Arhiv natjecanja i smotri

5. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

18. 05. 2017.

simulirana_2017_55_mU Hrvatskom je saboru 15. svibnja 2017. godine, u organizaciji Službe za građane i Agencije za odgoj i obrazovanje, održana Peta simulirana sjednica Sabora za učenike srednjih škola. Na sjednici su sudjelovali učenici srednjoškolci, njih 151 iz dva učenička doma i 33 srednje škole.U ime predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića sve zastupnike srednjoškolce pozdravio je njegov izaslanik, HDZ-ov zastupnik Jasen Mesić. Tema Pete simulirane sjednice Sabora za učenike srednjih škola bio je Zakon o mirenju.

Opširnije

   

Program građanskog odgoja i obrazovanja

Natječaj za učenike: Snimajte kratki VIDEO! u kojem se prikazuje primjer demokratske kulture u školi

18. 05. 2017.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Vijećem Europe provodi projekt „Instrumenti za implementaciju Okvira kompetencija za demokratsku kulturu“. Jedna od zadaća projekta je da učenici osnovnih i srednjih škola izrade kratki filmski rad iz područja programa Građanskog odgoja i obrazovanja, odnosno, da oni sami prikažu na koji način žive demokratsku kulturu u svojoj školi. Stoga pozivamo učitelje i nastavnike koji vode filmske družine u školi da potaknu učenike na snimanje kratkog filma.

Radovi se trebaju poslati do 30. lipnja 2017., Agencija za odgoj i obrazovanje, na e-mail Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli. ; Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

21. državno Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa

17. 05. 2017.

hck_youth_national-105_m21. državno Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa održano je u Sisku od 11. do 14. svibnja 2017. godine. Škola domaćin bila je OŠ 22. lipnja, Sisak. Na natjecanje je pozvano 20 najboljih ekipa (10 u kategoriji podmlatka i 10 u kategoriji mladih), s njihovim mentoricama/mentorima. Tema ovogodišnjeg predstavljanja bila je Uloga Crvenog križa u suočavanju sa suvremenim izazovima.

Natjecanju su prethodile  brojne edukativne i zabavne aktivnosti kroz koje su svi sudionici imali priliku predstaviti kraj iz kojeg dolazi, predstaviti članove svoje ekipe kroz različite oblike kreativnog izražavanja i naposlijetku kroz igru „Potraga za blagom“ upoznati grad Sisak i njegove znamenitosti.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Agencija za odgoj i obrazovanje sudjelovala u održavanju seminara i radionica za učitelje i učenike hrvatskoga jezika u Kanadi

08. 05. 2017.

kanada1_mS ciljem pružanja potpore nastavi hrvatskoga jezika i kulture u Kanadi, od 19. travnja do 1. svibnja 2017., održani su seminari i radionice za učitelje i učenike. Ostvarena je suradnja diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske (Veleposlanstvo RH Ottawa i Generalni konzulat RH Mississauga), učitelja hrvatskoga jezika u Kanadi i nadležnih institucija - Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske matice iseljenika i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Seminari i radionice održani su na području Ontaria za učitelje koji predaju hrvatski jezik u okviru programa International Languages koji financira kanadska država te djecu koja pohađaju hrvatski kao drugi jezik. Radionicama je obuhvaćeno oko 900 učenika i 40 učitelja u Torontu, Georgetownu/Norvalu, Mississaugi, Oakvilleu i Ottawi.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

60. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu

08. 05. 2017.

Djevojacki-zborU Varaždinu su 3. i 4. svibnja 2017. godine održane jubilarne 60. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži. Pozornicom koncertne dvorane Varaždinskog HNK-a odzvanjala je pjesma 1700 sudionika s područja cijele Hrvatske, koji su se dva dana natjecali u različitim kategorijama! Svi zborovi natjecali su se prethodno na županijskoj razini te su temeljem ostvarenih rezultata pozvani na državnu razinu.

Nakon zvuka fanfara na svečanom otvaranju, himnu je otpjevao zbor VI. osnovne škole u Varaždinu „Varaždinski slavuji“, a natjecanje su s nekoliko prigodnih riječi otvorili zamjenik župana predsjednik povjerenstva Alen Kišić i tajnica državnog povjerenstva viša savjetnica za glazbenu kulturu i glazbenu umjetnost Anita Gergorić.

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Zadru održan stručni skup „Razvoj komunikacijskih kompetencija u nastavi francuskog jezika“ za odgojitelje, učitelje i nastavnike francuskog jezika

08. 05. 2017.

slika_1_zadar_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a u suradnji s Francuskom ambasadom i Francuskim institutom, u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u Zadru je od 27. do 29. travnja 2017. godine održan  državni stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike francuskog jezika pod nazivom Razvoj komunikacijskih kompetencija u nastavi francuskog jezika. Voditeljica i organizatorica državnog stručnog skupa  bila je profesorica Slavenka Markota, vanjska suradnica za francuski jezik pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Otvaranju skupa su bili nazočni ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje gospođa Jadranka Žarković Pečenković, njegova ekselencija ambasador Republike Francuske u Hrvatskoj gospodin Philippe Meunier, njegova supruga gospođa Corinne Meunier, gospođa Martine Manavella, ataše za jezičnu i obrazovnu suradnju te gospodin Alexis Messmer, pedagoški savjetnik.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan 10. državni stručni skup Domovinski rat-prekretnice Domovinskog rata za učitelje i nastavnike povijesti

25. 04. 2017.

1._23_m10. državni stručni skup Domovinski rat-prekretnice Domovinskog rata održan je od 19. do 21. travnja 2017. u Opatiji, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović u suradnji s  Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom hrvatskih branitelja, Ministarstvom obrane Republike Hrvatske,  Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata te Hrvatskim generalskim zborom.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

U zvanje mentora i savjetnika promovirano 676 najboljih odgojno-obrazovnih radnika

14. 04. 2017.

prom_travanj1_mSvečana promocija najboljih i najkvalitetnijih odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u položajno zvanje mentora i savjetnika održana je 13. travnja 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Agencija za odgoj i obrazovanja i Ministarstvo znanosti i obrazovanja unaprijedili su u više položajno zvanje ukupno 676 odgojno-obrazovnih radnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova.

Odluke o promociji u zvanje mentora i savjetnika te čestitke najboljima uputili su Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Hrvoje Šlezak, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja i prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

14. 04. 2017.

Na temelju Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije ministar znanosti i obrazovanja raspisao je 7. travnja 2017. godine Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Predstavljeno natjecanje za učenike srednjih škola u sklopu desetoga kongresa Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti

11. 04. 2017.

10-4-deseti-bio_01U Ministarstvu znanosti i obrazovanja predstavljeno je natjecanje za učenike srednjih škola u sklopu desetoga kongresa Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti (ISABS). U svrhu predstavljanja zajedničkoga projekta natjecanja i kongresa ISABS-a o važnosti poticanja izvrsnosti i potpore znanosti govorili su prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik ISABS-a, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja