Stručni skupovi

Započela edukacija učitelja informatike za uvođenje novih kurikuluma

08. 01. 2018.

Pripreme učitelja i nastavnika informatike za uvođenje novih kurikuluma u osnovne i srednje škole započela je skupom Info@Edu u ponedjeljak 8. siječnja 2018. u Tuhelju, a tim povodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je da će se edukacija odvijati kontinuirano tijekom cijele godine i obuhvatiti oko 1300 učitelja "o kojima ovisi uspjeh reforme". Stručno usavršavanje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, a otvorit će ga pomoćnica ministrice Lidija Kralj zadužena za eksperimentalnu fazu kurikularne reformu i uvođenje obvezne informatike u sklopu reforme.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Nastavni scenariji i digitalni obrazovni sadržaji u nastavi Fizike i Biologije

08. 01. 2018.

nastavni_sadrzaji1_mU Zdravstvenoj školi u Splitu, 8. siječnja 2018. godine,  održan je međužupanijski stručni skup Nastavni scenariji i digitalni obrazovni sadržaji u nastavi Fizike i Biologije za učitelje i nastavnike fizike i biologije, a koji su napredovali u zvanju. Cilj skupa bio je osposobljavanje učitelja i nastavnika iz područja prirodoslovlja, predmeta fizika i biologija, za uporabu DOSa u nastavi te za izradbu scenarija učenja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike matematike - Daroviti učenici i učenici s teškoćama

08. 01. 2018.

U Osijeku je dana 5. i 8. siječnja 2018. godine održan Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike matematike Daroviti učenici i učenici s teškoćama u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu. Skupu je nazočilo 233 učitelja i nastavnika matematike iz pet slavonskih županija.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Projekti Europske unije – nove inicijative u području učenja i poučavanja

06. 01. 2018.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 4. siječnja 2018. godine održan je u I. gimnaziji Osijek međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike engleskog i njemačkog jezika Projekti Europske unije – nove inicijative u području učenja i poučavanja. Učitelji i nastavnici engleskog i njemačkog jezika s područja pet slavonskih županija prepoznali su važnost teme te je skupu nazočilo više od 150 učitelja i nastavnika.

Održana su zanimljiva predavanja o postupku prijavljivanja i provođenju projekata s naglaskom na programe Erasmus + K1, Erasmus + K2 i e-Twinning.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Program e-učenja Strategije učenja i poučavanja

06. 01. 2018.

Program e-učenja Strategije učenja i poučavanja rezultat je projekta Poboljšanje kvalitete sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika u sklopu kojega je nastalo 5 programa e-učenja, a predstavlja jednu od tema za kojom su interes pokazali sami učitelji i nastavnici pa je program interdisciplinaran, primjenjiv i dostupan svim odgojno-obrazovnim radnicima. 

Cilj poučavanja je potaknuti i olakšati proces učenja i podržati napredak u učenju svakog učenika. Na temelju ovoga osmišljeni su i ciljevi programa Strategije učenja i poučavanja: potaknuti polaznike na razmišljanje i propitivanje njihovog vlastitog pristupa učenju i poučavanju, osvijestiti važnost poučavanja usmjerenog na učenika i potaknuti ih na primjenu ponuđenih strategija učenja i poučavanja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Nastava matematike bez pitanja – zašto ovo učimo?

05. 01. 2018.

mat1_mNa međužupanijskom stručnom skupu za učitelje i nastavnike matematike održanom 4. siječnja 2018. u Športskoj gimnaziji u Zagrebu koji je organizirala viša savjetnica za matematiku Agencije za odgoj i obrazovanje Mirjana Konosić, predavači i sudionici skupa bavili su se problemom odnosa učenika prema učenju matematike.

Opširnije

   

Program građanskog odgoja i obrazovanja

Izvrsni rezultati hrvatskih učenika i nastavnika u Građanskom odgoju i obrazovanju

05. 01. 2018.

Najnoviji rezultati istraživanja vezano za Građanski odgoj i obrazovanje pokazuju da su naši učenici među najboljima u znanjima, a nastavnici osposobljeni za nove koncepte i metodologiju međupredmetnog programiranja. Prema ispitivanju stavova učitelja/nastavnika koje je 2017. godine naručila Agencija za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta Vijeća Europe „Instrumenti za implementaciju Okvira kompetencija za demokratsku kulturu“, na uzorku osnovnih i srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske, imamo podatke o tome kako učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola integriraju program Građanskog odgoja i obrazovanja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održavanje stručnih skupova za učitelje i nastavnike kemije o primjeni IKT-a u nastavi

22. 12. 2017.

U sklopu stručnog usavršavanja na međužupanijskoj razini, učitelji i nastavnici kemije imali su priliku upoznati se s načinom rada i mogućnostima primjene odgovarajućih računalnih programa u nastavi kemije. Na skupovima održanim početkom siječnja te krajem kolovoza ove godine, dvjestotinjak učitelja i nastavnika kemije, iskazalo je velik interes za edukaciju o primjeni IKT-a u nastavi kemije što je vidljivo i iz prijava na stručne skupove.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Agenciji za odgoj i obrazovanje uručena zahvalnica Hrvatskog fair play odbora

19. 12. 2017.

fp1_mDana 15. prosinca 2017. godine na svečanosti povodom 10. godišnjice djelovanja Hrvatskog fair play odbora Agenciji za odgoj i obrazovanje dodijeljena je zahvalnica za dosadašnju suradnju u provedbi aktivnosti na promociji fair playa. Agencija za odgoj i obrazovanje, daje potporu aktivnostima na promociji fair playa u sportu, u školi, odnosno u svakodnevnom životu djece i učenika, a viši savjetnici Agencije su surađivali na izradi Priručnika o fair playu: „Živjeti fair play“.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Modularni stručni skupovi Djeca i učenici s teškoćama u razvoju

15. 12. 2017.

Modularnim stručnim skupovima Djeca i učenici s teškoćama u razvoju u redovitim ustanovama odgoja i obrazovanja (potpora odgojno-obrazovnom uključivanju) odgojno-obrazovnim ustanovama pruža se podrška u uključivanju djece i učenika s teškoćama u razvoju u redovite i posebne odgojno-obrazovne programe.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja