Stručni skupovi

64. Zimski seminar za geografe

19. 01. 2018.

zimski semestar1Tradicionalni Zimski seminar za geografe održan je 11. i 12. siječnja 2018. godine u Zagrebu. Seminar su organizirali Hrvatsko geografsko društvo i Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suorganizaciji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Na seminaru je sudjelovalo 450 učitelja i nastavnika geografije iz svih županija Republike Hrvatske. Održano je 15 predavanja koja su organizirana u dva dijela programa.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Uloga komunikacije učitelja/nastavnika i učenika u poticanju kreativnog mišljenja

19. 01. 2018.

Međužupanijski stručni skup „Uloga komunikacije učitelja/nastavnika i učenika u poticanju kreativnog mišljenja“ održan je 11. siječnja 2018. u Gimnaziji Petra Preradovića, u Virovitici. Cilj stručnog usavršavanja je bio putem plenarnih izlaganja, predavanja, radionica i okruglog stola osvrnuti se na poticanje kreativnog mišljenja te kvalitetne i uspješne komunikacije u odgojno-obrazovnom procesu. Naglasak je bio fluentnosti, fleksibilnosti i originalnosti u razmišljanju, otvorenosti za nova iskustva i ideje te iskrenom razgovoru učitelja/nastavnika i učenika koji imaju značajan odgojni utjecaj u nastavi Likovne kulture/umjetnosti.

Opširnije

   

Stručni skupovi

3. dani Tehničke kulture

18. 01. 2018.

Državni stručni skup za učitelje tehničke kulture 3. dani Tehničke kulture održao se od 10. do 12. siječnja 2018. godine u Tuheljskim Toplicama. Na stručnom skupu sudjelovalo je 102 učitelja iz svih županija Republike Hrvatske. Obrađene su teme:1. Strojarske konstrukcije, izrada diobenog stola, 2. Kreiranje programa i priprema u nastavi tehničke kulture za učenike s posebnim potrebama i 3. Razmjena informacija o suradnji sa sveučilištima, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i svih drugih potrebnih saznanja o natjecanjima najnovijim informacijama s demonstracijom u području materijala i ostalim aktivnostima vezanih uz nastavu tehničke kulture.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Profesionalni razvoj učitelja i nastavnika fizike

11. 01. 2018.

U osnovnoj školi Franje Krežme u Osijeku, pod vodstvom više savjetnice za fiziku dr. sc. Verice Jovanovski, dana 11. siječnja 2018. godine održan je međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike fizike Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije. Polaznici su sudjelovali u predavanjima i radionicama vezanima za nastavu fizike i radionici za osobni emocionalni razvoj.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave: Modeli školovanja učenika s teškoćama u redovitom školskom sustavu

11. 01. 2018.

Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave: Modeli školovanja učenika s teškoćama u redovitom školskom sustavu održan je 10. siječnja 2018. godine u Osnovnoj školi Blage Zadre u Vukovaru. Na skupu je sudjelovalo 95 učitelja razredne nastave s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Edukacijsko uključivanje učenika s teškoćama u redoviti školski sustav predstavlja izazov. Za sustavnu podršku edukacijskog uključivanja učenika s teškoćama potrebni su i aktivna uloga i pozitivni stavovi učitelja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Poduzetništvo u odgojno-obrazovnom sustavu - Stvaranje kvalitete i raznolikosti s ciljem poticanja stvaralaštva i inovacija

09. 01. 2018.

stvaranje kvaliteteMeđužupanijski stručni skupovi za sve odgojno-obrazovne radnike održani su u Vinkovcima, 9. siječnja 2018. u OŠ Bartola Kašića i u Privlaci 10. siječnja 2018. godine u OŠ Stjepana Antolovića. Programski stručni skupovi su imali dva dijela.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska zimska škola

09. 01. 2018.

katehetska zimska skolaKatehetska zimska škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama „Doprinos Katoličkoga vjeronauka razvoju samostalnosti i odgovornosti učenika“, održana je 8. i 9. siječnja 2018. godine u Zagrebu.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Započela edukacija učitelja informatike za uvođenje novih kurikuluma

08. 01. 2018.

Pripreme učitelja i nastavnika informatike za uvođenje novih kurikuluma u osnovne i srednje škole započela je skupom Info@Edu u ponedjeljak 8. siječnja 2018. u Tuhelju, a tim povodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je da će se edukacija odvijati kontinuirano tijekom cijele godine i obuhvatiti oko 1300 učitelja "o kojima ovisi uspjeh reforme". Stručno usavršavanje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, a otvorit će ga pomoćnica ministrice Lidija Kralj zadužena za eksperimentalnu fazu kurikularne reformu i uvođenje obvezne informatike u sklopu reforme.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Nastavni scenariji i digitalni obrazovni sadržaji u nastavi Fizike i Biologije

08. 01. 2018.

nastavni_sadrzaji1_mU Zdravstvenoj školi u Splitu, 8. siječnja 2018. godine,  održan je međužupanijski stručni skup Nastavni scenariji i digitalni obrazovni sadržaji u nastavi Fizike i Biologije za učitelje i nastavnike fizike i biologije, a koji su napredovali u zvanju. Cilj skupa bio je osposobljavanje učitelja i nastavnika iz područja prirodoslovlja, predmeta fizika i biologija, za uporabu DOSa u nastavi te za izradbu scenarija učenja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike matematike - Daroviti učenici i učenici s teškoćama

08. 01. 2018.

U Osijeku je dana 5. i 8. siječnja 2018. godine održan Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike matematike Daroviti učenici i učenici s teškoćama u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu. Skupu je nazočilo 233 učitelja i nastavnika matematike iz pet slavonskih županija.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja