Stručni skupovi

Razvijanje komunikacijskih kompetencija u profesionalnom napredovanju odgojno-obrazovnih radnika

12. 02. 2018.

Međužupanijski stručni skup za voditelje županijskih stručnih vijeća učitelja razredne nastave iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije „Razvijanje komunikacijskih kompetencija u profesionalnom napredovanju odgojno-obrazovnih radnika“ održan je 9. veljače 2018. u Osnovnoj školi Pećine u Rijeci.

Cilj prvoga dijela ovog stručnog skupa bio je unaprijediti komunikacijske vještine polaznika na području interpersonalne komunikacije, razviti dodatne vještine empatije i razumijevanja te razviti dodatne vještine prepoznavanja vlastitih komunikacijskih potencijala i nedostataka upoznavanjem Insights metode usavršavanja komunikacijskih vještina.

Opširnije

   

Stručni skupovi

(Samo)vrednovanjem do unaprjeđenja pedagogijske teorije i pedagoške prakse

12. 02. 2018.

Međužupanijski stručni skup (Samo)vrednovanjem do unaprjeđenja pedagogijske teorije i pedagoške prakse, održan je u suradnji s Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Splitu, 12. veljače 2018. godine u Splitu. Stručni skup bio je namijenjen stručnim suradnicima pedagozima dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Na stručnom skupu je sudjelovalo oko 150 sudionika.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

AZOO obilježava Europsku godinu kulturne baštine

08. 02. 2018.

Agencija za odgoj i obrazovanje pridružila se obilježavanju Europske godine kulturne baštine organiziranjem državnoga stručnog skupa 21. veljače 2018. u Zagrebu (Državni arhiv, Marulićev trg 21). Skup je posvećen prezentiranju bogatstva i raznolikosti hrvatske kulturne baštine kao dijela mozaika zajedničke europske baštine.

Predavači na skupu su stručnjaci iz područja književnosti, arhitekture, filma, glazbe, povijesti umjetnosti i kazalište te geografsko-prostornih tema i novih tehnologija, čiji su uvidi relevantni iz teorijske i praktične perspektive, odnosno, koji kulturnu baštinu istražuju i bave se njom kao dijelom naše suvremenosti.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Najava i program državnog stručnog skupa za ravnatelje srednjih strukovnih škola u Opatiji

08. 02. 2018.

Agencija za odgoj i obrazovanje 14. i 15. veljače 2018. godine u Opatiji organizira državni stručni skup za ravnatelje srednjih strukovnih škola RH-a s temom „Uloga ravnatelja u osuvremenjivanju strukovnog obrazovanja.“ S obzirom na važnost teme koja je na tragu ključnih strateških ciljeva Ministarstva znanosti i obrazovanja o uspostavi kvalitete i osiguravanja kvalitete strukovnog obrazovanja u RH-a i usklađivanja strukovnog obrazovanja s tržištem rada, ravnateljima srednjih strukovnih škola obratit će se eminentni stručnjaci iz područja gospodarstva i obrtništva, stručnjaci iz nadležnih državnih agencija te ravnatelji srednjih strukovnih škola.

Stručni skup održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Odgoj za humanost od malih nogu – područje humanih vrednota i prevencije trgovanja ljudima

08. 02. 2018.

H1_mMeđužupanijski stručni skup Odgoj za humanost od malih nogu – područje humanih vrednota i prevencije trgovanja ljudima, održan je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem 8. veljače 2018. godine u Dječjem vrtiću Trnsko u Zagrebu. Na stručnom skupu je sudjelovalo 40 odgojitelja i stručnih suradnika s područja Grada Zagreba Zagrebačke županije.

Viša savjetnica mr. sc. Andreja Silić iz Agencije za odgoj i obrazovanje održala je uvodni dio seminara, nakon čega su uslijedila predavanja stručnjaka za pojedine teme. Predavanja su održali Josip Vuletić i Ivana Zadražil Vorberger iz Hrvatskog Crvenog križa, stručna suradnica na priručniku Donna Vrbanac, bacc. praesc. educ, iz Gradskog društva Crvenog križa u Sisku, Ljerka Pukec, odgojitelj mentor, koja je predstavila svoje igrokaze iz priručnika te govorila o primjeru dobre prakse u Dječjem vrtiću Milana Sachsa.

Opširnije

   

Reforma

VII. webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

07. 02. 2018.

Dr. sc. Tomislav Jakopec održat će u ponedjeljak, 19. veljače 2018., u 14.00 sati sedmi webinar u sklopu kurikularne reforme. Tema predavanja: Osnove JavaScript programskog jezika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Petnaesti državni stručni skup Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti

31. 01. 2018.

Državni stručni skup Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti od 29. siječnja do 1. veljače 2018. godine održava se u Dubrovniku povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta. Stručni skup pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i međunarodnim organizacijama koje se bave poučavanjem, istraživanjem i sjećanjem na holokaust Yad Vashemom iz Izraela te muzejom i dokumentacijskim centrom Mémorial de la Shoah iz Francuske.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najava svečane promocije mentora i savjetnika 9. veljače 2018. - popis promoviranih

30. 01. 2018.

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 9. veljače 2018. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u 11 sati. U zvanje mentora i savjetnika bit će promovirano 142 odgojno-obrazovna radnika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Kurikularni zahtjevi i planiranje nastave DLL 6

30. 01. 2018.

Novi modul kombiniranoga stručnog usavršavanja „Deutsch Lehren Lernen”, pod nazivom DLL 6 Kurikularni zahtjevi i planiranje nastave, koji organizira Goethe Institut Hrvatska u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, započeo je 27. siječnja 2018. godine u Osijeku. Nakon uspješno organiziranih i održanih modula 1 i 4, ovo je treći modul koji se organizira u Slavoniji. Stručno usavršavanje vode DLL voditeljice Lidija Benković, prof. i Dragana Jurilj Prgomet, prof., a organizira ga viša savjetnica Izabela Potnar Mijić, prof.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Modularno stručno usavršavanje: Stop program – odgovor na neprihvatljivo ponašanje u školi

30. 01. 2018.

stop_program_mU suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Odjela za srednje školstvo i Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež 25. siječnja 2018. započelo je modularno stručno usavršavanje tijekom kojega će se sudionici upoznati s programom provođenja alternativnih sankcija za protupravno ponašanje maloljetnika u dobi od 14 do 18 godina, s ciljem senzibilizacije odgojno-obrazovnih ustanova o tome da se neprihvatljivo ponašanje maloljetnika ne procesuira ako maloljetnik počinjenu štetu ispravi svojim ponašanjem uključivanjem u dobrovoljni rad ili prihvati neku drugu obavezu u trajanju od nekoliko sati.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja