Reforma

III. webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

21. 01. 2018.

Akademik Leo Budin u ponedjeljak 22. siječnja 2018. u 15.00 sati održat će treći webinar u sklopu kurikularne reforme u školskoj godini 2018./2019. Tema predavanja: Računalno razmišljanje i programiranje u višim razredima osnovne škole u sklopu novoga kurikuluma predmeta Informatike.

Webinar uživo moći će se pratiti u virtualnoj učionici MZO-a.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Modularno stručno usavršavanje ravnatelja o vođenju i rukovođenju srednjom školom/učeničkim domom

21. 01. 2018.

U Rijeci je 17. i 18. siječnja 2018. godine održan uvodni modul „Vođenje i rukovođenje školom/učeničkim domom -  tipične pogreške i propusti u radu ravnatelja“,  za sve ravnatelje srednjih strukovnih škola, gimnazija, srednjih umjetničkih škola i učeničkih domova RH-a u prvoj godini prvog mandata, kao i za one ravnatelje koji nisu odslušali ovaj modul. Skupu je prisustvovalo 60 novih ravnatelja, a vodili su ga treneri za modularno stručno usavršavanje ravnatelja: dr. sc. Oleg Đaković, Mario Rogač, prof., Zoran Pavletić, prof., te izv. prof. Stjepan Staničić.

Opširnije

   

Reforma

Objavljen Javni natječaj za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

20. 01. 2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti objavljuje Javni natječaj za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Zainteresirani prijavitelji Javnome natječaju mogu pristupiti putem poveznice.

Opširnije

   

Stručni skupovi

64. Zimski seminar za geografe

19. 01. 2018.

zimski semestar1Tradicionalni Zimski seminar za geografe održan je 11. i 12. siječnja 2018. godine u Zagrebu. Seminar su organizirali Hrvatsko geografsko društvo i Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suorganizaciji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Na seminaru je sudjelovalo 450 učitelja i nastavnika geografije iz svih županija Republike Hrvatske. Održano je 15 predavanja koja su organizirana u dva dijela programa.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Uloga komunikacije učitelja/nastavnika i učenika u poticanju kreativnog mišljenja

19. 01. 2018.

Međužupanijski stručni skup „Uloga komunikacije učitelja/nastavnika i učenika u poticanju kreativnog mišljenja“ održan je 11. siječnja 2018. u Gimnaziji Petra Preradovića, u Virovitici. Cilj stručnog usavršavanja je bio putem plenarnih izlaganja, predavanja, radionica i okruglog stola osvrnuti se na poticanje kreativnog mišljenja te kvalitetne i uspješne komunikacije u odgojno-obrazovnom procesu. Naglasak je bio fluentnosti, fleksibilnosti i originalnosti u razmišljanju, otvorenosti za nova iskustva i ideje te iskrenom razgovoru učitelja/nastavnika i učenika koji imaju značajan odgojni utjecaj u nastavi Likovne kulture/umjetnosti.

Opširnije

   

Stručni skupovi

3. dani Tehničke kulture

18. 01. 2018.

Državni stručni skup za učitelje tehničke kulture 3. dani Tehničke kulture održao se od 10. do 12. siječnja 2018. godine u Tuheljskim Toplicama. Na stručnom skupu sudjelovalo je 102 učitelja iz svih županija Republike Hrvatske. Obrađene su teme:1. Strojarske konstrukcije, izrada diobenog stola, 2. Kreiranje programa i priprema u nastavi tehničke kulture za učenike s posebnim potrebama i 3. Razmjena informacija o suradnji sa sveučilištima, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i svih drugih potrebnih saznanja o natjecanjima najnovijim informacijama s demonstracijom u području materijala i ostalim aktivnostima vezanih uz nastavu tehničke kulture.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Profesionalni razvoj učitelja i nastavnika fizike

11. 01. 2018.

U osnovnoj školi Franje Krežme u Osijeku, pod vodstvom više savjetnice za fiziku dr. sc. Verice Jovanovski, dana 11. siječnja 2018. godine održan je međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike fizike Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije. Polaznici su sudjelovali u predavanjima i radionicama vezanima za nastavu fizike i radionici za osobni emocionalni razvoj.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave: Modeli školovanja učenika s teškoćama u redovitom školskom sustavu

11. 01. 2018.

Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave: Modeli školovanja učenika s teškoćama u redovitom školskom sustavu održan je 10. siječnja 2018. godine u Osnovnoj školi Blage Zadre u Vukovaru. Na skupu je sudjelovalo 95 učitelja razredne nastave s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Edukacijsko uključivanje učenika s teškoćama u redoviti školski sustav predstavlja izazov. Za sustavnu podršku edukacijskog uključivanja učenika s teškoćama potrebni su i aktivna uloga i pozitivni stavovi učitelja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Poduzetništvo u odgojno-obrazovnom sustavu - Stvaranje kvalitete i raznolikosti s ciljem poticanja stvaralaštva i inovacija

09. 01. 2018.

stvaranje kvaliteteMeđužupanijski stručni skupovi za sve odgojno-obrazovne radnike održani su u Vinkovcima, 9. siječnja 2018. u OŠ Bartola Kašića i u Privlaci 10. siječnja 2018. godine u OŠ Stjepana Antolovića. Programski stručni skupovi su imali dva dijela.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska zimska škola

09. 01. 2018.

katehetska zimska skolaKatehetska zimska škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama „Doprinos Katoličkoga vjeronauka razvoju samostalnosti i odgovornosti učenika“, održana je 8. i 9. siječnja 2018. godine u Zagrebu.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja