Obavijesti i najave

Najava svečane promocije mentora i savjetnika 9. veljače 2018. - popis promoviranih

30. 01. 2018.

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 9. veljače 2018. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u 11 sati. U zvanje mentora i savjetnika bit će promovirano 142 odgojno-obrazovna radnika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Kurikularni zahtjevi i planiranje nastave DLL 6

30. 01. 2018.

Novi modul kombiniranoga stručnog usavršavanja „Deutsch Lehren Lernen”, pod nazivom DLL 6 Kurikularni zahtjevi i planiranje nastave, koji organizira Goethe Institut Hrvatska u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, započeo je 27. siječnja 2018. godine u Osijeku. Nakon uspješno organiziranih i održanih modula 1 i 4, ovo je treći modul koji se organizira u Slavoniji. Stručno usavršavanje vode DLL voditeljice Lidija Benković, prof. i Dragana Jurilj Prgomet, prof., a organizira ga viša savjetnica Izabela Potnar Mijić, prof.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Modularno stručno usavršavanje: Stop program – odgovor na neprihvatljivo ponašanje u školi

30. 01. 2018.

stop_program_mU suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Odjela za srednje školstvo i Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež 25. siječnja 2018. započelo je modularno stručno usavršavanje tijekom kojega će se sudionici upoznati s programom provođenja alternativnih sankcija za protupravno ponašanje maloljetnika u dobi od 14 do 18 godina, s ciljem senzibilizacije odgojno-obrazovnih ustanova o tome da se neprihvatljivo ponašanje maloljetnika ne procesuira ako maloljetnik počinjenu štetu ispravi svojim ponašanjem uključivanjem u dobrovoljni rad ili prihvati neku drugu obavezu u trajanju od nekoliko sati.

Opširnije

   

Stručni skupovi

E-učenje Tumačenje biblijskih tekstova i Katolički vjeronauk

29. 01. 2018.

Školske godine 2014/2015., za vjeroučitelje Varaždinske biskupije, osmišljen je program e-učenja Tumačenje biblijskih tekstova i Katolički vjeronauk. Program e-učenja je nastao nakon provedenih stručnih usavršavanja na temu Bibije te kao odgovor na iskazanu potrebu vjeroučitelja da se na jednome mjestu detaljnije informiraju i educiraju u specifičnom području primjene egzegetskih istraživanja u vjeronaučnoj praksi. Nakon što je prva skupina polaznika sudjelovala u programu te iznijela svoje komentare, kritike i prijedloge, program je sadržajno dorađen i vizualno izmijenjen te ponuđen zainteresiranim vjeroučiteljima drugih (nad)biskupija.

Opširnije

   

Reforma

VI. webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

26. 01. 2018.

Alen Čuljak, prof., održat će u petak, 16. veljače 2018., u 10.00 sati šesti webinar u sklopu kurikularne reforme. Tema predavanja: SELFIE (Self-reflection tool for digitally capable schools) Alat za samoprocjenu digitalno sposobnih škola. 

Uživo će moći biti prisutno 750 sudionika koji će tijekom predavanja imati priliku postavljati pitanja gospodinu Čuljaku. 

Opširnije

   

Reforma

V. webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

25. 01. 2018.

Dr. sc. Marko Košiček održat će u ponedjeljak, 5. veljače 2018., u 13.00 sati peti webinar u sklopu kurikularne reforme. Tema predavanja: Prirodoznanstveni pristup. Uživo će moći biti prisutno 750 sudionika koji će tijekom predavanja imati priliku postavljati pitanja gospodinu Košičeku. Webinar uživo moći će se pratiti u virtualnoj učionici MZO-a (https://connect.carnet.hr:7443/?referer=https://connect.carnet.hr/mzo).

Opširnije

   

Stručni skupovi

Integrativna supervizija u odgoju i obrazovanju za stručne suradnike pedagoge Istarske županije

23. 01. 2018.

Integrativna supervizija kao poseban oblik stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika koje provodi Agencija za odgoj i obrazovanje, a nastavlja se i u 2018. godini.U deset susreta, koji će se odvijati jedanput mjesečno, 30. siječnja 2018. započinje supervizijska grupa za stručne suradnike pedagoge Istarske županije koju će voditi viša savjetnica i licencirana supervizorica viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge u Agenciji za odgoj i obrazovanje gospođa Mirjana Kazija.

Supervizija je iznimno značajan i učinkovit oblik stručnog usavršavanja koji pomaže djelatnicima u odgoju i obrazovanju da jačaju svoje kapacitete, bolje razumiju kontekst i procese, daje im osjećaj povezanosti, kompetentnosti, otvara prostor kreativnosti i slobode.

Opširnije

   

Reforma

IV. webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

22. 01. 2018.

Dr. sc. Matija Bašić održat će u utorak, 30. siječnja 2018., u 10.00 sati četvrti webinar u sklopu kurikularne reforme. Tema predavanja: Možemo li uklopiti istraživački pristup u redovitu nastavu matematike?

Opširnije

   

Reforma

III. webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

21. 01. 2018.

Akademik Leo Budin u ponedjeljak 22. siječnja 2018. u 15.00 sati održat će treći webinar u sklopu kurikularne reforme u školskoj godini 2018./2019. Tema predavanja: Računalno razmišljanje i programiranje u višim razredima osnovne škole u sklopu novoga kurikuluma predmeta Informatike.

Webinar uživo moći će se pratiti u virtualnoj učionici MZO-a.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Modularno stručno usavršavanje ravnatelja o vođenju i rukovođenju srednjom školom/učeničkim domom

21. 01. 2018.

U Rijeci je 17. i 18. siječnja 2018. godine održan uvodni modul „Vođenje i rukovođenje školom/učeničkim domom -  tipične pogreške i propusti u radu ravnatelja“,  za sve ravnatelje srednjih strukovnih škola, gimnazija, srednjih umjetničkih škola i učeničkih domova RH-a u prvoj godini prvog mandata, kao i za one ravnatelje koji nisu odslušali ovaj modul. Skupu je prisustvovalo 60 novih ravnatelja, a vodili su ga treneri za modularno stručno usavršavanje ravnatelja: dr. sc. Oleg Đaković, Mario Rogač, prof., Zoran Pavletić, prof., te izv. prof. Stjepan Staničić.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja