Cjelovita kurikularna reforma

Rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje

Kurikulum.hr – stranice posvećene provedbi reforme

Stručni skupovi

Vođenje kao zaštitni čimbenik pozitivnih razvojnih ishoda djece predškolske dobi

28. 04. 2016.

opatija_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Opatiji je od 13. do 15. travnja 2016. godine održan 10. državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova Republike Hrvatske pod nazivom Europski kontekst, kurikulum (komunikacijske kompetencije, otpornost) i uloga ravnatelja – Vođenje kao zaštitni čimbenik pozitivnih razvojnih ishoda. Voditeljica, organizator državnog stručnog skupa i jedan od predavača bila je mr. sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje predškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni skup Profesionalne kompetencije ravnatelja školske/domske ustanove

21. 04. 2016.

Zadar_2_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 19. i 20. travnja 2016. godine  u Zadru državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova  na temu „Profesionalne kompetencije ravnatelja školske/domske ustanove“. Na skupu je sudjelovalo više od  360 ravnatelja, što je najveći broj prisutnih ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova  na nekom stručnom skupu do sada. Na otvaranju stručnog skupa ravnatelje su pozdravili pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin, prof., i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković – Pečenković, prof.,  koji su se obratili skupu prigodnim riječima i izvijestili ih o aktualnim novostima u području odgoja i obrazovanja.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanje u debati 2016.

19. 04. 2016.

debata_mNa državnom Natjecanju u debati,  koje je 15. i 16. travnja 2016. godine održano u OŠ Zapruđe u Zagrebu, sudjelovalo je 90 najboljih učenika i učenica. Nakon 522 debate održane na županijskim razinama natjecanjima na kojima je sudjelovalo 1080 učenika na državno Natjecanje u debati pozvano je  90 učenika odnosno 30 ekipa (12 ekipa osnovnoškolaca i 18 ekipa srednjoškolaca).

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Snimke webinara za učitelje razredne nastave

19. 04. 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNet-om 11., 13. i 15. travnja 2016. organizirala je šest webinara za učitelje razredne nastave. Na navedenim webinarima predstavljeni su prijedlozi dokumenata Nacionalnih kurikuluma nastavnih predmeta: Hrvatski jezik, Tjelesna i zdravstvena kultura, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura i Matematika sa svrhom poticanja stručne rasprave.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanja iz njemačkoga jezika koje je održano u gradu Krku

14. 04. 2016.

njemacki1_mDržavno Natjecanje iz njemačkoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u  gradu Krku od 11. do 13. travnja 2016. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Osnovne škole Fran Krsto Frankopan u  Krku. Na natjecanju je sudjelovalo 64 učenika, koji su se natjecali u sedam kategorija, a pratilo ih je i pripremalo 57 učitelja i nastavnika mentora.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni stručni skup Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje

14. 04. 2016.

predskolski_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Vinkovcima je od 4. do 6. travnja 2016. godine održan državni stručni skup Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje za odgojitelje predškolske djece Republike Hrvatske, s ciljem stjecanja kompetencija oblikovanja kurikuluma dječjeg vrtića, u organizaciji viših savjetnica za predškolski odgoj Darije Drviš, prof., Sanje Jelovčić, prof., Tončice Kalilić, prof., mr. sc. Andreje Silić, Jasne Šverko, mag. rehab. educ. i Luje Zamečnik, prof.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanja iz engleskoga jezika 2016.

14. 04. 2016.

22. Državno natjecanje iz engleskoga jezika održano je u Krku od 11. do 13. travnja 2016. Škola domaćin bila je Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir.  Sudjelovalo je 90 učenika koji su se natjecali u 6 kategorija. Prvi dio Natjecanja obuhvaćao je pisani dio, a drugi je dio bio usmeni. Za prva tri mjesta su uručena priznanja i nagrade koje je omogućila škola domaćin u suradnji s izdavačkim kućama i British Councilom. Državno povjerenstvo se zahvaljuje svim natjecateljima i njihovim mentorima te školi domaćinu na još jednom uspješno održanom Natjecanju.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Jubilarna 25. smotra LiDraNo

12. 04. 2016.

L1_mDržavna smotra LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola održana je u Šibeniku od 4. do 8. travnja 2016. godine. U gradu koji je odavno dobio naziv „grad djeteta“ Agencija za odgoj i obrazovanje okupila je najuspješnije učenike iz svih hrvatskih županija koji se bave literarnim, dramsko-scenskim i novinarskim stvaralaštvom. Na jubilarnoj 25. smotri LiDraNo svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih družina predstavilo se 296 učenika osnovnih škola i 176 učenika srednjih škola.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Obavijest o održavanju webinara za učitelje razredne nastave

07. 04. 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNet-om održat će šest webinara za učitelje razredne nastave, za svaki obvezni nastavni predmet u razrednoj nastavi po jedan webinar.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup o Domovinskom ratu

31. 03. 2016.

domovinski1_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je od 21. do 23. ožujka 2016. godine u Makarskoj  IX. državni stručni skup na temu Domovinski rat. Ove godine glavna tema je bila Hrvati BiH i HVO u Domovinskom ratu. Državni stručni skup je počeo svečanim otvaranjem na kome su sudionike pozdravili: ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, dajući punu podršku ovom projektu i naglašavajući značaj teme za nastavu povijesti, gospođa Jagoda Martić, predsjednica Gradskog vijeća Makarske, u ime grada domaćina, gospodin Vladimir Šoljić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, u ime Hrvata BiH, kontraadmiral Ante Urlić u ime Hrvatskoga generalskog zbora, pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Momir Karin, prof., u ime ministra Predraga Šustara i savjetnik predsjednice RH-a Kolinde Grabar Kitarović gospodin Ante Deur. Na stručnom skupu sudjelovalo je oko 170 sudionika.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja