Stručni skupovi

Kurikularni pristup nastavi engleskoga jezika

03. 09. 2018.

Stručni skupovi Kurikularni pristup nastavi engleskoga jezika, održani  27. i 28. kolovoza 2018. godine, okupili su više od 250 učitelja engleskoga jezika s područja pet slavonskih županija u Osnovnoj školi Hinka Juhna u Podgoraču te u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi.

Na stručnim su skupovima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje predavanja i radionice održale članice Stručne radne skupine za engleski jezik.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan 11. ljetni seminar za geografe

03. 09. 2018.

U Zagrebu je od 29. do 31. kolovoza 2018. godine održan 11. ljetni seminar za geografe. Skup je organiziran u suradnji s Hrvatskim geografskim društvom i Geografskim odsjekom Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Skup je bio posvećen temi praktičnih geografskih vještina. Organiziran je u tri modula.  U A modulu težište je bilo na praktičnim geografskim vještinama iz hidrogeografije; u B modulu na praktičnim geografskim vještinama iz kartografije i QGIS-a, a u C modula na praktičnim geografskim vještinama iz klimatologije i korištenja QGIS-a.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan stručni skup Planiranje i programiranje rada ŽSV-a u kontekstu kurikularne reforme; projekti u razrednoj nastavi

30. 08. 2018.

skup1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, 24. kolovoza 2018. god. u Dvoru Veliki Tabor, održan je međužupanijski stručni skup voditelja županijskih stručnih vijeća učitelja razredne nastave Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije s temom Planiranje i programiranje rada ŽSV-a u kontekstu kurikularne reforme; Projekti u razrednoj nastavi. 

Cilj stručnog skupa bio je osnažiti voditelje županijskih stručnih vijeća za prepoznavanje osobnih potencijala i kompetencija za cjeloživotno učenje i rad te razviti vještinu za primjenu nekih metoda profesionalnoga razvoja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Suvremeni pristupi učenju i poučavanju u kontekstu kurikularne reforme

28. 08. 2018.

U tijeku je stručno usavršavanje učitelja razredne nastave Grada Zagreba koje se održava u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu. Na skupovima sudjeluje oko 800 sudionika u razdoblju od 27. do 30. kolovoza 2018.

Programom su obuhvaćene teme koje pridonose razlikovanju osnovnih pristupa vrednovanju učeničkih postignuća i napredovanja, razumijevanju karakteristika kvalitetnog vrednovanja učeničkih postignuća i napredovanja te procjenjivanju razina postignuća učenika u odnosu na kriterije vrednovanja usvojenosti odgojno-obrazovnih ishoda.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama

28. 08. 2018.

P1-1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnoga katehetskog ureda HBK-a u Splitu je od 23. do 24. kolovoza 2018. godine održana Katehetska ljetna škola, na temu Staro vino u nove mješine? Vjeronauk u školi i kateheza u župi pred novim izazovima, stručni skup na državnoj razini za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnih škola.

Na skupu se  okupilo oko 360 vjeroučitelja da bi se tijekom dva radna dana što kvalitetnije pripremili za početak nove školske i vjeronaučne godine.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje koji rade u srednjim školama

28. 08. 2018.

IMG_1_mDržavni stručni skup za vjeroučitelje u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije održan je u Zagrebu 20. i 21. kolovoza 2018. godine.

O razvoju temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje, govorilo se i kritički propitivalo u kontekstu teme „Mladi, vjera i životno učenje“.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održana stručna usavršavanja učitelja i nastavnika uključenih u eksperimentalnu provedbu projekta Škola za život

28. 08. 2018.

Agencija za odgoj i obrazovanje od 24. do 28. kolovoza 2018. godine organizirala je dva međužupanijska stručna skupa za učitelje likovne kulture i nastavnike likovne umjetnosti iz Osnovnoj školi Primošten u Primoštenu i Osnovnoj školi Mladost u Osijeku. Skupove je pratilo je i u njima aktivno sudjelovalo 42 učitelja i nastavnika.

Osnovna tema skupova bila je posvećena ishodima učenja, likovnom stvaranju i vrednovanju u nastavi likovne kulture i likovne umjetnosti u kontekstu novih predmetnih kurikuluma. Predstavnici SRS-a  informirali su sudionike o procesu i rezultatima pripreme eksperimentalnog uvođenja kurikuluma likovne kulture i likovne umjetnosti u škole uključene u projekt Škole za život koji vodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Agencija pripremila niz korisnih webinara za ravnatelje i stručne suradnike

17. 07. 2018.

Savjetnici Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s vanjskim suradnicima pripremili su niz zanimljivih i korisnih predavanja/webinara za ravnatelje škola i stručne suradnike.Predavanja i prezentacije dostupni su na CARNET-ovom serveru Meduza.

Popis predavanja i linkova dostupni su u dokumentima u privitku.

Opširnije

   

Programi

20. Ljetna škola SEMEP-a u Komiži na otoku Visu

12. 07. 2018.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i nacionalne koordinatorice SEMEP-a (South - Eastern Mediterranean Environmental Project) u Komiži na otoku Visu od 7. do 14. srpnja 2018. održava se 20. ljetna škola SEMEP-a– interdisciplinarnog projekta odgoja i  obrazovanja za održivi razvoj na području jugoistočne obale Sredozemnog mora i crnomorske  regije.

Na Ljetnoj školi sudjeluju učenici i njihovi nastavnici iz srednjih i osnovnih škola iz različitih dijelova Hrvatske. Budući da je projekt osmišljen kao interdisciplinaran i holistički, prelazi granice pojedinih nastavnih predmeta pa nastavnici i učenici surađuju u timskom radu promičući odgoj i obrazovanje o okolišu uključujući osim bioloških i socijalne, povijesne, tehnološke, ekonomske, etičke i kulturne aspekte.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Ishodi učenja i formativno vrednovanje u nastavi geografije

11. 07. 2018.

U razdoblju od 4. do 10. srpnja 2018. godine održano je pet međužupanijskih stručnih skupova za učitelje i nastavnike geografije iz devet županija Središnje Hrvatske. Skupovi su održani u II. osnovnoj školi Varaždin u Varaždinu, Gimnaziji Bjelovar u Bjelovaru i u Osnovnoj školi Lovre pl. Matačića u Zagrebu.

Osnovna tema skupova bila je posvećena ishodima učenja i formativnom vrednovanju u nastavi geografije u kontekstu novoga predmetnog kurikuluma. Predstavnici SRS-a za geografiju informirali su sudionike o procesu i rezultatima pripreme eksperimentalnog uvođenja kurikuluma Geografije u škole uključene u projekt Škole za život koji vodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja