Stručni skupovi

Državni skup Profesionalne kompetencije ravnatelja školske/domske ustanove

21. 04. 2016.

Zadar_2_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 19. i 20. travnja 2016. godine  u Zadru državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova  na temu „Profesionalne kompetencije ravnatelja školske/domske ustanove“. Na skupu je sudjelovalo više od  360 ravnatelja, što je najveći broj prisutnih ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova  na nekom stručnom skupu do sada. Na otvaranju stručnog skupa ravnatelje su pozdravili pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin, prof., i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković – Pečenković, prof.,  koji su se obratili skupu prigodnim riječima i izvijestili ih o aktualnim novostima u području odgoja i obrazovanja.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanje u debati 2016.

19. 04. 2016.

debata_mNa državnom Natjecanju u debati,  koje je 15. i 16. travnja 2016. godine održano u OŠ Zapruđe u Zagrebu, sudjelovalo je 90 najboljih učenika i učenica. Nakon 522 debate održane na županijskim razinama natjecanjima na kojima je sudjelovalo 1080 učenika na državno Natjecanje u debati pozvano je  90 učenika odnosno 30 ekipa (12 ekipa osnovnoškolaca i 18 ekipa srednjoškolaca).

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Snimke webinara za učitelje razredne nastave

19. 04. 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNet-om 11., 13. i 15. travnja 2016. organizirala je šest webinara za učitelje razredne nastave. Na navedenim webinarima predstavljeni su prijedlozi dokumenata Nacionalnih kurikuluma nastavnih predmeta: Hrvatski jezik, Tjelesna i zdravstvena kultura, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura i Matematika sa svrhom poticanja stručne rasprave.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanja iz njemačkoga jezika koje je održano u gradu Krku

14. 04. 2016.

njemacki1_mDržavno Natjecanje iz njemačkoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u  gradu Krku od 11. do 13. travnja 2016. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Osnovne škole Fran Krsto Frankopan u  Krku. Na natjecanju je sudjelovalo 64 učenika, koji su se natjecali u sedam kategorija, a pratilo ih je i pripremalo 57 učitelja i nastavnika mentora.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni stručni skup Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje

14. 04. 2016.

predskolski_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Vinkovcima je od 4. do 6. travnja 2016. godine održan državni stručni skup Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje za odgojitelje predškolske djece Republike Hrvatske, s ciljem stjecanja kompetencija oblikovanja kurikuluma dječjeg vrtića, u organizaciji viših savjetnica za predškolski odgoj Darije Drviš, prof., Sanje Jelovčić, prof., Tončice Kalilić, prof., mr. sc. Andreje Silić, Jasne Šverko, mag. rehab. educ. i Luje Zamečnik, prof.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Rezultati državnog Natjecanja iz engleskoga jezika 2016.

14. 04. 2016.

22. Državno natjecanje iz engleskoga jezika održano je u Krku od 11. do 13. travnja 2016. Škola domaćin bila je Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir.  Sudjelovalo je 90 učenika koji su se natjecali u 6 kategorija. Prvi dio Natjecanja obuhvaćao je pisani dio, a drugi je dio bio usmeni. Za prva tri mjesta su uručena priznanja i nagrade koje je omogućila škola domaćin u suradnji s izdavačkim kućama i British Councilom. Državno povjerenstvo se zahvaljuje svim natjecateljima i njihovim mentorima te školi domaćinu na još jednom uspješno održanom Natjecanju.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Jubilarna 25. smotra LiDraNo

12. 04. 2016.

L1_mDržavna smotra LiDraNo za učenike osnovnih i srednjih škola održana je u Šibeniku od 4. do 8. travnja 2016. godine. U gradu koji je odavno dobio naziv „grad djeteta“ Agencija za odgoj i obrazovanje okupila je najuspješnije učenike iz svih hrvatskih županija koji se bave literarnim, dramsko-scenskim i novinarskim stvaralaštvom. Na jubilarnoj 25. smotri LiDraNo svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih družina predstavilo se 296 učenika osnovnih škola i 176 učenika srednjih škola.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Obavijest o održavanju webinara za učitelje razredne nastave

07. 04. 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNet-om održat će šest webinara za učitelje razredne nastave, za svaki obvezni nastavni predmet u razrednoj nastavi po jedan webinar.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup o Domovinskom ratu

31. 03. 2016.

domovinski1_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je od 21. do 23. ožujka 2016. godine u Makarskoj  IX. državni stručni skup na temu Domovinski rat. Ove godine glavna tema je bila Hrvati BiH i HVO u Domovinskom ratu. Državni stručni skup je počeo svečanim otvaranjem na kome su sudionike pozdravili: ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, dajući punu podršku ovom projektu i naglašavajući značaj teme za nastavu povijesti, gospođa Jagoda Martić, predsjednica Gradskog vijeća Makarske, u ime grada domaćina, gospodin Vladimir Šoljić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, u ime Hrvata BiH, kontraadmiral Ante Urlić u ime Hrvatskoga generalskog zbora, pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Momir Karin, prof., u ime ministra Predraga Šustara i savjetnik predsjednice RH-a Kolinde Grabar Kitarović gospodin Ante Deur. Na stručnom skupu sudjelovalo je oko 170 sudionika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup za ravnatelje osnovnih škola u Šibeniku

30. 03. 2016.

Od 15. do 18. ožujka 2016. godine u Šibeniku održan je Državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske. Skupu je nazočio rekordan broj ravnatelja osnovnih škola, ukupno 740 ravnatelja. Na otvaranju stručnog skupa, 15. i 17. ožujka 2016. godine, ravnatelje su pozdravili mr. sc. Hrvoje Šležak, zamjenik ministra, Momir Karin, prof., pomoćnik ministra, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije te predstavnici lokalne uprave i samouprave; Zoran Smolić, prof., zamjenik župana, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika, dr. sc. Ivica Poljičak te Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

Opširnije

   

porno free gmail sign in details and Gmail login
KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja