Katalog natjecanja i smotri

U Rovinju održano državno natjecanje „Sigurno u prometu“

22. 05. 2014.

sigurno_u_prometu1_mDržavno natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te upravljanja biciklom na vježbalištu „Sigurno u prometu“ održano je od 20. do 23. svibnja 2014. godine u Rovinju u OŠ Jurja Dobrile.

Na 22. državnom natjecanju sudjelovali su učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na županijskim natjecanjima, njih  84 učenika. Svaku županiju predstavljala je ekipa od četvero učenika, dvije djevojčice i dva dječaka.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

XIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika

14. 05. 2014.

hrvatski_mAgencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH ove su godine organizirali XIX. natjecanje iz hrvatskoga jezika. Cilj je ovomu natjecanju poticati učenike na istraživanje jezičnih pojava u hrvatskomu standardnom jeziku, usavršavati lingvističku kompetenciju u materinskom jeziku, samostalno proučavati jezikoslovnu literaturu te poticati učenike na proučavanje jezične i kulturne povijesti hrvatskoga naroda. Natjecanje je maraton, a ne utrka na 100 metara. Na tom je putu učeniku nužna podrška i suradnja s mentorom. U tom procesu oboje dobivaju.

Opširnije

   

Programi

Srednjoškolci zrelo i odgovorno o svojoj budućnosti

13. 05. 2014.

simulirana_11_mSimulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola, tematski vezana uz vrlo aktualnu i važnu problematiku korištenja europskih fondova i zapošljavanje mladih, održana je u Hrvatskom saboru 12. svibnja 2014. godine.

Prazne klupe Hrvatskog sabora ispunili su učenici, njih više od 150 iz cijele Hrvatske, koji su raspravljali i predlagali kako konkretno koristiti novce iz europskih fondova za otvaranja novih radnih mjesta.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu nastupilo 39 učeničkih zborova

12. 05. 2014.

glazbene1_mGlazbene svečanosti hrvatske mladeži, na kojima se ove godine natjecalo 39 zborova iz cijele Hrvatske, svečano su otvorene 7. svibnja 2014. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu.

Važnost stručno–pedagoškog rada učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, koji potiču zborsko pjevanje i stvaralački rad učenika, iznimnog je značaja, istaknula je viša savjetnica za glazbenu kulturu i glazbenu umjetnost Anita Gergorić, prof.

Opširnije

   

Stručni skupovi

1. konferencija psihologa u sustavu odgoja i obrazovanja

06. 05. 2014.

psiholozi1_mPrvi državni skup psihologa dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola 1. konferencija psihologa u sustavu odgoja i obrazovanja na temu Kompetencije i ishodi učenja u područjima rada psihologa u sustavu odgoja i obrazovanja, održan je u Vodicama od 28. do 30. travnja 2014. godine  u organizaciji Teodore Dubrović, prof., više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prilikom svečanog otvaranja u pozdravnoj riječi viša savjetnica za psihologe je istaknula značaj prve konferencije i uloge psihologa u sustavu odgoja i obrazovanja na kojoj su prvi put zajedno psiholozi dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Bez obzira u kojem segmentu sustava odgoja i obrazovanja djeluju zajednička im je briga o razvoju kvalitete odgojno obrazovnog procesa, stvaranje poticajnog okruženja za učenje i osobni razvoj djece i mladih u suradnji s drugim sudionicima u odgoju i obrazovanju.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Prvi državni skup za odgojitelje posvećen izazovima suvremenog djetinjstva

28. 04. 2014.

predskolke1_mPrvi državni stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje namijenjen odgojiteljima predškolskih ustanova iz cijele Hrvatske održan je od 23. do 25. travnja 2014. u Vodicama.

Na prvom stručnom usavršavanju odgojitelja na državnoj razini obrađivala se tema Izazovi suvremenog djetinjstva - koji su, kako okruženje u kojem odrastaju današnja djeca utječe na njih i kakve su uloge i mogućnosti odgojitelja u tim novim okolnostima.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Promoviranim mentorima i savjetnicima plaće će rasti 13, odnosno 20 posto

25. 04. 2014.

promocija2_mMinistarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje upriličili su 25. travnja 2014. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici svečanu promociju odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su ponovno izabrani u zvanje mentora i savjetnika.

Odluku o ponovnom izboru u zvanje mentora i savjetnika dobilo je 502 odgojno-obrazovnih radnika iz predškolskih ustanova (53), osnovnih škola (270) te srednjih škola i učeničkih domova (179). Napredovanjem u zvanje želi se nagraditi najbolje u sustavu, simbolično ovom svečanom promocijom, a u materijalnim pravima povećanjem plaća.

Opširnije

   

PKSSUOR

Predstavljena nova strategija stručnog usavršavanja i početak primjene programa e-učenja

22. 04. 2014.

naslovna_mRezultati projekta „Poboljšanje kvalitete sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika“, čije je provođenje u cilju poboljšanja kvalitete i učinkovitosti  stručnog usavršavanja financirala Europska unija, predstavljeni su na završnoj konferenciji u Zagrebu.

U protekle dvije godine, od svibnja 2012. do travnja ove godine, savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, vođeni projektnim timom konzorcija na čelu sa tvrtkom SPAN Consultants istraživali su, analizirali i radili na unapređenju sustava stručnog usavršavanja. Na završnoj konferenciji održanoj 17. travnja 2014. predstavili su projekt i rezultate svoga dvogodišnjeg rada – novu Strategiju stručnog usavršavanja za profesionalni razvoj odgojno-obrazovnih radnika i pet programa E-učenja za stručno usavršavanje.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja