Stručni skupovi

U Osijeku održano stručno usavršavanje o suvremenoj nastavi likovne kulture

16. 04. 2018.

Osijek_lk_mAgencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s OŠ Višnjevac, Muzejom likovnih umjetnosti Osijek, Muzejom Slavonije i Turističkom zajednicom grada Osijeka, organizirala je od 3. do 5. travnja 2018. godine, u Osijeku, trodnevni stručni skup za učitelje likovne kulture na državnoj razini s temom Suvremena nastava likovne kulture. Na skupu je sudjelovalo oko 100 sudionika.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najava stručnog skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u BiH

16. 04. 2018.

Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini održat će se u Poreču od 2. do 6. srpnja 2018. godine.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira stručni skup odgojno-obrazovnih radnika iz Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Švedske.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan državni stručni skup za voditelje ŽSV-a učitelja i nastavnika Informatike/Računalstva

16. 04. 2018.

Budin_mU okviru pripreme učitelja i nastavnika informatike za novu školsku godinu i uvođenje obaveznog predmeta Informatika u 5. i 6. razred osnovnih škola te primjenu kurikuluma Informatike u Zagrebu je u Osnovnoj školi Augusta Harambašića 4. travnja 2018. održan Državni stručni skup za voditelje županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika informatike/računalstva s temom Priprema za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u osnovnim školama i primjenu novog kurikuluma u srednjim školama.

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja gospođa Lidija Kralj voditelje je upoznala s dosad provedenim aktivnostima te s Eksperimentalnim programom „Škola za život“.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Državni stručni skup za učitelje glazbene kulture i nastavnike glazbene umjetnosti

16. 04. 2018.

gl1_mAgencija za odgoj i obrazovanje održala je državni stručni skup za učitelje  glazbene kulture i nastavnike glazbene umjetnosti u razdoblju od 4. do 6. travnja 2018. godine u Splitu pod „Izazovi učiteljske profesije u nastavi glazbe“. U programu rada skupa aktivno je sudjelovalo više od 200 učitelja osnovnih škola i nastavnika srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

Bogati trodnevni program okupio je vrhunske znanstvenike i umjetnike te stručnjake iz prakse koji su u cilju poticanja kreativnosti u nastavi glazbe u osnovnim i srednjim školama održali predavanja i radionice vezano za umjetničko područje kurikuluma u kojem se nalaze predmeti glazbena kultura i glazbena umjetnost s naglaskom na značaj aktivnog muziciranja.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Stručno usavršavanje posvećeno promoviranju koncepta održivog razvoja

16. 04. 2018.

U Daruvaru je od 3. do 5. travnja 2018. godine održan 6. državni stručni skup za učitelje i nastavnike biologije, geografije i kemije posvećen promoviranju koncepta održivoga razvoja i razvoju kompetencija sudionika u okviru međupredmetne teme Održivi razvoj.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Odgojitelji i stručni suradnici zajedno u prevenciji – međužupanijski stručni skupovi u Vinkovcima i Slavonskom Brodu

16. 04. 2018.

Prevencija1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 10. i 11. travnja 2018. u Vinkovcima i Slavonskome Brodu održani su međužupanijski stručni skupovi za odgojitelje i stručne suradnike (pedagoge i psihologe). U Vinkovcima je sudjelovalo 85 odgojitelja i stručnih suradnika iz Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije, a u Slavonskom Brodu 70 sudionika iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan državni stručni skup Domovinski rat - Masovni zločini agresora i mirna reintegracija u Zadru

10. 04. 2018.

D1_mOvogodišnji 11. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti koji je ove godine održan u Zadru organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva hrvatskih branitelja.

Cilj državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike povijesti na temu „Domovinski rat - Masovni zločini agresora i mirna reintegracija“, jest da se učiteljima i nastavnicima povijesti prezentiraju činjenice o Domovinskom ratu koje će nastavnici na metodički ispravan način implementirati u nastavni proces i prenijeti učenicima, istaknula je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković- Pečenković, prof.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Najava državnoga stručnoga skupa za odgojitelje djece predškolske dobi od 18. do 20. travnja

09. 04. 2018.

plakat_lektorirano_1_-_manja_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizira državni stručni skup za odgojitelje iz predškolskih ustanova Republike Hrvatske pod nazivom Cjeloživotnim učenjem do kvalitetnoga profesionalnog razvoja odgojitelja koji će se održati u Tuheljskim Toplicama od 18. do 20. travnja 2018. godine.

Stručni skup je usmjeren na osnaživanje refleksivnih kompetencija odgojitelja u podršci unapređivanja odgojno-obrazovne prakse, jačanju kapaciteta za korištenje programa e-učenja te razmjeni primjera dobre prakse u području ostvarene suradnje s Europskom Unijom i promicanju europske dimenzije u obrazovanju.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Lidranovci su garancija ljepšega i boljega svijeta

26. 03. 2018.

l_mDržavna smotra LiDrNo 2018. i ove je godine bila pozornica koja je talentiranim i darovitim učenicima pružila različite mogućnosti izražavanja i življenja vlastite kreativnosti u literarnom, dramskom i novinarskom izrazu. Gotovo 500 učenika, koji su se predstavili svojim dramskim izvedbama i nastupima, literarnim i novinarskim radovima te radijskim emisijama,  istinski je iskoristilo lidranovsku pozornicu i pokazalo ljepotu izričaja, senzibilnost za kritiku i razumijevanje stvarnosti te bogatstvo mašte.  

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Seminari i radionice hrvatskog jezika u Sjedinjenim Američkim Državama

26. 03. 2018.

b1_mU okviru programa potpore održavanju nastave hrvatskoga jezika i kulture u Sjedinjenim Američkim Državama, od 8. do 18. ožujka  2018., održani su seminari i radionice za učitelje i učenike. Nastavljena je suradnja nadležnih institucija – Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta te Hrvatske matice iseljenika.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja