şehirlerarası nakliyat eşya depolama evden eve nakliyat maltepe evden eve nakliyat sarıyer evden eve nakliyat acıbadem evden eve nakliyat bahçeşehir evden eve nakliyat avcılar evden eve nakliyat maltepe evden eve nakliyat beylikdüzü evden eve nakliyat kadıköy evden eve nakliye şişli evden eve nakliye

Obavijesti i najave

Objava rezultata projekta AZOO-a Poboljšanje sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika

03. 03. 2014.

Voditelji IPA projekta AZOO-a Poboljšanje sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika organiziraju tijekom travnja mjeseca četiri stručna skupa na kojima će prezentirati rezultate projekta. Cilj projekta bilo je jačanje kapaciteta AZOO-a u području stručnog usavršavanja radi unapređenja njegove kvalitete, učinkovitosti i dostupnosti. Provedba je započela u svibnju 2012. godine, a u njegovu realizaciju bilo je uključeno 12 stručnjaka i 34 savjetnika AZOO-a.

Stručna usavršavanja, namijenjena svim odgojno-obrazovnim radnicima, održat će se u Splitu (1. travnja), Rijeci (3. travnja),  Osijeku (8. travnja) i Zagrebu (17. travnja).

Opširnije

   

Obavijesti i najave

FOTO: 140. obljetnica i 10. Dani Agencije za odgoj i obrazovanje

19. 02. 2014.

Foto-album

  • Foto: Ured Predsjednika RH, snimio Filip Širanović, službeni fotograf
  • Foto: Ured Predsjednika RH, snimio Filip Širanović, službeni fotograf
  • Foto: Ured Predsjednika RH, snimio Filip Širanović, službeni fotograf
  • Foto: Ured Predsjednika RH, snimio Filip Širanović, službeni fotograf
  • Foto: Ured Predsjednika RH, snimio Filip Širanović, službeni fotograf
  • Foto: Ured Predsjednika RH, snimio Filip Širanović, službeni fotograf
  • Foto: Fah/Tomislav Pavlek
  • Foto: Fah/Tomislav Pavlek
   

Obavijesti i najave

Svečano obilježeno 140. godina stručno-pedagoškog rada i 10. Dani Agencije za odgoj i obrazovanje

17. 02. 2014.

azoo1_mAgencija za odgoj i obrazovanje svečano je 14. veljače 2014. godine u Zagrebu obilježila 140. godina kontinuiranoga stručno-pedagoškog rada u odgojno-obrazovnom sustavu u sklopu čega su održani i 10. Dani Agencije, program namijenjen stručnom usavršavanju i profesionalnom razvoju savjetnika. Svečanost su svojom nazočnošću uveličali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac i Ankica Nježić, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, dosadašnji ravnatelji te brojni uzvanici, gosti i djelatnici AZOO-a.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

U zvanje mentora i savjetnika promovirano 300 odgojno-obrazovnih radnika

07. 02. 2014.

prom1_mSvečanom promocijom u zvanje mentora i savjetnika 300 odgojno-obrazovnih radnika  nagrađeno je danas za uzoran stručno-pedagoški rad i unapređenje nastavnog procesa poučavanja i odgojno-obrazovnog sustava u cjelini.

Promoviranjem u zvanje istaknutih odgojno-obrazovnih radnika Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta potvrdili su da posebnu pažnju posvećuju otkrivanju onih koji se ističu svojim znanjem, zalaganjem, stručnim usavršavanjem i postignutim rezultatima. Također ih i materijalno nagrađuju povećanjem koeficijenata za izračun plaća od sedam do dvanaest posto.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Poučavanje o holokaustu trajna je obveza svih nas

29. 01. 2014.

hol1_mZa hrvatsko društvo danas nije upitno želi li se sjećati žrtava holokausta, već na koji način će se sjećati, koliko je spremno daleko ići u suočavanju s vlastitom prošlošću, pokušajima da je razumiju i da se osudi svaki oblik genocidnog ponašanja. Da bi se što bolje upoznali s društveno-povijesnim okolnostima i činjenicama o najvećem zločinu protiv čovječnosti i na ispravan način educirali učenike o toj temi Agencija za odgoj i obrazovanje 11 godinu zaredom, u povodu 27. siječnja Dana sjećanja na žrtve holokausta, organizirala je stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike na temu Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska zimska škola „Govoriti znači ljubiti“

09. 01. 2014.

ZKS1_mStručno usavršavanje za više od 450 vjeroučiteljica i vjeroučitelja osnovnih škola - Katehetska zimska škola započela je u srijedu 8. siječnja 2014. godine u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati. Tema trodnevnoga stručnoga skupa, koji se održava u organizaciji Nacionalnoga katehetskoga ureda Hrvatske biskupske konferencije, Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, jest "Govoriti znači ljubiti (usp. Dei verbum, br. 21.) Postupnost kao princip naviještanja u vjeronauku u školi i novoj evangelizaciji".

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Vinku Filipoviću uručena nagrada Ivan Filipović

18. 12. 2013.

nagrade_filipovic1_mIstaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom u 2012. pridonijeli unaprjeđivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskog poziva 18. prosinca 2013. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu uručene su državne nagrade Ivan Filipović.

Godišnja nagrada Ivan Filipović iz područja osnovnog školstva dodijeljena je Vinku Filipoviću, ravnatelju Agencije za odgoj i obrazovanje, koji je među ostalim nagrađen, za unaprjeđenje sustava stručnog usavršavanja svih sudionika odgojno-obrazovnog sustava te za doprinos u pokretanju i sudjelovanju u izradi mnogobrojnih strategija, projekata i aktivnosti iz područja odgoja i obrazovanja.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Savjetovanja za članove ispitnih povjerenstava

11. 12. 2013.

ispitna_povjerenstva_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 9. prosinca 2013. godine stručno savjetovanje za lektore-članove ispitnih povjerenstava za polaganje stručnih ispita odgojno-obrazovnih radnika svih predmetnih područja.

Djelatnici Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje tom su prilikom učiteljima i nastavnicima hrvatskog jezika, koji su članovi ispitnih povjerenstava, predstavili Hrvatski pravopis, a voditeljica Odjela za opće poslove Tihana Radojčić, organizatorica skupa, dala upute i smjernice vezane za zadaće lektora u ispitnim povjerenstvima.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Regionalna suradnja u stručnom usavršavanju

10. 12. 2013.

posjet_mAgencija za odgoj i obrazovanja primila je 9. prosinca 2013. godine u službeni posjet predstavnike Pedagoškog instituta Kosova koji su u Hrvatskoj boravili da bi se što bolje upoznali sa odgojno-obrazovnim sustavom i dogovorili moguću suradnju na području stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika.

Pedagoški institut Kosovo stručna je institucija nedavno osnovana u sklopu  Ministarstva obrazovanja, znanosti i tehnologije s ciljem unapređenja kvalitete obrazovanja na Kosovu.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

Nagrađeni najbolji komorni sastavi

09. 12. 2013.

komorni2_mSvečanim koncertom i dodjelom nagrada najboljima zatvoreno je u Opatiji 7. prosinca 2013. godine 51. natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa – komorni sastavi. Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda mladi glazbenici predstavili su se odličnim izvedbama i pokazali vrhunski standard muziciranja i glazbenog obrazovanja.

Natjecanje se odvijalo u šest kategorija: glasovirska dua, glasovir za šest i više ruku, dua, tria, kvarteti i sastavi od pet do 12 članova. Izvedbe i nastupe mladih glazbenika ocjenjivali su priznati hrvatski glazbeni pedagozi i umjetnici, članovi ocjenjivačkog suda.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja