Stručni skupovi

Održan četvrti simpozij učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture

09. 10. 2017.

tzk1_mČetvrti simpozij učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture na kojem je sudjelovalo gotovo 300 učitelja i nastavnika iz cijele Hrvatske održan je od 6. do 8. listopada 2017. u Đurđevcu na temu Mjere sigurnosti u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi. Stručno usavršavanje održano je u organizaciji viših savjetnika za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje Sandre Višković, prof., Margite Lukas, prof. i Joze Škegre, prof. koji je sve prisutne pozdravio u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, gospođe Jadranke Žarković-Pečenković, prof.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Sretan Svjetski dan učitelja

05. 10. 2017.

cestitka
   

Obavijesti i najave

Bolje spriječiti nego stradati

02. 10. 2017.

prometna1_mAgencija za odgoj i obrazovanje kroz svojih 150 godina tradicije bavi se odgojem i obrazovanjem nastojeći to dvoje pomiriti u harmoničnom odnosu. Unutar redovnih poslova viših savjetnika: edukacija učitelja i nastavnika, provođenje stručnih ispita, učeničkih natjecanja i smotri, uvida u napredovanje i nadzora rada učitelja i nastavnika, bavi se i ostalim poslovima. Jedan od tih poslova je prometna preventiva od vrtićke dobi do završetka srednje škole.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Obavijest o promjeni datuma i mjesta održavanja svečane promocije mentora i savjetnika

25. 09. 2017.

Zbog nemogućnosti održavanja svečanih promocija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz tehničkih razloga, Agencija za odgoj i obrazovanje obavještava vas o promjeni datuma i mjesta održavanja svečane promocije. Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u zvanje mentora i savjetnika održat će se 6. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Održana peta Smotra hrvatskoga školskoga filma

25. 09. 2017.

smotra_filma1_mU Sinju je od 21. do 23. rujna održana peta Smotra hrvatskoga školskoga filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Smotru su vodili dr. sc. Krešimir Mikić, predsjednik i dr. sc. Srećko Listeš, tajnik Državnoga povjerenstva. Programi Smotre održani su u Gradskomu kinu, Sinj, a završna svečanost u Alkarskim dvorima.

Organizacija Smotre hrvatskoga školskoga filma proizvod je zahtjeva i programskih načela Agencije da se naši učitelji i nastavnici što bolje upoznaju s kurikulskim načelima, potrebama suvremenoga društva, tehnološkim i tehnologijskim inovacijama kako bi njihov rad kvalitetnim i kreativnim mentorskim djelovanjem mogao što više i što bolje doprinijeti učeničkom stvaralaštvu.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni stručni skup psihologa Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama

19. 09. 2017.

Psiholozi2_mDržavni stručni skup psihologa Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama održan je u Šibeniku od 14. do 16. rujna 2017. godine. Sudjelovalo je više od 250 psihologa iz osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića, stručnih suradnika i nastavnika psihologije iz svih dijelova Hrvatske.Skup je pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Jadranka Žarković-Pečenković, prof. i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Pozitivna slika o sebi je temeljan uvjet za skladan razvoj djeteta i prevenciju nasilja

18. 09. 2017.

P1_mKako uspješno provoditi prevenciju nasilja, koji su to zaštitni čimbenici i metode rada u prevenciji te koja je uloga učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture u provođenju preventivnih mjera, teme su i sadržaji obrađeni na stručnom skupu Provođenje prevencije nasilja s učenicima- spriječiti, a ne liječiti. Stručno usavršavanje za 50 voditelja Županijskih stručnih vijeća tjelesne i zdravstvene kulture i preventivnih programa organizirao je Središnji državni ured za šport u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje od 14. do 16. rujna 2017. godine u Novalji na otoku Pagu.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Planiranje i programiranje rada edukacijskih rehabilitatora

14. 09. 2017.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je od 6. do 8. rujna 2017. Državni stručni skup edukacijskih rehabilitatora RH-a za odgojitelje, učitelje, nastavnike, stručne suradnike edukacijske rehabilitatore i stručnjake edukacijsko rehabilitacijskog profila u Krapinskim Toplicama.

Stručni skup bio je posvećen stručnom usavršavanju u području Planiranja i programiranje rada edukacijskih rehabilitatora. Državni stručni skup otvorila je u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković, prof., voditeljica Odjela za predškolski odgoj i osnovno školstvo, viša savjetnica za stručne suradnike defektologe Vladimira Brezak, prof. Pozdravnu riječ uputila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Krapinsko-zagorske županije, mr. sc. Jasna Petek i načelnik Općine Krapinske Toplice, Ernest Svažić.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Ljetna škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima RH-a

04. 09. 2017.

domovi1_mAgencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj organizirala je od 29. do 31. kolovoza 2016., tradicionalnu Ljetnu školu za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima u Športskoj gimnaziji i učeničkom domu u Zagrebu. Bila je to prilika za multidisciplinarno stručno usavršavanje i razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika njihovim sudjelovanjem u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Ljetnu školu otvorila je u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković, prof., organizatorica stručnoga skupa, viša savjetnica za odgajatelje u učeničkim domovima Miljenka Galić, dipl. ped. Pozdravnu riječ uputio je ravnatelj Športske gimnazija i učeničkog doma Stipe Perišić, prof., i predsjednica Udruge učeničkih domova, Ljubica Banović, prof.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Metode profesionalnog razvoja učitelja

04. 09. 2017.

Metode_PR_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 30. kolovoza 2017. u Zagrebu održan je interdisciplinarni stručni skup „Metode profesionalnog razvoja učitelja“. Voditeljice stručnog skupa bile su mr. sc. Sanja McMurtry, viša savjetnica za međunarodnu suradnju i Mirjana Konosić, prof., viša savjetnica za matematiku.

Cilj stručnog skupa bio je osnažiti učitelje/ nastavnike za promišljanje o važnosti učiteljske struke, vlastitom profesionalnog razvoju te osposobiti sudionike za primjenu nekih metoda profesionalnog razvoja.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja