Županijska stručna vijeća - Matematika
16. 11. 2010.

Državni stručni skup za voditelje županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika matematike

Državni stručni skup za voditelje županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika matematikeU Crikvenici je od 25. do 27. listopada 2010. godine održan državni stručni skup za voditelje Županijskih stručnih vijeća učitelja matematike, a od 27. do 29. listopada za voditelje Županijskih stručnih vijeća nastavnika matematike.

Glavna okosnica stručnih skupova bilo je stručno usavršavanje i profesionalni razvoj:

  • uočiti razliku između stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja
  • kroz karakteristike nastavničke profesije otkrivati što je motivirajuće, a što demotivirajuće 
  • kroz koja se razdoblja i faze prolazi u nastavničkoj karijeri 
  • što je iskustveno učenje i kako oblikovati stručno usavršavanje temeljeno na iskustvenom učenju 
  • kako planirati, izvoditi i vrednovati stručno usavršavanje.

Teme o stručnom usavršavanju najvećim su dijelom obrađene kroz zanimljive radionice koje su vodile više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje Sanja Milović, prof. i Marina Ništ, prof.

Zbornik radova Stručno usavršavanje i profesionalni razvoj može se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.azoo.hr.

Tijekom stručnih skupova viši savjetnik Agencije za odgoj i obrazovanje Luka Čeliković, prof., vrstan poznavalac i autor natjecateljskih zadataka, održao je vrlo zanimljivo i korisno predavanje i radionicu Metode i zadaci za nadarene učenike.

Svi savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje održali su sastanak s voditeljima za koje su zaduženi na kojem su analizirali dosadašnji rad i suradnju i dogovorili aktivnosti u narednom periodu.  

Neda Lesar, prof

Dokumenti

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja