Stručni skupovi

Državni stručni skup psihologa Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama

19. 09. 2017.

Psiholozi2_mDržavni stručni skup psihologa Jačanje kompetencija psihologa – rad s djecom s posebnim potrebama održan je u Šibeniku od 14. do 16. rujna 2017. godine. Sudjelovalo je više od 250 psihologa iz osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića, stručnih suradnika i nastavnika psihologije iz svih dijelova Hrvatske.Skup je pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Jadranka Žarković-Pečenković, prof. i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Pozitivna slika o sebi je temeljan uvjet za skladan razvoj djeteta i prevenciju nasilja

18. 09. 2017.

P1_mKako uspješno provoditi prevenciju nasilja, koji su to zaštitni čimbenici i metode rada u prevenciji te koja je uloga učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture u provođenju preventivnih mjera, teme su i sadržaji obrađeni na stručnom skupu Provođenje prevencije nasilja s učenicima- spriječiti, a ne liječiti. Stručno usavršavanje za 50 voditelja Županijskih stručnih vijeća tjelesne i zdravstvene kulture i preventivnih programa organizirao je Središnji državni ured za šport u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje od 14. do 16. rujna 2017. godine u Novalji na otoku Pagu.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Planiranje i programiranje rada edukacijskih rehabilitatora

14. 09. 2017.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je od 6. do 8. rujna 2017. Državni stručni skup edukacijskih rehabilitatora RH-a za odgojitelje, učitelje, nastavnike, stručne suradnike edukacijske rehabilitatore i stručnjake edukacijsko rehabilitacijskog profila u Krapinskim Toplicama.

Stručni skup bio je posvećen stručnom usavršavanju u području Planiranja i programiranje rada edukacijskih rehabilitatora. Državni stručni skup otvorila je u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković, prof., voditeljica Odjela za predškolski odgoj i osnovno školstvo, viša savjetnica za stručne suradnike defektologe Vladimira Brezak, prof. Pozdravnu riječ uputila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Krapinsko-zagorske županije, mr. sc. Jasna Petek i načelnik Općine Krapinske Toplice, Ernest Svažić.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Ljetna škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima RH-a

04. 09. 2017.

domovi1_mAgencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj organizirala je od 29. do 31. kolovoza 2016., tradicionalnu Ljetnu školu za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima u Športskoj gimnaziji i učeničkom domu u Zagrebu. Bila je to prilika za multidisciplinarno stručno usavršavanje i razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika njihovim sudjelovanjem u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Ljetnu školu otvorila je u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković, prof., organizatorica stručnoga skupa, viša savjetnica za odgajatelje u učeničkim domovima Miljenka Galić, dipl. ped. Pozdravnu riječ uputio je ravnatelj Športske gimnazija i učeničkog doma Stipe Perišić, prof., i predsjednica Udruge učeničkih domova, Ljubica Banović, prof.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Metode profesionalnog razvoja učitelja

04. 09. 2017.

Metode_PR_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 30. kolovoza 2017. u Zagrebu održan je interdisciplinarni stručni skup „Metode profesionalnog razvoja učitelja“. Voditeljice stručnog skupa bile su mr. sc. Sanja McMurtry, viša savjetnica za međunarodnu suradnju i Mirjana Konosić, prof., viša savjetnica za matematiku.

Cilj stručnog skupa bio je osnažiti učitelje/ nastavnike za promišljanje o važnosti učiteljske struke, vlastitom profesionalnog razvoju te osposobiti sudionike za primjenu nekih metoda profesionalnog razvoja.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje pomoćnih nastavnih sredstava za školsku godinu 2018./2019.

01. 09. 2017.

Zahtjevi za odobrenje pomoćnih nastavnih sredstava primaju se od 1. do 30. rujna 2017.

Na temelju članka 5. Pravilnika o postupku odobravanja i uporabi pomoćnih nastavnih sredstava za nastavne predmete u osnovnim školama, gimnazijama, umjetničkim školama i općeobrazovne predmete u strukovnim školama  (Narodne novine, 139/13 i 69/16) ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje pomoćnih nastavnih sredstava za školsku godinu 2018./2019.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola

29. 08. 2017.

Split1_mU organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje, u Splitu je u četvrtak, 24. kolovoza s radom započela Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama. Oko 350 sudionika okupilo se u prostorijama splitskog Nadbiskupijskog sjemeništa kako bi tijekom dva radna dana nazočilo i aktivno sudjelovalo u zanimljivim predavanjima i pedagoškim radionicama pod okvirnom temom „Zajedno molimo Gospodina. O ekumenskoj dimenziji vjeronauka u školi“.

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Zagrebu održana Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje koji rade u srednjim školama

28. 08. 2017.

KS1_mDržavni stručni skup za vjeroučitelje u organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje održan je u Zagrebu 21. i 22. kolovoza 2017. godne. Tema „Obnova Crkve i nasljedovanje Krista“ osmišljena je kao okvir za promišljanje o 500 godina reformacije, o ekumenskom pokretu i jedinstvu u različitosti.

Oko 150 nazočnih vjeroučitelja na početku je pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., istaknuvši da vjeroučitelji kroz kritičko promišljanje o Reformaciji kao povijesnoj činjenici, ali i pokazatelju čovjekove težnje za propitivanjem vlastitih stavova i uvjerenja, pomažu učenicima razvijati njihov vlastiti kritički sustav pomoću kojega mogu promicati otvorenost i slobodu u različitim situacijama njihova mladalačkog života.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Vrednovanje u matematičkom obrazovanju

12. 07. 2017.

matematika1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 26. do 28. lipnja 2017. godine u Svetom Martinu na Muri održan je državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike. Na trodnevnom stručnom usavršavanju sudjelovalo je preko 430  učitelja i nastavnika matematike iz cijele Hrvatske koji su kroz plenarna predavanja, radionice i rasprave osvježili i nadogradili svoja znanja i kompetencije o temi vrednovanja u matematičkom obrazovanju.

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Sinju održan državni stručni skup Medijska pismenost za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika

11. 07. 2017.

medijska_pismenost_sinj_2017_2_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je u Sinju od 6. do 8. srpnja 2017. godine državni stručni skup za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika o medijskoj pismenosti. Organizator skupa, dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik, najavio je da će Agencija nastaviti raditi po ovim pitanjima. 

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja