Arhiv natjecanja i smotri

Jubilarna 25. smotra LiDraNo

12. 04. 2016.

L1_mDržavna smotra LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola održana je u Šibeniku od 4. do 8. travnja 2016. godine. U gradu koji je odavno dobio naziv „grad djeteta“ Agencija za odgoj i obrazovanje okupila je najuspješnije učenike iz svih hrvatskih županija koji se bave literarnim, dramsko-scenskim i novinarskim stvaralaštvom. Na jubilarnoj 25. smotri LiDraNo svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih družina predstavilo se 296 učenika osnovnih škola i 176 učenika srednjih škola.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Obavijest o održavanju webinara za učitelje razredne nastave

07. 04. 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNet-om održat će šest webinara za učitelje razredne nastave, za svaki obvezni nastavni predmet u razrednoj nastavi po jedan webinar.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup o Domovinskom ratu

31. 03. 2016.

domovinski1_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je od 21. do 23. ožujka 2016. godine u Makarskoj  IX. državni stručni skup na temu Domovinski rat. Ove godine glavna tema je bila Hrvati BiH i HVO u Domovinskom ratu. Državni stručni skup je počeo svečanim otvaranjem na kome su sudionike pozdravili: ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, dajući punu podršku ovom projektu i naglašavajući značaj teme za nastavu povijesti, gospođa Jagoda Martić, predsjednica Gradskog vijeća Makarske, u ime grada domaćina, gospodin Vladimir Šoljić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, u ime Hrvata BiH, kontraadmiral Ante Urlić u ime Hrvatskoga generalskog zbora, pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Momir Karin, prof., u ime ministra Predraga Šustara i savjetnik predsjednice RH-a Kolinde Grabar Kitarović gospodin Ante Deur. Na stručnom skupu sudjelovalo je oko 170 sudionika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup za ravnatelje osnovnih škola u Šibeniku

30. 03. 2016.

Od 15. do 18. ožujka 2016. godine u Šibeniku održan je Državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske. Skupu je nazočio rekordan broj ravnatelja osnovnih škola, ukupno 740 ravnatelja. Na otvaranju stručnog skupa, 15. i 17. ožujka 2016. godine, ravnatelje su pozdravili mr. sc. Hrvoje Šležak, zamjenik ministra, Momir Karin, prof., pomoćnik ministra, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije te predstavnici lokalne uprave i samouprave; Zoran Smolić, prof., zamjenik župana, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika, dr. sc. Ivica Poljičak te Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Kultura i etičnost u učeničkom domu

30. 03. 2016.

zadar2_mAgencija za odgoj i obrazovanje, uz podršku Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske, organizirala je u Zadru, od 9. do 11. ožujka 2016., tradicionalnu Zimsku školu za odgajatelje u učeničkim domovima. Na stručnom skupu sudjelovalo je oko 200 odgajatelja, stručnih suradnika, zdravstvenih voditelja i ravnatelja učeničkih domova. Zimska škola ove je godine bila posvećena stručnom usavršavanju i razmjeni iskustava u području Kulture i etičnosti u učeničkim domovima.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najkvalitetniji i najuspješniji odgajatelji, učitelji, nastavnici i stručni suradnici promovirani u zvanje mentora i savjetnika

15. 02. 2016.

prom1_mKvalitetno obrazovanje nemoguće je bez stručnih odgovornih i kvalitetnih odgojno-obrazovnih radnika, naglasila je Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Uz čestitke na promaknuću i zahvalu za predan i odgovoran rad s učenicima ravnateljica Agencija istaknula je da su promaknuti odgojno-obrazovni radnici entuzijasti, koji s mnogo strasti, truda, zalaganja i ljubavi pristupaju svome poslu. - Ulaskom u učionicu svakim ste danom na testu sposobnosti i svaki dan potvrđujete svoju predanost, znanje, požrtvovnost obavljajući ovaj iznimno lijep, odgovoran i težak posao - naglasila je Jadranka Žarković- Pečenković. Iako nažalost u društvu njihovo zalaganje i rad često nisu dovoljno cijenjeni, ni statusno i materijalno, svečanom promocijom u položajna zvanja Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta žele pokazati da se ipak prepoznaju i nagrađuju oni najkvalitetniji i najuspješniji.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Nastavljena uspješna suradnja Ansambla LADO i Agencije za odgoj i obrazovanje u usavršavanju odgojno-obrazovnih radnika na području njegovanja baštine

09. 02. 2016.

Lado_mU prostorijama Ansambla LADO dana 5. i 6. veljače 2016. godine održan je stručni skup Nematerijalna kulturna baština u odgoju i obrazovanju na kojemu su se odgojno-obrazovni radnici iz predškolskih i školskih ustanova stručno usavršavali iz područja rada s djecom i učenicima na njegovanju baštine. 

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Daruvaru održan stručni skup učenje i poučavanje o holokaustu i sprečavanje zločina protiv čovječnosti

02. 02. 2016.

daruva1_mKao i prethodnih 12 godina, potkraj siječnja 2016. godine Agencija za odgoj i obrazovanje je obilježila 27. siječnja, Dan sjećanja na holokaust i sprečavanje zločina protiv čovječnosti, organiziranjem višednevnoga državnoga stručnog skupa namijenjenog učiteljima i nastavnicima povijesti, vjeronauka, etike, hrvatskog jezika, stranog jezika, sociologije, likovne umjetnosti, filozofije i psihologije.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni stručni skup učitelja i nastavnika njemačkoga jezika „Uspješna komunikacija – uspješno učenje“

19. 01. 2016.

njem1_mOd 7. do 9. siječnja 2016. u Đurđevcu je održan stručni skup učitelja i nastavnika njemačkog jezika „Uspješna komunikacija – uspješno učenje“. Na skupu koji je održan u prostorima hotela Picok i osnovne škole Grgura Karlovčana  sudjelovalo je više od 120 učitelja i nastavnika pretežno iz sjeverne i istočne Hrvatske. U plenarnom dijelu skupa sudionici su od voditelja Cjelovite kurikularne reforme, dr. sc. Borisa Jokića, i šest prisutnih članova radne skupine za njemački jezik imali priliku čuti o aktualnostima i vidjeti isječke planiranih ishoda i  razine njihove usvojenosti za pojedinu godinu učenja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska zimska škola: Milosrđe kao gramatika vjere

15. 01. 2016.

kat1_mKatehetska zimska škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje osnovnih škola Milosrđe kao gramatika vjere. Idi pa i ti čini tako (Lk 10,37), održana je u Zagrebu 7. i 8. siječnja 2016. godine. Organizatori Katehetske zimske škole, Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i suorganizator Agencija za odgoj i obrazovanje, željeli su temu Katehetske škole uokviriti u poziv pape Franje te potaknuti sve sudionike da više razmišljaju, ali i djeluju iz perspektive milosrđa.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja