Stručni skupovi

Državni stručni skup za učitelje glazbene kulture i nastavnike glazbene umjetnosti

16. 04. 2018.

gl1_mAgencija za odgoj i obrazovanje održala je državni stručni skup za učitelje  glazbene kulture i nastavnike glazbene umjetnosti u razdoblju od 4. do 6. travnja 2018. godine u Splitu pod „Izazovi učiteljske profesije u nastavi glazbe“. U programu rada skupa aktivno je sudjelovalo više od 200 učitelja osnovnih škola i nastavnika srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

Bogati trodnevni program okupio je vrhunske znanstvenike i umjetnike te stručnjake iz prakse koji su u cilju poticanja kreativnosti u nastavi glazbe u osnovnim i srednjim školama održali predavanja i radionice vezano za umjetničko područje kurikuluma u kojem se nalaze predmeti glazbena kultura i glazbena umjetnost s naglaskom na značaj aktivnog muziciranja.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Stručno usavršavanje posvećeno promoviranju koncepta održivog razvoja

16. 04. 2018.

U Daruvaru je od 3. do 5. travnja 2018. godine održan 6. državni stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije posvećen promoviranju koncepta održivoga razvoja i razvoju kompetencija sudionika u okviru međupredmetne teme Održivi razvoj.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Odgojitelji i stručni suradnici zajedno u prevenciji – međužupanijski stručni skupovi u Vinkovcima i Slavonskom Brodu

16. 04. 2018.

Prevencija1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 10. i 11. travnja 2018. u Vinkovcima i Slavonskome Brodu održani su međužupanijski stručni skupovi za odgojitelje i stručne suradnike (pedagoge i psihologe). U Vinkovcima je sudjelovalo 85 odgojitelja i stručnih suradnika iz Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije, a u Slavonskom Brodu 70 sudionika iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan državni stručni skup Domovinski rat - Masovni zločini agresora i mirna reintegracija u Zadru

10. 04. 2018.

D1_mOvogodišnji 11. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti koji je ove godine održan u Zadru organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva hrvatskih branitelja.

Cilj državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike povijesti na temu „Domovinski rat - Masovni zločini agresora i mirna reintegracija“, jest da se učiteljima i nastavnicima povijesti prezentiraju činjenice o Domovinskom ratu koje će nastavnici na metodički ispravan način implementirati u nastavni proces i prenijeti učenicima, istaknula je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković- Pečenković, prof.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Najava državnoga stručnoga skupa za odgojitelje djece predškolske dobi od 18. do 20. travnja

09. 04. 2018.

plakat_lektorirano_1_-_manja_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizira državni stručni skup za odgojitelje iz predškolskih ustanova Republike Hrvatske pod nazivom Cjeloživotnim učenjem do kvalitetnoga profesionalnog razvoja odgojitelja koji će se održati u Tuheljskim Toplicama od 18. do 20. travnja 2018. godine.

Stručni skup je usmjeren na osnaživanje refleksivnih kompetencija odgojitelja u podršci unapređivanja odgojno-obrazovne prakse, jačanju kapaciteta za korištenje programa e-učenja te razmjeni primjera dobre prakse u području ostvarene suradnje s Europskom Unijom i promicanju europske dimenzije u obrazovanju.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Lidranovci su garancija ljepšega i boljega svijeta

26. 03. 2018.

l_mDržavna smotra LiDrNo 2018. i ove je godine bila pozornica koja je talentiranim i darovitim učenicima pružila različite mogućnosti izražavanja i življenja vlastite kreativnosti u literarnom, dramskom i novinarskom izrazu. Gotovo 500 učenika, koji su se predstavili svojim dramskim izvedbama i nastupima, literarnim i novinarskim radovima te radijskim emisijama,  istinski je iskoristilo lidranovsku pozornicu i pokazalo ljepotu izričaja, senzibilnost za kritiku i razumijevanje stvarnosti te bogatstvo mašte.  

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Seminari i radionice hrvatskog jezika u Sjedinjenim Američkim Državama

26. 03. 2018.

b1_mU okviru programa potpore održavanju nastave hrvatskoga jezika i kulture u Sjedinjenim Američkim Državama, od 8. do 18. ožujka  2018., održani su seminari i radionice za učitelje i učenike. Nastavljena je suradnja nadležnih institucija – Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta te Hrvatske matice iseljenika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Uloga ravnatelja u unapređivanju kvalitete rada školske/domske ustanove

26. 03. 2018.

ravnateljiSS1_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 20. i 21. ožujka 2018.  u Opatiji  državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova Uloga ravnatelja u unapređivanju kvalitete rada školske/domske ustanove. Skup je okupio više od 300 ravnatelja.  Na otvaranju ravnateljima se obratio pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo, prof., koji je govorio je o važnosti unaprjeđivanja strukovnog obrazovanja, istaknuvši da se promjene u tom dijelu obrazovnog sustava pokreću donošenjem novog zakona o strukovnom obrazovanju. Taj zakon, ustvrdio je, jamči veću autonomiju škola pri donošenju vlastitih kurikuluma, predviđa uspostavu mreža centara kompetentnosti, ojačava učenje temeljeno na radu te sustava cjeloživotnog učenja i mobilnosti.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup Mnoga lica hrvatskoga

15. 03. 2018.

dani_hrvatskoga_jezika_2018_29_mAgencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s OŠ Smiljevac iz Zadra i Društvom profesora hrvatskoga jezika, organizirala je u Zadru 15. ožujka 2018. stručni skup Mnoga lica hrvatskoga. Skup su organizirali Marina Marijačić, prof., nastavnica Hrvatskoga jezika i Bernardo Kotlar, prof., ravnatelj OŠ Smiljevac i dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske u Šibeniku

14. 03. 2018.

sibenik_ravnatelji_os_mAgencije za odgoj i obrazovanje organizirala je od 12. do 14. ožujka 2018.  u Šibeniku (hotel Ivan, Solaris) državni stručni skup za ravnatelje osnovnih  škola Republike Hrvatske pod nazivom "Profesionalno komuniciranje". Na skupu je sudjelovalo 700 ravnatelja osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Na otvorenju skupa nastupili su učenici OŠ Meterize s prigodnim recitalom, OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca s plesnom točkom te zbor sastavljen od učenika iz OŠ Brodarica i OŠ Tin Ujević. Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković u svom je govoru naglasila ključnu uloga ravnatelja koji poticajnim i kvalitetnim rukovođenjem bitno utječu na rad i uspjeh škole te istaknula kako niti jedna reforma ili promjena bez podrške i potpore ravnatelja ne bi uspjela.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja