Arhiv natjecanja i smotri

18. državno Natjecanje–izložba LIK 2016. održano u Puli u znaku Mediterana

04. 05. 2016.

Lik_2016_10_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna 28. i 29. travnja 2016. godine u Puli je održano Natjecanje–izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2016. Natjecalo se trideset i devet učenika osnovnih i srednjih škola u šest kategorija. Likovni radovi najuspješnijih učenika postavljeni su na izložbi u Galeriji Amfiteatar u Puli, otvorenoj 29. travnja 2015. Izložba će biti otvorena do 15. svibnja 2016.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

XVII. državno Natjecanje iz povijesti

02. 05. 2016.

pov1_mDržavno povjerenstvo za Natjecanje iz povijesti organiziralo je od 25. do 27. travnja 2016. XVII. državno Natjecanje iz povijesti u Vinkovcima. Škola domaćin bila je OŠ Ivana Mažuranića iz Vinkovaca. Na natjecanje je pozvano 85 učenika/učenica zajedno s njihovim mentorima/mentoricama. Natjecanje je bilo organizirano u šest ispitnih skupina podijeljenih prema nastavnom gradivu povijesti od 7. razreda osnovnih škola do 4. razreda srednjih škola. Osim toga, učenici srednjih škola mogli su se natjecati u kategoriji Samostalni istraživački radovi.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

23. državno Natjecanje iz geografije

02. 05. 2016.

geo_m Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatsko geografsko društvo i ove godine organizirali su Natjecanje iz geografije kojemu je cilj jačanje motivacije za učenje geografskih sadržaja, upoznavanje pojava i procesa u prostoru, razvijanje geografskog mišljenja te predstavljanje razine usvojenih geografskih znanja i geografskih vještina u kategorijama od 5. do 8. razreda osnovne škole i od 1. do 4. razreda srednje škole. Nakon izlučnih školskih i županijskih razina na državno Natjecanje koje je održano u Krapinskim Toplicama od 20. do 22. travnja 2016. godine, pozvano je 124 učenika (59 učenika iz osnovnih škola, 64 učenika iz srednjih škola) i 93 mentora.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Vođenje kao zaštitni čimbenik pozitivnih razvojnih ishoda djece predškolske dobi

28. 04. 2016.

opatija_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Opatiji je od 13. do 15. travnja 2016. godine održan 10. državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova Republike Hrvatske pod nazivom Europski kontekst, kurikulum (komunikacijske kompetencije, otpornost) i uloga ravnatelja – Vođenje kao zaštitni čimbenik pozitivnih razvojnih ishoda. Voditeljica, organizator državnog stručnog skupa i jedan od predavača bila je mr. sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje predškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni skup Profesionalne kompetencije ravnatelja školske/domske ustanove

21. 04. 2016.

Zadar_2_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 19. i 20. travnja 2016. godine  u Zadru državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova  na temu „Profesionalne kompetencije ravnatelja školske/domske ustanove“. Na skupu je sudjelovalo više od  360 ravnatelja, što je najveći broj prisutnih ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova  na nekom stručnom skupu do sada. Na otvaranju stručnog skupa ravnatelje su pozdravili pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin, prof., i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković – Pečenković, prof.,  koji su se obratili skupu prigodnim riječima i izvijestili ih o aktualnim novostima u području odgoja i obrazovanja.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanje u debati 2016.

19. 04. 2016.

debata_mNa državnom Natjecanju u debati,  koje je 15. i 16. travnja 2016. godine održano u OŠ Zapruđe u Zagrebu, sudjelovalo je 90 najboljih učenika i učenica. Nakon 522 debate održane na županijskim razinama natjecanjima na kojima je sudjelovalo 1080 učenika na državno Natjecanje u debati pozvano je  90 učenika odnosno 30 ekipa (12 ekipa osnovnoškolaca i 18 ekipa srednjoškolaca).

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Snimke webinara za učitelje razredne nastave

19. 04. 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNet-om 11., 13. i 15. travnja 2016. organizirala je šest webinara za učitelje razredne nastave. Na navedenim webinarima predstavljeni su prijedlozi dokumenata Nacionalnih kurikuluma nastavnih predmeta: Hrvatski jezik, Tjelesna i zdravstvena kultura, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura i Matematika sa svrhom poticanja stručne rasprave.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanja iz njemačkoga jezika koje je održano u gradu Krku

14. 04. 2016.

njemacki1_mDržavno Natjecanje iz njemačkoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u  gradu Krku od 11. do 13. travnja 2016. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Osnovne škole Fran Krsto Frankopan u  Krku. Na natjecanju je sudjelovalo 64 učenika, koji su se natjecali u sedam kategorija, a pratilo ih je i pripremalo 57 učitelja i nastavnika mentora.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni stručni skup Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje

14. 04. 2016.

predskolski_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Vinkovcima je od 4. do 6. travnja 2016. godine održan državni stručni skup Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje za odgojitelje predškolske djece Republike Hrvatske, s ciljem stjecanja kompetencija oblikovanja kurikuluma dječjeg vrtića, u organizaciji viših savjetnica za predškolski odgoj Darije Drviš, prof., Sanje Jelovčić, prof., Tončice Kalilić, prof., mr. sc. Andreje Silić, Jasne Šverko, mag. rehab. educ. i Luje Zamečnik, prof.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanja iz engleskoga jezika 2016.

14. 04. 2016.

22. Državno natjecanje iz engleskoga jezika održano je u Krku od 11. do 13. travnja 2016. Škola domaćin bila je Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir.  Sudjelovalo je 90 učenika koji su se natjecali u 6 kategorija. Prvi dio Natjecanja obuhvaćao je pisani dio, a drugi je dio bio usmeni. Za prva tri mjesta su uručena priznanja i nagrade koje je omogućila škola domaćin u suradnji s izdavačkim kućama i British Councilom. Državno povjerenstvo se zahvaljuje svim natjecateljima i njihovim mentorima te školi domaćinu na još jednom uspješno održanom Natjecanju.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja