Stručni skupovi

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola

29. 08. 2017.

Split1_mU organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje, u Splitu je u četvrtak, 24. kolovoza s radom započela Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama. Oko 350 sudionika okupilo se u prostorijama splitskog Nadbiskupijskog sjemeništa kako bi tijekom dva radna dana nazočilo i aktivno sudjelovalo u zanimljivim predavanjima i pedagoškim radionicama pod okvirnom temom „Zajedno molimo Gospodina. O ekumenskoj dimenziji vjeronauka u školi“.

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Zagrebu održana Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje koji rade u srednjim školama

28. 08. 2017.

KS1_mDržavni stručni skup za vjeroučitelje u organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje održan je u Zagrebu 21. i 22. kolovoza 2017. godne. Tema „Obnova Crkve i nasljedovanje Krista“ osmišljena je kao okvir za promišljanje o 500 godina reformacije, o ekumenskom pokretu i jedinstvu u različitosti.

Oko 150 nazočnih vjeroučitelja na početku je pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., istaknuvši da vjeroučitelji kroz kritičko promišljanje o Reformaciji kao povijesnoj činjenici, ali i pokazatelju čovjekove težnje za propitivanjem vlastitih stavova i uvjerenja, pomažu učenicima razvijati njihov vlastiti kritički sustav pomoću kojega mogu promicati otvorenost i slobodu u različitim situacijama njihova mladalačkog života.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Vrednovanje u matematičkom obrazovanju

12. 07. 2017.

matematika1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 26. do 28. lipnja 2017. godine u Svetom Martinu na Muri održan je državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike. Na trodnevnom stručnom usavršavanju sudjelovalo je preko 430  učitelja i nastavnika matematike iz cijele Hrvatske koji su kroz plenarna predavanja, radionice i rasprave osvježili i nadogradili svoja znanja i kompetencije o temi vrednovanja u matematičkom obrazovanju.

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Sinju održan državni stručni skup Medijska pismenost za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika

11. 07. 2017.

medijska_pismenost_sinj_2017_2_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je u Sinju od 6. do 8. srpnja 2017. godine državni stručni skup za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika o medijskoj pismenosti. Organizator skupa, dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik, najavio je da će Agencija nastaviti raditi po ovim pitanjima. 

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini

10. 07. 2017.

Split1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan je Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Stručni skup održan je u Splitu od 3. do 7. srpnja 2017. Odgojitelji, učitelji i nastavnici iz Austrije, Australije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Švedske, njih devedesetak, koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku i poučavaju djecu hrvatske manjine, iseljenika i Hrvata u BiH, kontinuirano se stručno usavršava u Republici Hrvatskoj te na taj način osnažuje dimenzije hrvatskoga nacionalnog identiteta. 

Na svečanom otvaranju skupa, u Muzeju arheoloških spomenika u Splitu, riječi dobrodošlice sudionicima su uputili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, zatim Tomislav Đonlić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji te v.d. ravnateljica Hrvatske matice iseljenika Mirjana Ana-Maria Piskulić.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Glagoljica u novom ruhu

04. 07. 2017.

MGA1_m25. saziv Male glagoljske akademije "Juri Žakan" od 26. lipnja do 2. srpnja 2017. godine okupio je u Roču šezdesetak učenika šestih razreda iz četrnaest hrvatskih škola, desetak srednjoškolaca i trinaest učitelja hospitanata.

Rad 25. saziva Male glagoljske akademije, koja je ove godine imala temu Glagoljica u novom ruhu, započeo je 26. lipnja prigodnom priredbom. Nakon toga se jednotjedni program ljetne škole glagoljice nastavio radom u radionicama.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Glazbeni i plesni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

02. 07. 2017.

Oskargp4_mU današnjem svijetu iznimno je teško istaknuti sebe, svoj talent, svoje znanje i ljubav prema onome što radimo. Svi učenici i profesore danas ovdje okupljeni dokazujete da se rad i trud isplati. Dobiti Oskar znanja svima nama jako puno znači, a sam naziv nagrade upućuje na ono što bi trebala biti najveća vrijednost ovoga društva, naglasio je Marko Antolković na svečanoj dodjeli Oskara znanja. Učenik glazbene škole Alberta Štige iz Križevaca, dobitnik dva Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto u disciplini Trija i prvo mjesto u pjevanju na natjecanju glazbe i plesa, poželio je svim dobitnicima da uvijek u svome životu i radu osjećaju i nalaze nešto što će ih tjerati više i bolje.

Svečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola te muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, kao i za njihove mentore održana je u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 30. lipnja 2017. godine.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najizvrsniji učenici nagrađeni Oskarom znanja

29. 06. 2017.

Oskar_2017_2_mOskar znanja, najznačajnija nagrada i priznanje za postignute iznimne uspjehe u obrazovanju, kojom se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici, dodijeljen je pobjednicima ovogodišnjih državnih i međunarodnih natjecanja. Na svečanosti održanoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 29. lipnja 2017. godine Oskarom znanja nagrađeno je 219 učenika koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima i 133 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Posebnim priznanjem nagrađeni su i njihovi učitelji i nastavnici mentori.

Nagrade učenicima i mentorima uručili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Dodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima, timovima i pojedincima za online kviz natjecanje "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?

28. 06. 2017.

Jandrokovic-dodjela_nagrada-1_mDodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima, timovima i pojedincima za peto po redu online kviz natjecanje pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?", održala se u Hrvatskome saboru - u srijedu, 14. lipnja 2017. u 14.00 sati. Nagrade je uručio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u nazočnosti voditeljice Službe za građane Ružice Šimunović, ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković i ostalih uzvanika.

Predsjednik Sabora Jandroković pohvalio je zalaganje i znanje učenika koje su pokazali, pripremljenost za cjeloživotno učenje i aktivno sudjelovanje u razvoju društva moguće i u ulozi zastupnika u Hrvatskom saboru. 

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Osijeku održan državni stručni skup „Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja razredne nastave“

26. 06. 2017.

Drzavni_skup_1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Osijeku je od 19. do 21. lipnja 2017. godine održan  državni stručni skup „Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja razredne nastave“, na kojem je sudjelovalo više od 500 učitelja razredne nastave. Voditeljica i organizatorica državnog stručnog skupa  bila je viša savjetnica za razrednu nastavu Mirela Skelac, univ.  spec. act. soc.

Na otvaranju skupa bili su nazočni predstojnica Podružnice Osijek gospođa Ivana Biljan, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijeka gospodin Davor Brust i prodekanica za znanost dr. sc. Irella Bogut s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja