Stručni skupovi

Održan stručni skup „Iz socijalnopedagoške riznice“

19. 09. 2016.

Vrazdin1_mOd 12. do 14. rujna 2016. u Varaždinskim Toplicama održan je stručni skup socijalnih pedagoga i voditelja županijskih stručnih vijeća za preventivne programe Iz socijalnopedagoške riznice. Na otvaranju skupa govorila je Jadranka Žarković Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, a pozdravne riječi uputila je i Goranka Štefanić, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Ljetna škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima

06. 09. 2016.

domovi1_mAgencija za odgoj i obrazovanje, uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj, organizirala je od 29. do 31. kolovoza 2016., Ljetnu školu za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima u Učeničkom domu Paola Di Rosa u Dubrovniku. Bila je to prilika za multidisciplinarno stručno usavršavanje, razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika te njihovo sudjelovanje u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola

05. 09. 2016.

katehetski1_mU organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje, u Splitu je 25. i 26. kolovoza održana Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama. Oko 350 sudionika okupilo se u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu kako bi tijekom dva radna dana nazočilo i aktivno sudjelovalo u zanimljivim predavanjima, raspravama, interaktivnoj radionici, prezentacijama te duhovnom programu pod okvirnom temom Milosrđe – sadržajno i stilsko određenje vjeronauka.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u srednjim školama

01. 09. 2016.

K1_mU organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu započela je u ponedjeljak 22. kolovoza Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u srednjim školama s temom Da istina Evanđelja ostane kod vas. Na školi se okupilo stotinu i pedeset vjeroučitelja pristiglih iz cijele Hrvatske, a program se odvijao dva dana.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Odgojno-obrazovni radnici koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku diljem svijeta u Zagrebu sudjeluju na stručnom skupu Agencije za odgoj i obrazovanje

06. 07. 2016.

otvorenje_mOdgojitelji, učitelji i nastavnici, koji u zemljama diljem Europe i svijeta izvode nastavu na hrvatskom jeziku i podučavaju djecu hrvatske manjine, iseljenika i Hrvata u BiH, okupili su se u Zagrebu na stručnom skupu koji je organizirala Agencije za odgoj i obrazovanje. Svečanim otvaranjem uz brojne uzvanike i uvažene goste u Osnovnoj školi Kajzerica 5. srpnja 2016. započelo je stručno usavršavanje za više od 90 odgojno-obrazovnih radnika iz Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Švedske.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Važnost i uloga pedagog u podizanju kvalitete rada u predškolskim ustanovama

04. 07. 2016.

1_mMeđužupanijski dvodnevni stručni skup za stručne suradnike pedagoge u predškolskim ustanovama održan je 28. i 29. lipnja u Mariji Bistrici. Tema stručnoga skupa bila je Pedagog – stručna potpora podizanju kvalitete odgojno-obrazovne ustanove, a voditeljice stručnoga skupa bile su Darija Drviš, prof., Sanja Jelovčić, prof. mr. sc. Inga Seme Stojnović i mr. sc. Andreja Silić.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Glazbeni i plesni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

20. 06. 2016.

Glazbeni3_mSvečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa te njihove mentore održana je 17. lipnja 2016. godine u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Oskare znanja primio je 151 učenik i student te 83 mentora. Oskare znanja uručili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak i predsjednik Hrvatske zajednice županija šibensko-kninski župan Goran Pauk zajedno s predstavnicima Nacionalnog vijeća učenika i učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su izradili kipiće Oskara znanja u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Državni i međunarodni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

17. 06. 2016.

Oskar1_mAgencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija nagradili su Oskarom znanja pobjednike državnih i međunarodnih natjecanja u znanju. Na svečanosti  održanoj 16. lipnja 2016. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu najznačajnija priznanja u obrazovanju, kojim se već 12 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori, dobilo je 345 učenika i 220 mentora.

Opširnije

   

Stručni skupovi

II. festival klasičnih jezika i antičke civilizacije

14. 06. 2016.

hvar1_mII. festival klasičnih jezika i antičke civilizacije, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i Državni stručni skup za učitelje i nastavnike klasičnih jezika s temom „Antička baština u nastavi klasičnih jezika“, održani su u Starom Gradu na Hvaru od 27. do 29 svibnja 2016. Festival su organizirali Hrvatsko društvo klasičnih filologa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Agencija za upravljanje Starogradskim poljem.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Četvrta simulirana sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

25. 05. 2016.

Simulirana_mSlužba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirala je Četvrtu simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola 16. svibnja 2016. godine. Na simuliranoj sjednici sudjelovalo je 128 učenika/zastupnika iz tri učenička doma i 19 srednjih škola iz svih dijelova Hrvatske. Na ovogodišnjoj simuliranoj sjednici raspravljalo se o Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja