Agencija za odgoj i obrazovanje

Stručni skupovi - Povijest

Održan 10. državni stručni skup Domovinski rat-prekretnice Domovinskog rata za učitelje i nastavnike povijesti

 Ispis 

25. 04. 2017.

1._23_m10. državni stručni skup Domovinski rat-prekretnice Domovinskog rata održan je od 19. do 21. travnja 2017. u Opatiji, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović u suradnji s  Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom hrvatskih branitelja, Ministarstvom obrane Republike Hrvatske,  Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata te Hrvatskim generalskim zborom.

Opširnije

 

Stručni skupovi - Ostali jezici

U Zadru održan stručni skup „Razvoj komunikacijskih kompetencija u nastavi francuskog jezika“ za odgojitelje, učitelje i nastavnike francuskog jezika

 Ispis 

08. 05. 2017.

slika_1_zadar_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a u suradnji s Francuskom ambasadom i Francuskim institutom, u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u Zadru je od 27. do 29. travnja 2017. godine održan  državni stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike francuskog jezika pod nazivom Razvoj komunikacijskih kompetencija u nastavi francuskog jezika. Voditeljica i organizatorica državnog stručnog skupa  bila je profesorica Slavenka Markota, vanjska suradnica za francuski jezik pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Otvaranju skupa su bili nazočni ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje gospođa Jadranka Žarković Pečenković, njegova ekselencija ambasador Republike Francuske u Hrvatskoj gospodin Philippe Meunier, njegova supruga gospođa Corinne Meunier, gospođa Martine Manavella, ataše za jezičnu i obrazovnu suradnju te gospodin Alexis Messmer, pedagoški savjetnik.

Opširnije

 

Program građanskog odgoja i obrazovanja - Projekti iz fondova EU i Vijeća Europe

Natječaj za učenike: Snimajte kratki VIDEO! u kojem se prikazuje primjer demokratske kulture u školi

 Ispis 

18. 05. 2017.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Vijećem Europe provodi projekt „Instrumenti za implementaciju Okvira kompetencija za demokratsku kulturu“. Jedna od zadaća projekta je da učenici osnovnih i srednjih škola izrade kratki filmski rad iz područja programa Građanskog odgoja i obrazovanja, odnosno, da oni sami prikažu na koji način žive demokratsku kulturu u svojoj školi. Stoga pozivamo učitelje i nastavnike koji vode filmske družine u školi da potaknu učenike na snimanje kratkog filma.

Radovi se trebaju poslati do 30. lipnja 2017., Agencija za odgoj i obrazovanje, na e-mail Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli. ; Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli.

Opširnije

   

Stručni skupovi - Razredna nastava

U Osijeku održan državni stručni skup „Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja razredne nastave“

 Ispis 

26. 06. 2017.

Drzavni_skup_1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Osijeku je od 19. do 21. lipnja 2017. godine održan  državni stručni skup „Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja razredne nastave“, na kojem je sudjelovalo više od 500 učitelja razredne nastave. Voditeljica i organizatorica državnog stručnog skupa  bila je viša savjetnica za razrednu nastavu Mirela Skelac, univ.  spec. act. soc.

Na otvaranju skupa bili su nazočni predstojnica Podružnice Osijek gospođa Ivana Biljan, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijeka gospodin Davor Brust i prodekanica za znanost dr. sc. Irella Bogut s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

Opširnije

 

Stručni skupovi - Učenički domovi

Ljetna škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima RH-a

 Ispis 

04. 09. 2017.

domovi1_mAgencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj organizirala je od 29. do 31. kolovoza 2016., tradicionalnu Ljetnu školu za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima u Športskoj gimnaziji i učeničkom domu u Zagrebu. Bila je to prilika za multidisciplinarno stručno usavršavanje i razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika njihovim sudjelovanjem u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Ljetnu školu otvorila je u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković, prof., organizatorica stručnoga skupa, viša savjetnica za odgajatelje u učeničkim domovima Miljenka Galić, dipl. ped. Pozdravnu riječ uputio je ravnatelj Športske gimnazija i učeničkog doma Stipe Perišić, prof., i predsjednica Udruge učeničkih domova, Ljubica Banović, prof.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja