Cjelovita kurikularna reforma

Rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje

Kurikulum.hr – stranice posvećene provedbi reforme

Obavijesti i najave

Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini

10. 07. 2017.

Split1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan je Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Stručni skup održan je u Splitu od 3. do 7. srpnja 2017. Odgojitelji, učitelji i nastavnici iz Austrije, Australije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Švedske, njih devedesetak, koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku i poučavaju djecu hrvatske manjine, iseljenika i Hrvata u BiH, kontinuirano se stručno usavršava u Republici Hrvatskoj te na taj način osnažuje dimenzije hrvatskoga nacionalnog identiteta. 

Na svečanom otvaranju skupa, u Muzeju arheoloških spomenika u Splitu, riječi dobrodošlice sudionicima su uputili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, zatim Tomislav Đonlić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji te v.d. ravnateljica Hrvatske matice iseljenika Mirjana Ana-Maria Piskulić.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Objavljen Katalog stručnog usavršavanja rujan-prosinac 2017. godine

07. 07. 2017.

usavrsavanje2Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je u Katalogu stručnog usavršavanja programe/teme, datume održavanja i predavače na stručnim skupovima koji će se održati od rujna do prosinca 2017. godine.

Plan stručnog usavršavanja od rujna do prosinca 2017. godine objavljen je da bi odgojno-obrazovni radnici i ravnatelji škola mogli unaprijed planirati stručno usavršavanje. Stručni skupovi objavljeni su u Katalogu stručnih skupova, a mogu se pretraživati prema savjetniku, području ili temi. Podsjećamo sve odgojno-obrazovne radnike da je za sve skupove obvezna prijava na  http://ettaedu.azoo.hr/ do termina naznačenog u obavijesti o stručnom skupu. 

   

Arhiv natjecanja i smotri

Glagoljica u novom ruhu

04. 07. 2017.

MGA1_m25. saziv Male glagoljske akademije "Juri Žakan" od 26. lipnja do 2. srpnja 2017. godine okupio je u Roču šezdesetak učenika šestih razreda iz četrnaest hrvatskih škola, desetak srednjoškolaca i trinaest učitelja hospitanata.

Rad 25. saziva Male glagoljske akademije, koja je ove godine imala temu Glagoljica u novom ruhu, započeo je 26. lipnja prigodnom priredbom. Nakon toga se jednotjedni program ljetne škole glagoljice nastavio radom u radionicama.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Glazbeni i plesni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

02. 07. 2017.

Oskargp4_mU današnjem svijetu iznimno je teško istaknuti sebe, svoj talent, svoje znanje i ljubav prema onome što radimo. Svi učenici i profesore danas ovdje okupljeni dokazujete da se rad i trud isplati. Dobiti Oskar znanja svima nama jako puno znači, a sam naziv nagrade upućuje na ono što bi trebala biti najveća vrijednost ovoga društva, naglasio je Marko Antolković na svečanoj dodjeli Oskara znanja. Učenik glazbene škole Alberta Štige iz Križevaca, dobitnik dva Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto u disciplini Trija i prvo mjesto u pjevanju na natjecanju glazbe i plesa, poželio je svim dobitnicima da uvijek u svome životu i radu osjećaju i nalaze nešto što će ih tjerati više i bolje.

Svečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola te muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, kao i za njihove mentore održana je u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 30. lipnja 2017. godine.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najizvrsniji učenici nagrađeni Oskarom znanja

29. 06. 2017.

Oskar_2017_2_mOskar znanja, najznačajnija nagrada i priznanje za postignute iznimne uspjehe u obrazovanju, kojom se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici, dodijeljen je pobjednicima ovogodišnjih državnih i međunarodnih natjecanja. Na svečanosti održanoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 29. lipnja 2017. godine Oskarom znanja nagrađeno je 219 učenika koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima i 133 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Posebnim priznanjem nagrađeni su i njihovi učitelji i nastavnici mentori.

Nagrade učenicima i mentorima uručili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Dodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima, timovima i pojedincima za online kviz natjecanje "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?

28. 06. 2017.

Jandrokovic-dodjela_nagrada-1_mDodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima, timovima i pojedincima za peto po redu online kviz natjecanje pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?", održala se u Hrvatskome saboru - u srijedu, 14. lipnja 2017. u 14.00 sati. Nagrade je uručio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u nazočnosti voditeljice Službe za građane Ružice Šimunović, ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković i ostalih uzvanika.

Predsjednik Sabora Jandroković pohvalio je zalaganje i znanje učenika koje su pokazali, pripremljenost za cjeloživotno učenje i aktivno sudjelovanje u razvoju društva moguće i u ulozi zastupnika u Hrvatskom saboru. 

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Osijeku održan državni stručni skup „Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja razredne nastave“

26. 06. 2017.

Drzavni_skup_1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Osijeku je od 19. do 21. lipnja 2017. godine održan  državni stručni skup „Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja razredne nastave“, na kojem je sudjelovalo više od 500 učitelja razredne nastave. Voditeljica i organizatorica državnog stručnog skupa  bila je viša savjetnica za razrednu nastavu Mirela Skelac, univ.  spec. act. soc.

Na otvaranju skupa bili su nazočni predstojnica Podružnice Osijek gospođa Ivana Biljan, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijeka gospodin Davor Brust i prodekanica za znanost dr. sc. Irella Bogut s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najava dodjele Oskara znanja 2017.

05. 06. 2017.

P1210106_mAgencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove će godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

5. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

18. 05. 2017.

simulirana_2017_55_mU Hrvatskom je saboru 15. svibnja 2017. godine, u organizaciji Službe za građane i Agencije za odgoj i obrazovanje, održana Peta simulirana sjednica Sabora za učenike srednjih škola. Na sjednici su sudjelovali učenici srednjoškolci, njih 151 iz dva učenička doma i 33 srednje škole.U ime predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića sve zastupnike srednjoškolce pozdravio je njegov izaslanik, HDZ-ov zastupnik Jasen Mesić. Tema Pete simulirane sjednice Sabora za učenike srednjih škola bio je Zakon o mirenju.

Opširnije

   

Program građanskog odgoja i obrazovanja

Natječaj za učenike: Snimajte kratki VIDEO! u kojem se prikazuje primjer demokratske kulture u školi

18. 05. 2017.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Vijećem Europe provodi projekt „Instrumenti za implementaciju Okvira kompetencija za demokratsku kulturu“. Jedna od zadaća projekta je da učenici osnovnih i srednjih škola izrade kratki filmski rad iz područja programa Građanskog odgoja i obrazovanja, odnosno, da oni sami prikažu na koji način žive demokratsku kulturu u svojoj školi. Stoga pozivamo učitelje i nastavnike koji vode filmske družine u školi da potaknu učenike na snimanje kratkog filma.

Radovi se trebaju poslati do 30. lipnja 2017., Agencija za odgoj i obrazovanje, na e-mail Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli. ; Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja