Obavijesti i najave

Objavljen javni poziv za prijavu sektorskih stručnjaka za šest sektorskih vijeća

30. 07. 2014.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo javni poziv za prijavu sektorskih stručnjaka za šest sektorskih vijeća. Rok za prijavu na javni poziv je 22. rujna 2014. godine.

Opširnije

   

Županijska stručna vijeća

Imenovani voditelji županijskih stručnih vijeća 2014/2016.

16. 07. 2014.

Imenovani voditelji županijskih stručnih vijeća od 2014. do 2016. godine.

Odluke o imenovanju neće se slati poštom već svaki od imenovanih voditelja može u popisu u prilogu pronaći i isprintati svoju odluku o imenovanju.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja

Ljetna škola Pestalozzi 2014 Promoting Participation

15. 07. 2014.

P1_mLjetna škola Pestalozzi, koja se već drugu godinu organizira u Bad Wilbadu u Njemačkoj od 28. lipnja do 6. srpnja, ove je godine bila posvećena poticanju i promicanju sudjelovanja u odgoju i obrazovanju. Stručni skup okupio je 80-ak sudionika iz gotovo svih zemalja članica Vijeća Europe.

Hrvatsku su predstavljali Ivana Sušac i dr. sc. Branko Bognar kao sudionici, dr. sc. Višnja Rajić koja je vodila radionice te Renata Ozorlić Dominić, nacionalna časnica za vezu Programa Pestalozzi u Republici Hrvatskoj.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Kompetencijski pristup nastavi hrvatskoga jezika

11. 07. 2014.

topusko_mDržavni stručni skup za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika održan je u Topuskom od 2. do 4. srpnja na temu Kompetencijski pristup nastavi hrvatskoga jezika.

Predavanja su održali: Linda Grubišić Belina i Srećko Listeš, viši savjetnici i organizatori skupa, Boris Jokić, Jadranka Nemeth-Jajić, Michelle Braš Roth, Sanja Fulgosi, Blaženka Martinović i Belmondo Miliša. Trećega dana skupa svoja su iskustva sudionicima prenijeli učitelji i nastavnici praktičari: Nataša Kokan, Tanja Marčan, Sanja Ogrebić, Nataša Sajko i Tatjana Ruža.

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Malom Lošinju održan 3. državni stručni skup za učitelje razredne nastave

30. 06. 2014.

Losinj1_mViši savjetnici za razrednu nastavu organizirali su od 16. do 18. lipnja 2014. godine u Malom Lošinju državni stručni skup za učitelje razredne nastave. Na stručnom usavršavanju sudjelovalo je 354 učitelja razredne nastave. Stručni skup s temom Građanski odgoj i obrazovanje obuhvatio je izazove ostvarivanja strukturnih dimenzija građanske kompetencije u kontekstu razreda, škole i lokalne zajednice.

Predavači su problematizirali teme vezane uz ljudsko-pravnu, političku, društvenu, kulturološku, gospodarsku te ekološku dimenziju poučavanja elemenata Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Državni i međunarodni prvci u znanju i njihovi mentori nagrađeni Oskarom znanja

16. 06. 2014.

oskar_svi_mJubilarna deseta svečana dodjela Oskara znanja učenicima osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj godini 2013/2014. bili državni prvaci ili osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima i njihovim mentorima održana je 16. lipnja 2014. godine u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, koje Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje od 2005., ove godine dobilo je 336 učenika osnovnih i srednjih škola, državnih prvaka u znanju, glazbi i plesu te njihovih 282 učitelja i nastavnika mentora. Oskarom znanja nagrađeno je i 56 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Agencije spremna za suradnju s mađarskim Institutom za istraživanje i razvoj obrazovanja

02. 06. 2014.

madari_mVinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje sa suradnicima ugostio je 2. lipnja 2014. godine u Zagrebu na radnom sastanku predstavnike mađarskog Instituta za istraživanje i razvoj obrazovanje. Budući da navedene institucije imaju mnogo toga zajedničkog u svom radu i djelatnostima koje zakonski  provode, razgovaralo se o modelima stručnog usavršavanja, o tome kako je koncipirano cjeloživotno učenje, problematici udžbenika te nastavnim planovima i programima.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Bajke Vladimira Nazora i Ivane Brlić-Mažuranić uvijek su jednaklo aktualne i zanimljive

26. 05. 2014.

nazor1_mNazorovi dani, prosvjetno-kulturna manifestacija posvećena promicanju lika i djela velikana hrvatske književnosti, ove su godine u središtu imali bajku, i to hrvatske bajke Vladimira Nazora i Ivane Brlić Mažuranić. U Postirima na otoku Braču, Nazorovom rodnom mjestu, 23. i 24. svibnja 2014. godine održano je niz kulturnih događanja i stručni skup, a na završnoj svečanosti nagrađeni su najuspješniji učenici koji su sudjelovali na literarnom natječaju „Nazor i mi“ na temu Napiši bajku.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

U Rovinju održano državno natjecanje „Sigurno u prometu“

22. 05. 2014.

sigurno_u_prometu1_mDržavno natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te upravljanja biciklom na vježbalištu „Sigurno u prometu“ održano je od 20. do 23. svibnja 2014. godine u Rovinju u OŠ Jurja Dobrile.

Na 22. državnom natjecanju sudjelovali su učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na županijskim natjecanjima, njih  84 učenika. Svaku županiju predstavljala je ekipa od četvero učenika, dvije djevojčice i dva dječaka.

Opširnije

   

Katalog natjecanja i smotri

XIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika

14. 05. 2014.

hrvatski_mAgencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH ove su godine organizirali XIX. natjecanje iz hrvatskoga jezika. Cilj je ovomu natjecanju poticati učenike na istraživanje jezičnih pojava u hrvatskomu standardnom jeziku, usavršavati lingvističku kompetenciju u materinskom jeziku, samostalno proučavati jezikoslovnu literaturu te poticati učenike na proučavanje jezične i kulturne povijesti hrvatskoga naroda. Natjecanje je maraton, a ne utrka na 100 metara. Na tom je putu učeniku nužna podrška i suradnja s mentorom. U tom procesu oboje dobivaju.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja