Obavijesti i najave

Promocijom u zvanje mentora i savjetnika nagrađeni najbolji u sustavu odgoja i obrazovanja

27. 06. 2018.

promlipanj1_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je svečanu promocija najboljih i najkvalitetnijih odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u zvanje mentora i savjetnika 27. lipnja 2018. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. U zvanje mentora i savjetnika Agencija za odgoj i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja promovirala je 521 odgojno-obrazovnog radnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova.

promlipanj2_mOdluke o promociji u zvanje mentora i savjetnika te čestitke najboljima uputili su Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, i pomoćnici ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, prof., i Vlado Prskalo, prof..

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Vodicama održan državni stručni skup Učitelji pred izazovom promjena za učitelje razredne nastave

27. 06. 2018.

slika_1st_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Vodicama je od 19. do 21. lipnja 2018. godine održan državni stručni skup Učitelji pred izazovom promjena na kojem je sudjelovalo više od 500 učitelja razredne nastave. Voditeljica i organizatorica državnoga stručnog skupa bila je viša savjetnica za razrednu nastavu Jadranka Domazet.

Na otvaranju stručnoga skupa nazočili su predstojnik Podružnice Split, viši savjetnik Vlade Matas te župan Šibensko-kninske županije, gospodin Goran Pauk. U svom pozdravnom govoru župan Goran Pauk istaknuo je važnost stručnog usavršavanja učitelja  te doprinos Šibensko-kninske županije u potpori odgoja i obrazovanja na području županije. Stručni skup otvorio je viši savjetnik AZOO, voditelj Podružnice Split, Vlade Matas istaknuvši kako su upravo učitelji razredne nastave važan dio odgojno-obrazovnog sustava.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Važna obavijest/Oskar znanja 2018.

19. 06. 2018.

Molimo sve učenike dobitnike Oskara znanja i njihove mentore da 28. lipnja 2018. godine dođu na svečanost dodjele Oskara znanja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu najkasnije do 11.30 sati .

 

   

Obavijesti i najave

Najava svečane promocije mentora i savjetnika 27. lipnja 2018. - popis promoviranih

13. 06. 2018.

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 27. lipnja 2018. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najava dodjele Oskara znanja 2018.- dobitnici

31. 05. 2018.

P1210106_mPod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskog sabora, Agencija za odgoj i obrazovanje će i ove godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju. Oskar znanja je organiziran u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Škola za život tema međužupanijskih stručnih skupova pedagoga osnovnih škola u Slavoniji

29. 05. 2018.

pedagozi_os_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 24. i 25. svibnja 2018. u Vinkovcima i Našicama održani su međužupanijski stručni skupovi za stručne suradnike pedagoge iz osnovnih škola. Voditeljica skupa bila je Ivana Biljan viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge i predstojnica Podružnice Osijek.

Tema skupa Škola kao učeća zajednica = Škola za život ističe važnost sustavnog unapređivanja kvalitete škole. Cilj je bio usporediti komplementarne postupke samovrednovanja i vanjskog vrednovanja škola i procijeniti njihov utjecaj na unapređivanje kvalitete rada te podizanje razine odgovornosti u školama za kreiranje poticajnog okruženje za aktivno učenje.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan stručni skup Kurikulumski pristupi planiranju i programiranju nastave hrvatskoga jezika

29. 05. 2018.

U Zagrebu je 24. svibnja 2018. godine u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga održan stručni skup Kurikulumski pristupi planiranju i programiranju nastave hrvatskoga jezika za voditelje županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika hrvatskoga jezika sjeverozapadne Hrvatske. Skup su zajednički organizirale više savjetnice za hrvatski jezik dr. sc. Marijana Češi, mr. sc. Gea Cetinić i Mirela Barbaroša-Šikić, prof.

Bila je to prilika da voditelji županijskih stručnih vijeća u neposrednome kontaktu s članicama radnih skupina eksperimentalnoga programa Škola za život Nikolinom Marinić, prof., i Dijanom Greblički Miculinić, prof., tijekom stručnoga skupa razgovaraju o četvrtoj inačici Nacionalnoga kurikuluma nastavnoga predmeta Hrvatski jezik, s naglaskom na sadržaj dokumenta za peti razred osnovne škole i prvi razred srednjih škola.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Agenciji za odgoj i obrazovanje uručena zahvalnica povodom obilježavanja 15. godišnjice Hrvatske zajednice županija

21. 05. 2018.

zup1_mSvečanost obilježavanja 15. obljetnice osnutka Hrvatske zajednice županija održana je u nekadašnjem Županijskom domu Hrvatskoga sabora u petak 18. svibnja 2018. godine. U godini osnutka, Zajednica je brojala 11 članova, a danas su članovi sve hrvatske županije i Grad Zagreb. -Drago mi je što mogu reći da je u našem Izvršnom odboru zastupljeno čak devet političkih opcija. Bez obzira na to, razgovaramo, dogovaramo se, dolazimo do zajedničkih stavova, odluke unutar Izvršnog odbora donosimo jednoglasno i vjerujem da je to ključ našeg uspjeha- naveo je župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija gospodin Goran Pauk.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Održano 22. državno natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa

20. 05. 2018.

Bakljada_3_mOd 10. do 13. svibnja 2018. godine održano  je 22. državno Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog u Vinkovcima. Škola domaćin bila je OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Vinkovaca. Na natjecanje je pozvano 20 najboljih ekipa (10 u kategoriji podmlatka i 10 u kategoriji mladih), s njihovim mentoricama/mentorima. 

Smještaj za natjecatelje bio je organiziran u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića da bi se sudionicima natjecanja što više približio duh zajedništva, ali i prikazalo na koji način se organizira zajednički smještaj u slučaju potrebe. Prehranu su osiguravali profesionalni kuhari  - volonteri Crvenog križa, a obroci su pripremani u terenskoj kuhinji. 

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Varaždinu održano stručno usavršavanje za psihologe o temi Učinkovite intervencije

15. 05. 2018.

IMG_3146_mOd 8. do 10. svibnja 2018. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan je u Varaždinu državni stručni skup stručnih suradnika psihologa i nastavnika psihologije Učinkovite intervencije. Skup je organizirala i vodila viša savjetnica za psihologe dr. sc. Vesna Ivasović. Okupilo se oko 230 psihologa iz dječjih vrtića te osnovnih i srednjih škola iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Otvorenju skupa nazočili su i održali pozdravne govore ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković prof., pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđak u ime župana Radimira Čačića te gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja