Stručni skupovi

Modeliranje i matematika

14. 11. 2017.

Pula_mat1_mU suorganizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Matematičkog društva „Istra“ od 10. do 12. studenoga  2017. godine u Puli održan je 10. stručno-metodički skup, Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi pod nazivom Modeliranje i matematika. Na trodnevnom stručnom usavršavanju sudjelovalo je 400  učitelja i nastavnika matematike te učitelja razredne nastave iz cijele Hrvatske.

Sudionike skupa i njegove goste je u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković, prof. pozdravio i otvorio viši savjetnik za matematiku Vesko Nikolaus.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni stručni skup za stručne suradnike pedagoge u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima

14. 11. 2017.

pedagozi1_mDržavni stručni skup stručnih suradnika pedagoga održan je u Vodicama od 8. do 10. studenoga 2017. godine. Sudjelovalo je više od 370 pedagoga iz osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova. Skup je pozdravio zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, a u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, Miljenka Galić, viša savjetnica za pedagoge u srednjim školama i odgajatelje u učeničkim domovima

Stručnim predavanjima, radom u iskustvenim skupinama, prikazima primjera dobre prakse i održanim okruglim stolom, sudionici su imali prilike razvijati profesionalne kompetencije što je bila tema državnog stručnog skupa.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Objavljen vremenik i upute za provedbu natjecanja i smotri u 2018. godini

23. 10. 2017.

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i upute za provedbu natjecanje i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2018. godini. Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri dostupan je  ovdje, a upute za provedbu natjecanja i smotre mogu se potražiti ovdje.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Preventivne strategije u odgojno-obrazovnim ustanovama

19. 10. 2017.

sp1_mDržavni stručni skup Preventivne strategije u odgojno-obrazovnim ustanovama održan je u Primoštenu od 16. do 18. rujna 2017. godine. Sudjelovalo je više od 230 stručnih suradnika iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova iz svih dijelova Hrvatske. Skup je pozdravila Vera Šutalo, načelnica Sektora za zajedničke poslove i programe Ministarstva znanosti i obrazovanja i, u ime Jadranke Žarković-Pečenković, ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, Alma Rovis Brandić, viša savjetnica za defektologe-socijalne pedagoge i preventivne programe.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Svečana promocija odgojno-obrazovnih radnika u više zvanje

09. 10. 2017.

1_mDana 6. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana promocija 615 odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u zvanje mentora i savjetnika. Tom je prigodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila da Hrvatsku može 'probuditi' jedino izvrsnost, a to su upravo promovirani u više zvanje.

Okupljene obrazovno-odgojne djelatnike prigodnim su riječima pozdravili dr. sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, i prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan četvrti simpozij učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture

09. 10. 2017.

tzk1_mČetvrti simpozij učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture na kojem je sudjelovalo gotovo 300 učitelja i nastavnika iz cijele Hrvatske održan je od 6. do 8. listopada 2017. u Đurđevcu na temu Mjere sigurnosti u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi. Stručno usavršavanje održano je u organizaciji viših savjetnika za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje Sandre Višković, prof., Margite Lukas, prof. i Joze Škegre, prof. koji je sve prisutne pozdravio u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, gospođe Jadranke Žarković-Pečenković, prof.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Sretan Svjetski dan učitelja

05. 10. 2017.

cestitka
   

Obavijesti i najave

Bolje spriječiti nego stradati

02. 10. 2017.

prometna1_mAgencija za odgoj i obrazovanje kroz svojih 150 godina tradicije bavi se odgojem i obrazovanjem nastojeći to dvoje pomiriti u harmoničnom odnosu. Unutar redovnih poslova viših savjetnika: edukacija učitelja i nastavnika, provođenje stručnih ispita, učeničkih natjecanja i smotri, uvida u napredovanje i nadzora rada učitelja i nastavnika, bavi se i ostalim poslovima. Jedan od tih poslova je prometna preventiva od vrtićke dobi do završetka srednje škole.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Obavijest o promjeni datuma i mjesta održavanja svečane promocije mentora i savjetnika

25. 09. 2017.

Zbog nemogućnosti održavanja svečanih promocija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz tehničkih razloga, Agencija za odgoj i obrazovanje obavještava vas o promjeni datuma i mjesta održavanja svečane promocije. Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u zvanje mentora i savjetnika održat će se 6. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Održana peta Smotra hrvatskoga školskoga filma

25. 09. 2017.

smotra_filma1_mU Sinju je od 21. do 23. rujna održana peta Smotra hrvatskoga školskoga filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Smotru su vodili dr. sc. Krešimir Mikić, predsjednik i dr. sc. Srećko Listeš, tajnik Državnoga povjerenstva. Programi Smotre održani su u Gradskomu kinu, Sinj, a završna svečanost u Alkarskim dvorima.

Organizacija Smotre hrvatskoga školskoga filma proizvod je zahtjeva i programskih načela Agencije da se naši učitelji i nastavnici što bolje upoznaju s kurikulskim načelima, potrebama suvremenoga društva, tehnološkim i tehnologijskim inovacijama kako bi njihov rad kvalitetnim i kreativnim mentorskim djelovanjem mogao što više i što bolje doprinijeti učeničkom stvaralaštvu.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja