Obavijesti i najave

Najizvrsniji odgojitelji i učitelji poručuju da je privilegija učiti djecu i mlade

12. 12. 2017.

pro1_mNa svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 8. prosinca 2017. najkvalitetnijim odgajateljima, odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja mr. sc. Hrvoje Šlezak, uručili su Odluke o napredovanju u više zvanje mentora i savjetnika. Promaknućem u više zvanje nagrađeno je 630 djelatnika osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića.

Opširnije

   

Projekti

Na sedamdesetim Piscima na mreži gostovao Damir Karakaš

12. 12. 2017.

piscinamrezi1_mSedamdeseti po redu program Pisci na mreži 13. prosinca 2017., čiji je gost bio Damir Karakaš, potvrdio je važnost pitanja: Tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu? Može li se ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova? Kako i gdje žive? Što čitaju? Što im je važno u procesu pisanja? Što misle o novim tehnologijama? Koji su njihovi čitateljski i spisateljski uzori i životni izbori? To su samo neka od pitanja postavljena hrvatskim autorima u do sada održanim webinarima programa Pisci na mreži.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Nagrađeni najuspješniji komorni sastavi na 55. natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

11. 12. 2017.

komorni-koncert1_mNastupom najuspješnijih komornih sastava na svečanom koncertu održanom 9. prosinca 2017. godine u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse na Muzičkoj akademiji u Zagrebu završeno je ovogodišnje 55. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. Na natjecanju, koje Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga i Ministarstvo znanosti i obrazovanja provode s ciljem otkrivanja, praćenja i usmjeravanja mladih nadarenih glazbenih talenata, nastupilo je više od 400 učenika i studenata iz cijele Hrvatske.

Natjecanje se održavalo od 6. do 9. prosinca 2017. godine na Muzičkoj akademiju u Zagrebu, a komorni sastavi predstavili su se u disciplinama glasovirska dua, glasovir za 6 i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti i sastavi od 6 do 9 članova.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Modularno stručno usavršavanje „Matematika u vertikali osnovne škole“

11. 12. 2017.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u dva ciklusa, školskoj 2016/2017. te 2017/2018. godini, održana su modularna stručna usavršavanja učitelja razredne nastave te učitelja matematike osnovnih škola pod nazivom „Matematika u vertikali osnovne škole“. Stručnom usavršavanju prisustvovalo je 250 učitelja osnovnih škola Istarske županije, dok će isti model stručnog usavršavanja za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju započeti u svibnju 2018. godine. Sva predavanja i radionice na modulima održali su Maja Kalebić, prof. savjetnik te mr. sc. Predrag Dukić iz Osnovne škole Vidikovac iz Pule u kojoj su usavršavanja i održana. Voditelji skupova bili su viša savjetnica za razrednu nastavu Ivana Jurjević Jovanović te viši savjetnik za matematiku Vesko Nikolaus. 

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najava svečane promocije odgojno-obrazovnih radnika u zvanje mentora i savjetnika 8. prosinca 2017.

05. 12. 2017.

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 8. prosinca 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Odluku o prvom izboru u zvanje mentora odnosno Odluku o ponovnom izboru u isto ili napredovanju u više zvanje dobit će 630 odgojno-obrazovnih radnika.

Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini.

Opširnije

   

Programi

Modularno stručno usavršavanje „Obrazovanje za održivi razvoj“

04. 12. 2017.

Stručnim skupom Modul 1. – Pojam održivog razvoja i potrebne kompetencije, koji je održan u petak 1. prosinca 2017. u OŠ Ive Andrića u Zagrebu, započeo je novi ciklus modularnoga stručnog usavršavanja Obrazovanja za održivi razvoj. Agencija za odgoj i obrazovanje već desetak godina radi na osposobljavanju i usavršavanju prosvjetnih djelatnika različitih profila za obrazovanje za održivi razvoj na temelju ciljeva UN-ova Desetljeća obrazovanja za održivi razvoj (2005–2014) i Strategije održivog razvoja Republike Hrvatske.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Program e-učenja Putem profesionalnog razvoja

22. 11. 2017.

Analiza postojećeg sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika i procjene potreba za stručnim usavršavanjem odgojno-obrazovnih radnika Agencije za odgoj i obrazovanje (2013) započinje sljedećim riječima: „Poboljšanje stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika prepoznaje se kao strateški prioritet za hrvatski socijalni i ekonomski razvoj.

Različiti strateški dokumenti naglašavaju potrebu za kontinuiranim poboljšanjem kompetencija nastavnog osoblja te poticanje trajnog profesionalnog usavršavanja nastavnika/ca i drugih zaposlenika/ca u obrazovanju definiraju kao jedan od četiri ključna razvojna prioriteta odgojno-obrazovnog sektora.“

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Predstavljeni Minimalni standardi prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu

21. 11. 2017.

standardi_mU sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti 20. studenoga 2017. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održano je predstavljanje Minimalnih standarda prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu (https://drogeiovisnosti.gov.hr/dokumenti/10). Tom prigodom pozdravne govore održali su načelnica Sektora za zajedničke poslove i programe u Ministarstvu znanosti i obrazovanja mr. sc. Vera Šutalo, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof. i ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske Željko Petković, univ. spec. crim.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Izazovi nastave Hrvatskoga jezika na početku 21. stoljeća

20. 11. 2017.

simpozij_2017_006_mVIII. Simpozij učitelja i nastavnika Hrvatskoga jezika održan je u Sv. Martinu na Muri od 16. do 18. studenoga 2017 godine. Organizatori Simpozija na temu Izazovi nastave Hrvatskoga jezika na početku 21. stoljeća bili su dr. sc. Srećko Listeš i Linda Grubišić Belina, prof., viši savjetnici u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Modeliranje i matematika

14. 11. 2017.

Pula_mat1_mU suorganizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Matematičkog društva „Istra“ od 10. do 12. studenoga  2017. godine u Puli održan je 10. stručno-metodički skup, Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi pod nazivom Modeliranje i matematika. Na trodnevnom stručnom usavršavanju sudjelovalo je 400  učitelja i nastavnika matematike te učitelja razredne nastave iz cijele Hrvatske.

Sudionike skupa i njegove goste je u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković, prof. pozdravio i otvorio viši savjetnik za matematiku Vesko Nikolaus.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja