Arhiv natjecanja i smotri

LiDraNo 2017. – festival kreativnosti, mašte i talenata

27. 03. 2017.

P1220911-m26. LiDraNo, državna smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva djece i mladih, učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, održana je u Primoštenu od 20. do 24. ožujka 2017. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje okupila je najuspješnije i najtalentiranije učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore, iz svih hrvatskih županija, koji su zaokupljeni jezikom, poezijom i prozom, koji istraživački i kritički pišu novinarske radove, ozbiljno i radosno glume, ambiciozno rade školske listove i radioemisije.

LiDraNo je još jedanput potvrdio da je festival kreativnosti, mašte i talenata, mjesto susreta učenika iz cijele Hrvatske, učenja i razmjene iskustava te prekrasnih druženja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Zimska škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima Republike Hrvatske

17. 03. 2017.

domovi1_mAgencija za odgoj i obrazovanje, uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj, organizirala je tradicionalnu Zimsku školu za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima na temu Upravljanje kvalitetom, od 8. do 10. ožujka 2017. u Primoštenu. Stručnom skupu nazočilo je 160 sudionika iz 52 učenička doma u Republici Hrvatskoj.

Viša savjetnica Miljenka Galić, dipl. ped., u uvodu je istaknula važnost ovakvih skupova za multidisciplinarno stručno usavršavanje i razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika njihovim aktivnim sudjelovanjem u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup za ravnatelje osnovnih škola u Opatiji

14. 03. 2017.

img_1_mOd 7. do 10. ožujka 2017. godine u Opatiji je održan Državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske. Ravnatelji osnovnih škola bili su podijeljeni u dvije skupine.

img_2_mU 1. skupini bili su ravnatelji osnovnih škola Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Zadarske, Osječko-baranjske, Šibensko-kninske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Istarske, Dubrovačko-neretvanske i Međimurske županije koji su nazočili stručnom skupu 7. i 8. ožujka 2016. godine. 2. skupinu činili su ravnatelje osnovnih škola Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Virovitičko-podravske i Grada Zagreba koji su nazočili skupu 9. i 10. ožujka 2017. godine. Skupu je nazočio veliki broj ravnatelja osnovnih škola; ukupno 690 ravnatelja u obje skupine (330 ravnatelja u 1. skupini te 360 ravnatelj u 2. skupini).

Opširnije

   

Stručni skupovi

Novi pristupi u procjeni i tretmanu specifičnih teškoća u učenju

28. 02. 2017.

U organizaciji  Agencije za odgoj i obrazovanje 23. i 24. veljače 2017. godine u Puli je održan III. državni skup za stručne suradnike logopede „Procjena i tretman specifičnih teškoća u učenju – novi pristupi".

Sudionike skupa pozdravila je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., koja je naglasila da je uloga stručnih suradnika neprocjenjiva u pružanju stručne i savjetodavne pomoći odgojno-obrazovnim radnicima.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“

01. 02. 2017.

holokaust1_mAgencija za odgoj i obrazovanje je organiziranjem četverodnevnoga državnoga stručnog skupa „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“, kao i prethodnih 14 godina, obilježila 27. siječnja 2017. godine Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Ovogodišnji stručni skup za 50 učitelja i nastavnika povijesti, vjeronauka, etike, hrvatskog jezika, stranih jezika, sociologije, filozofije i psihologije održan je u Koprivnici od 24. do 27. siječnja 2017.

Skup je započeo svečanim otvaranjem u kojem su izuzetno dirljivim programom sudjelovali učenici i učitelji Osnovne škole „Đuro Ester“ te pozdravnim govorima Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice i Ivan Pal, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije. Organizatori i voditelji skupa bili su viši savjetnici Loranda Miletić, Renata Ozorlić Dominić i Boris Vampula. U radu skupa sudjelovala je predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Snježana Banek.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održana Katehetska zimska škola s temom „O radosti učenja i poučavanja“

12. 01. 2017.

zks1_mKatehetska zimska škola za vjeroučitelje osnovnih škola Da vaša radost bude potpuna (Iv 15,11). O radosti učenja i poučavanja održana je 9. i 10. siječnja 2017. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu i OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu. Organizator Katehetske škole je Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije, a suorganizator Agencija za odgoj i obrazovanje.

Na Školi je sudjelovalo 350 vjeroučiteljica i vjeroučitelja koje je na početku pozdravio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a nazočili su i predsjednik Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, porečki i pulski biskup Dražen Kutleša te predstojnici (nad)biskupijskih katehetskih ureda. Sve nazočne je na početku pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., izrazivši uvjerenje da je svakom učitelju i nastavniku pohađanje stručnoga skupa motivacija za novi polet u radu, ali i prilika za osvježavanje profesionalnih kompetencija.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Dr. sc. Diana Garašić i dr. sc. Kata Lučić dobile najviše priznanje u odgoju i obrazovanju – Nagradu Ivan Filipović

02. 01. 2017.

nagrada_Filipovic_mDr. sc. Diana Grašić i dr. sc. Kata Lučić, dvije više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje odnedavno u mirovini, dobitnice su Nagrade Ivan Filipović, najvišeg priznanja kojeg Hrvatski sabor dodjeljuje djelatnicima u odgoju i obrazovanju za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu. Cjeloživotnim učenjem Diana Garašić i Kata Lučić pokazale su kako treba i kako se može raditi na osobnom razvoju i napredovanju.

Ističu se zapaženim rezultatima u teorijskom i praktičnom radu, a u Agenciji za odgoj i obrazovanje uživaju ugled uzornih stručnjakinja. Predano su radile, usavršavale se i učile, a svoje veliko znanje i iskustvo nesebično dijelile na mnogobrojnim seminarima, radionicama i predavanjima koje su održale diljem Hrvatske s ciljem promicanja inovativnih i kreativnih pristupa u odgojno-obrazovnom procesu u osnovnoj i srednjoj školi.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Agenciji za odgoj i obrazovanje HAK je dodijelio priznanje za dugogodišnju suradnju na području prometne preventive učenika

22. 12. 2016.

Prometni odgoj kao cjelina želi pronaći način, uz pomoć cjelokupnog društva, da sudionici prometnoga procesa vode računa o sigurnosti, razvijaju međusobnu solidarnost, humane i etičke odnose, štite zdravlje i život drugih osoba, osobito djece, osoba s invaliditetom, starih i nemoćnih te da se brinu o zaštiti životnog okoliša“, kako je to zakonodavac predvidio u stavku 1. članku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Opće je poznato i priznato stajalište da se dobar odgoj, zdravo rasuđivanje, znanje, odgovornost i ostale pozitivne osobine stječu radom od najranije životne dobi pa je tako i s prometom, odnosno prometnom kulturom i suodnosom osoba u prometu, bez obzira na to u kojem svojstvu u njemu sudjelovali.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

„Novigradsko proljeće“ – europska točka darovitosti

20. 12. 2016.

novigradsko1_mŠkola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“, koja je u Katalogu natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) i dio je njezina rada na unapređenju i praćenju darovitih učenika osnovnih i srednjih škola, postala je nova europska točka darovitosti i to joj je vrijedno priznanje predano 8. prosinca 2016. godine u Ljubljani.

Pozvani predstavnici AZOO-a, članovi državnog povjerenstva i stručnog tima Škole stvaralaštva „Novigradsko proljeće“, sudjelovali su na stručnom skupu Suradnja i potpora obrazovanju darovite djece Centra za istraživanje i promociju darovitosti (Centre for Research and Promotion of Giftedness, CSRN).

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Nagrađeni najuspješniji komorni sastavi

13. 12. 2016.

komorni1_mIzuzetno uspješno 54. državno natjecanje učenika i studenata glazbe završeno je 10. prosinca 2016. godine svečanim koncertom najuspješnijih komornih sastava u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu. Nagrade i priznanja najboljim prvonagrađenim učenicima i studentima te njihovim mentorima uručili su Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Josip Burjan, tajnik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i Alica Hergešić, viša savjetnica za umjetničke škole.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja