Pobjednicima likovnog i literarnog natječaja Kako navijam i kako se ponašam u sportu, učenicama Rebeki Kralj i Jeleni Musulina, njihovoj mentorici Marijani Lučić te don Bernardu Plešeu ravnatelju Klasične gimnazije Ruđer Bošković iz Dubrovnika, 17. studenoga 2010. godine u Zagrebu uručena su priznanja.

Pobjednici natječaja Kako navijam i kako se ponašam u sportuSvečana dodjela priznanja održana je u poluvremenu nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Malte na maksimirskom stadionu, a priznanja i prigodni poklon dres hrvatske nogometne reprezentacije, pobjednicima natječaja uručili su ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Rad učenica Klasične gimnazije Ruđer Bošković izabran je kao najbolji između više od 600 radova učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj pristiglih na natječaj. Pored prvonagrađenih simbolično priznanje dobili su i svi učenici koji su sudjelovali na natječaju Kako navijam i kako se ponašam u sportu. U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, koji je prepoznao vrijednost ovakvog načina edukacije djece protiv nasilja u sportu i na sportskim terenima, svi su sudionici natječaja dobili ulaznice za nogometnu utakmicu reprezentacija Hrvatske i Malte.

Pobjednici natječaja Kako navijam i kako se ponašam u sportuLikovni i literarni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola na temu Kako navijam i kako se ponašam u sportu dio je Akcijskog plana provedbe Programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u sportu, na sportskim natjecanjima i izvan njih. Program su pokrenuli i u njegovoj izradi sudjeluju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Francuske u Republici Hrvatskoj i Ravnateljstvom policije Ministarstva unutarnjih poslova. Program je pokrenut zbog potrebe razvijanja svijesti kod učenika osnovnih i srednjih škola o štetnosti i neprihvatljivosti bilo kakvog oblika nasilja na sportskim terenima.

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja