Stručni skupovi

Državni stručni skup ravnatelja:Vođenje i upravljanje školskom domskom ustanovom

24. 04. 2015.

Pula1_mDržavni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova održan je u Puli 21. i 22. travnja 2015. godine. Na stručnom je skupu sudjelovalo 300-tinjak ravnatelja koji su imali priliku čuti recentne teme iz područja školskog menadžmenta, kao i  prezentacije najvažnijih projekata koji se u području odgoja i obrazovanja trenutno provode u zemlji: Kurikularnoj reformi te Strategiji obrazovanja, znanosti i  tehnologije.

Skup je otvorila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković,  prof., a  pozdravnim se riječima obratio i prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Medijska pismenost – Uloga medija u učenju i poučavanju u školskoj knjižnici

24. 04. 2015.

knjiznicari1_mNa 27. Proljetnoj školi školskih knjižničara RH, državnom stručnom skupu stručnih suradnika knjižničara osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova koji se u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održao od 15. do 18. travnja 2015. godine u Primoštenu, 264 sudionika iz cijele Hrvatske bavilo se temom Uloga medija u učenju i poučavanju u školskoj knjižnici. Voditeljice skupa bile su više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje Biserka Šušnjić i Ana Saulačić. Razmjenom iskustava iz prakse, praćenjem plenarnih predavanja i rada u radionicama, ostvaren je cilj skupa: jačanje kompetencija stručnih suradnika knjižničara za izradu, primjenu i provedbu suvremenog kurikuluma Knjižnični informacijsko-medijski odgoj i obrazovanje (KIMOO-a).

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Planirana stručna usavršavanja u drugom kvartalu 2015.

24. 04. 2015.

usavrsavanje2Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je u Katalogu stručnog usavršavanja programe/teme, datume održavanja i predavače na stručnim skupovima koji će se održati u drugom kvartalu 2015. godine.

Plan stručnog usavršavanja od svibnja do rujna 2015. godine objavljen je da bi odgojno-obrazovni radnici i ravnatelji škola mogli unaprijed planirati stručno usavršavanje. Stručni skupovi objavljeni su u Katalogu stručnih skupova, a mogu se pretraživati prema savjetniku, području ili temi. Podsjećamo sve odgojno-obrazovne radnike da je za sve skupove obvezna prijava na www.ettaedu.eu do termina naznačenog u obavijesti o stručnom skupu. 

   

Stručni skupovi

Pedagog i suvremena pedagoška teorija i praksa

20. 04. 2015.

primosten1_mNa dvodnevnom stručnom skupu stručnih suradnika pedagoga osnovnih i srednjih škola u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 13. do 15. travnja 2015. godine u Primoštenu,  njih više od 380 iz cijele Hrvatske, bavilo se temom Pedagog i suvremena pedagoška teorija i praksa. Voditeljice skupa su bile više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje Ivana Biljan, predstojnica Podružnice Osijek i Đurđica Kaurloto-Martinić.

Razmjenom iskustava iz prakse, praćenjem  plenarnih predavanja i rada u sekcijama s izvrsnim predavačima, ostvaren je cilj skupa, jačanje kompetencija stručnih suradnika za primjenu i  provedbu  suvremenih teorijskih znanja u praksi. Rad pedagoga usmjeren na unapređivanje i razvoj kao jedno od ključnih područja rada stručnog suradnika doprinosi i unapređenju cjelokupnoga školskog kurikuluma.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Studijski posjet predstavnica Académie de Nantes Republici Hrvatskoj

17. 04. 2015.

Francuski institut u Hrvatskoj, Agencija za odgoj i obrazovanje i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirali su studijski posjet za predstavnice Akademije u Nantu (13. – 17. travnja 2015.). Francuski institut u Hrvatskoj, Agencija za odgoj i obrazovanje i akademije u Grenoblu, Nici i Nansiju, već duži niz godina razvijaju francusko-hrvatske školske razmjene.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni stručni skup Odgojitelj predškolske djece i profesionalni izazovi

15. 04. 2015.

odgajatelji1_mDrugi državni skup za odgojitelje predškolske djece u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan je od 8. do 10. travnja 2015. godine u Zadru. Tema stručnog skupa bila je Odgojitelj predškolske djece – profesionalni izazovi, a organizirale su ga više savjetnice za predškolski odgoj Tončica Kalilić, prof., mr. sc. Andreja Silić, Sanja Jelovčić, prof., Darija Drviš, prof., Jasna Šverko,prof., i vanjska suradnica Luja Zamečnik, prof. Suvremeni pristup odgojno-obrazovnom radu u predškolskim ustanovama pred odgojitelje postavlja brojne izazove.

Kao aktivnim sudionicima i sukonstruktorima kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje u dječjim vrtićima, svim odgojiteljima je važno sustavno stručno usavršavanje s ciljem podizanja razine razumijevanja odgojno-obrazovne prakse, načina promišljanja i djelovanja u kompleksnim institucijskim uvjetima. Zbog izloženosti svakodnevnim izazovima odgojitelji trebaju sustavnu stručnu podršku i kvalitetno izgrađenu mrežu sustručnjaka. Ovim skupom nastojalo se odgojiteljima pružiti podršku i usmjeriti ih u njihovu profesionalnom razvoju.

Opširnije

   

Stručni skupovi

8. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti na temu Domovinski rat – 20 godina oslobodilačke operacije „Oluja“

09. 04. 2015.

Domovinski_1_m8. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti,  na temu Domovinski rat – 20 godina oslobodilačke operacije „Oluja“, održan je u Vodicama od 30. ožujka do 1. travnja 2015. i na njemu je nazočilo više od 220 učitelja i nastavnika povijesti iz Republike Hrvatske.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Kreće izrada standarda kvalifikacija, programa i pravilnika o postupku licenciranja ravnatelja

10. 03. 2015.

v1_mNajbrojniji do sada stručni skup ravnatelja osnovnih škola u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, koji je u prvom dijelu bio posvećen informiranju ravnatelja o provedbi Cjelovite kurikularne reforme, a u drugom stručnom usavršavanju o temama važnim za funkcioniranje u školama u problematičnim i kriznim situacijama, otvoren je 9. ožujka 2015. godine u Vodicama. Više od 730 ravnatelja osnovnih škola, koliko ih je prvoga dana sudjelovalo na stručnom usavršavanju, upoznati su s aktualnim promjenama u odgojno-obrazovnom sustavu koje se prvenstveno odnose na kurikularnu reformu i licenciranje, odnosno, profesionalizaciju ravnateljskog posla.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Obavijest o otvaranju mrežne stranice CJELOVITE KURIKULARNE REFORME

03. 03. 2015.

U utorak, 3. ožujka 2015. godine otvorena je mrežna stranica CJELOVITE KURIKULARNE REFORME. 

Sve relevantne informacije o Ekspertnoj radnoj skupini za provođenje Cjelovite kurikularne reforme za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje, njenom radu te svim aktivnostima vezanim za kurikularnu reformu možete pogledati na mrežnoj stranici: http://www.kurikulum.hr/.

Sve upite vezane za kurikularnu reformu možete uputiti na e-adresu: Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli. .

   

Obavijesti i najave

Najbolji promovirani u zvanje mentora

13. 02. 2015.

1_mNa svečanoj promociji u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u zvanje mentora i savjetnika 13. veljače 2015. godine promovirano je 278 odgojno-obrazovnih radnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova. Status mentora i savjetnika u predškolskim ustanovama dobio je 31 djelatnik, u osnovnim školama 168 učitelja i stručnih suradnika, a u srednjim školama i učeničkim domovima 79 nastavnika i stručnih suradnika. Napredovanjem u zvanje nagrađuje se najbolje u sustavu, simbolično ovom svečanom promocijom, a u materijalnim pravima povećanjem plaća. Mentori imaju 13 posto, a savjetnici 20 posto veći koeficijent za izračun plaća od ostalih odgojno-obrazovnih radnika.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja