Cjelovita kurikularna reforma

Rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje

Kurikulum.hr – stranice posvećene provedbi reforme

Obavijesti i najave

Glazbeni i plesni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

20. 06. 2016.

Glazbeni3_mSvečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa te njihove mentore održana je 17. lipnja 2016. godine u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Oskare znanja primio je 151 učenik i student te 83 mentora. Oskare znanja uručili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak i predsjednik Hrvatske zajednice županija šibensko-kninski župan Goran Pauk zajedno s predstavnicima Nacionalnog vijeća učenika i učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su izradili kipiće Oskara znanja u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Državni i međunarodni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

17. 06. 2016.

Oskar1_mAgencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija nagradili su Oskarom znanja pobjednike državnih i međunarodnih natjecanja u znanju. Na svečanosti  održanoj 16. lipnja 2016. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu najznačajnija priznanja u obrazovanju, kojim se već 12 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori, dobilo je 345 učenika i 220 mentora.

Opširnije

   

Stručni skupovi

II. festival klasičnih jezika i antičke civilizacije

14. 06. 2016.

hvar1_mII. festival klasičnih jezika i antičke civilizacije, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i Državni stručni skup za učitelje i nastavnike klasičnih jezika s temom „Antička baština u nastavi klasičnih jezika“, održani su u Starom Gradu na Hvaru od 27. do 29 svibnja 2016. Festival su organizirali Hrvatsko društvo klasičnih filologa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Agencija za upravljanje Starogradskim poljem.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Četvrta simulirana sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

25. 05. 2016.

Simulirana_mSlužba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirala je Četvrtu simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola 16. svibnja 2016. godine. Na simuliranoj sjednici sudjelovalo je 128 učenika/zastupnika iz tri učenička doma i 19 srednjih škola iz svih dijelova Hrvatske. Na ovogodišnjoj simuliranoj sjednici raspravljalo se o Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najava Oskara znanja 2016.

23. 05. 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ove godine organiziraju svečanu dodjelu Oskara znanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na svojoj su 42. sjednici održanoj krajem travnja donijeli Odluku o sufinanciranju i pokroviteljstvu svečane dodjele nagrade Oskar znanja za 2016. godine u iznosu od 75.000,00 kuna.

 

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenoga križa

19. 05. 2016.

crveni_kriz1_m20. državno Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenoga križa održano je u Kninu od 12. do 15. svibnja 2016. godine. Škola domaćin bila je OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina. Na natjecanje je pozvano 20 najboljih ekipa (10 u kategoriji podmladka i 10 u kategoriji mladih) s njihovim mentoricama/mentorima. Državnom natjecanju prethodilo je mnogo sadržaja s kojima se mladima željelo omogućiti međusobno druženje i upoznavanje. Sudionicima je to bila prilika i da nauče mnoge zanimljivosti i da se dobro zabave. U petak, 13. svibnja 2016. godine, za vrijeme priprema radnih pozicija za natjecanje, sudionici natjecanja su bili na poludnevnom izletu u Nacionalnom parku Krka, a istog dana je održano i tradicionalno predstavljanje ekipa. Tema ovogodišnjeg predstavljanja bila je zaštita ljudskih prava i promicanje tolerancije, nenasilja i mira

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Pravovremeno uočavanje i prepoznavanje problema u ponašanju ključno je za njihovo efikasno rješavanje

11. 05. 2016.

pag_mUprava za sport Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, organizirali su od 5. do 7. svibnja 2016. godine u Novalji, na otoku Pagu, stručni skup, stručno usavršavanje voditelja županijskih stručnih vijeća školskih preventivnih programa i tjelesne i zdravstvene kulture o provođenju preventivnih programa u odgojno-obrazovnom sustavu. Stručno usavršavanje dio je Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u sportu na sportskim natjecanjima i izvan njih u sklopu kojega Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje provode niz mjera edukacija odgojno-obrazovnih radnika s posebnim fokusom na razvijanje socijalnih vještina kod djece i izbjegavanja rizičnih oblika ponašanja.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

XXIX. državno Natjecanje iz klasičnih jezika

09. 05. 2016.

klasicni_jezici1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog društva klasičnih filologa i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Splitu je od 13. do 15. travnja 2016. održano 29. državno Natjecanje u poznavanju klasičnih jezika. Na natjecanju je sudjelovalo 85 učenika (21 iz osnovnih škola i 64 iz srednjih škola i gimnazija) i 48 njihovih mentora.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

XXI. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika

09. 05. 2016.

hrv1_mAgencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta i ove su godine organizirali XXI. natjecanje iz hrvatskoga jezika, kojemu je cilj poticati učenike na istraživanje jezičnih pojava u hrvatskomu standardnom jeziku, usavršavati lingvističku kompetenciju u materinskom jeziku, samostalno proučavati jezikoslovnu literaturu te poticati učenike na proučavanje jezične i kulturne povijesti hrvatskoga naroda.  Ovogodišnje je državno Natjecanje održano u Zadru od 27. do 29. travnja 2016.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

18. državno Natjecanje–izložba LIK 2016. održano u Puli u znaku Mediterana

04. 05. 2016.

Lik_2016_10_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna 28. i 29. travnja 2016. godine u Puli je održano Natjecanje–izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2016. Natjecalo se trideset i devet učenika osnovnih i srednjih škola u šest kategorija. Likovni radovi najuspješnijih učenika postavljeni su na izložbi u Galeriji Amfiteatar u Puli, otvorenoj 29. travnja 2015. Izložba će biti otvorena do 15. svibnja 2016.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja