Stručni skupovi

Uloga ravnatelja u unapređivanju kvalitete rada školske/domske ustanove

26. 03. 2018.

ravnateljiSS1_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 20. i 21. ožujka 2018.  u Opatiji  državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova Uloga ravnatelja u unapređivanju kvalitete rada školske/domske ustanove. Skup je okupio više od 300 ravnatelja.  Na otvaranju ravnateljima se obratio pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo, prof., koji je govorio je o važnosti unaprjeđivanja strukovnog obrazovanja, istaknuvši da se promjene u tom dijelu obrazovnog sustava pokreću donošenjem novog zakona o strukovnom obrazovanju. Taj zakon, ustvrdio je, jamči veću autonomiju škola pri donošenju vlastitih kurikuluma, predviđa uspostavu mreža centara kompetentnosti, ojačava učenje temeljeno na radu te sustava cjeloživotnog učenja i mobilnosti.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup Mnoga lica hrvatskoga

15. 03. 2018.

dani_hrvatskoga_jezika_2018_29_mAgencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s OŠ Smiljevac iz Zadra i Društvom profesora hrvatskoga jezika, organizirala je u Zadru 15. ožujka 2018. stručni skup Mnoga lica hrvatskoga. Skup su organizirali Marina Marijačić, prof., nastavnica Hrvatskoga jezika i Bernardo Kotlar, prof., ravnatelj OŠ Smiljevac i dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske u Šibeniku

14. 03. 2018.

sibenik_ravnatelji_os_mAgencije za odgoj i obrazovanje organizirala je od 12. do 14. ožujka 2018.  u Šibeniku (hotel Ivan, Solaris) državni stručni skup za ravnatelje osnovnih  škola Republike Hrvatske pod nazivom "Profesionalno komuniciranje". Na skupu je sudjelovalo 700 ravnatelja osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Na otvorenju skupa nastupili su učenici OŠ Meterize s prigodnim recitalom, OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca s plesnom točkom te zbor sastavljen od učenika iz OŠ Brodarica i OŠ Tin Ujević. Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković u svom je govoru naglasila ključnu uloga ravnatelja koji poticajnim i kvalitetnim rukovođenjem bitno utječu na rad i uspjeh škole te istaknula kako niti jedna reforma ili promjena bez podrške i potpore ravnatelja ne bi uspjela.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Zimska škola za odgajatelje u učeničkim domovim: Novi alati učenja i pamćenja i socioemocionalni razvoj učenika

14. 03. 2018.

omis1_mAgencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske organizirala je u Omišu, od 7. do 9. ožujka 2018., Zimsku školu za odgajatelje u učeničkim domovima. Na stručnom skupu sudjelovalo je 150 odgajatelja, stručnih suradnika i ravnatelja učeničkih domova.

Sudionike Zimske škole u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković Pečenković, prof. pozdravio je predstojnik Podružnice u Splitu Vlade Matas, prof., a ove je godine sadržajno bila posvećena stručnom usavršavanju i razmjeni iskustava u području poticanja kognitivnog i socioemocionalnog razvoja učenika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan državni stručni skup Oslobađanje učenika od pohađanja nastave Tjelesne i zdravstvene kulture

09. 03. 2018.

Državni stručni skup za voditelje županijskih stručnih vijeća tjelesne i zdravstvene kulture Republike Hrvatske i liječnike školske medicine - voditelje služba za školsku medicinu pri zavodima za javno zdravstvo svih županija u Republici Hrvatskoj održan je 9. ožujka 2018. na temu Oslobađanje učenika od pohađanja nastave Tjelesne i zdravstvene kulture. Sudjelovalo je gotovo 100 sudionika.

Stručno usavršavanje održano je u organizaciji viših savjetnika za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje Sandre Višković, prof., Margite Lukas, prof. i Joze Škegre, prof. te dr. Ivane Pavić Šimetin zamjenice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dr. Željke Karin predsjednice Hrvatskoga društva za školsku i sveučilišnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora. 

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Međunarodna konferencija Izazovi u radu s darovitom djecom i mladima

04. 03. 2018.

Daroviti1_mTrodnevna međunarodna konferencija Izazovi u radu s darovitom djecom i mladima održana je u Splitu od 1. do 3. ožujka 2018. godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Konferenciju je otvorio župan Blaženko Boban u ulozi domaćina i kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Suorganizatori su bili Agencija za odgoj i obrazovanje, Splitsko-dalmatinska županija, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i Veleposlanstvo Republike Izrael u Hrvatskoj.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Najava Zimske škole za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima

03. 03. 2018.

Agencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj niz godina organizira ljetne i zimske škole za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima. Ovogodišnja Zimska škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima Republike Hrvatske održat će se od 7. do 9. ožujka 2018. u Omišu.

Ovi skupovi, tematski određeni, prilika su za multidisciplinarno stručno usavršavanje i razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika njihovim sudjelovanjem u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Program e-učenja Strategije učenja i poučavanja

03. 03. 2018.

U razdoblju od 2. ožujka do 15. travnja 2018. otvoren je program e-učenja Strategije učenja i poučavanja koji je jedan je od pet programa e-učenja koji je Agencija za odgoj i obrazovanje izradila u okviru projekta Poboljšanje kvalitete stručnoga usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika. Program se ostvaruje uz podršku CARNetova sustava Loomen. Namijenjen je odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima u svim ustanovama odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Za ovaj program e-učenja odabrane su i u njemu su predstavljene neke od strategija učenja i poučavanja. One, koje promiču kritičko razmišljanje, propitivanje, kreativnost i rješavanje problema.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Suvremene metode poučavanja i učenja

03. 03. 2018.

U sklopu programa usavršavanja stručnih suradnika psihologa Agencija za odgoj i obrazovanje je u suradnji sa Medicinskim fakultetom u Splitu organizirala 16. veljače 2018. godine međužupanijski stručni skup posvećen temama poučavanja i učenja. U uvodnom djelu voditeljica skupa je naglasila važnost interdisciplinarnog povezivanja područja neuroznanosti i psihologije. Razumijevanje neurofiziološke utemeljenosti mentalnih procesa ima značajne implikacije u edukativnoj praksi vezanoj za uvođenje drugačijih i efikasnijih oblika poučavanja i učenja te su u skladu s tim ciljem uslijedila predavanja vrsnih stručnjaka.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Baština je naša prošlost, sadašnjost i budućnost

23. 02. 2018.

bastina1_mU povodu obilježavanja Europske godine kulturne baštine Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je u Zagrebu 21. veljače 2018. godine stručni skup posvećen bogatstvu i raznolikosti hrvatske kulturne baštine kao važnom pokretaču za izgradnju snažnijeg društva, razvoja i napretka. Prezentacijom bogatstva i raznolikosti hrvatske kulturne baštine kao dijela mozaika zajedničke europske baštine, predavanjima iz područja književnosti, arhitekture, filma, glazbe, povijesti umjetnosti i kazališta te geografsko-prostornih tema i novih tehnologija, na skupu se ukazalo na učinkovite strategije zaštite kulturne baštine da bi ona bila i ostala dio naše suvremenosti.

U Hrvatskom državnom arhivu okupilo se više od dvije stotine učitelja, nastavnika, odgojitelja, stručnih suradnika i ravnatelja osnovnih i srednjih škola, a u uvodnom dijelu pozdravne riječ uputili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnatelj Hrvatskoga državnog arhiva dr. sc. Dinko Čutura, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, prof.  i ministrica kulture RH-a dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja