Cjelovita kurikularna reforma

Rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje

Kurikulum.hr – stranice posvećene provedbi reforme

Obavijesti i najave

Objavljen Katalog stručnog usavršavanja siječanj-travanj 2017. godine

15. 12. 2016.

usavrsavanje2Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je u Katalogu stručnog usavršavanja programe/teme, datume održavanja i predavače na stručnim skupovima koji će se održati od siječnja do travnja 2017. godine.

Plan stručnog usavršavanja od siječnja do travnja 2017. godine objavljen je da bi odgojno-obrazovni radnici i ravnatelji škola mogli unaprijed planirati stručno usavršavanje. Stručni skupovi objavljeni su u Katalogu stručnih skupova, a mogu se pretraživati prema savjetniku, području ili temi. Podsjećamo sve odgojno-obrazovne radnike da je za sve skupove obvezna prijava na  http://ettaedu.azoo.hr/ do termina naznačenog u obavijesti o stručnom skupu. 

   

Katalog natjecanja i smotri

Nagrađeni najuspješniji komorni sastavi

13. 12. 2016.

komorni1_mIzuzetno uspješno 54. državno natjecanje učenika i studenata glazbe završeno je 10. prosinca 2016. godine svečanim koncertom najuspješnijih komornih sastava u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu. Nagrade i priznanja najboljim prvonagrađenim učenicima i studentima te njihovim mentorima uručili su Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Josip Burjan, tajnik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i Alica Hergešić, viša savjetnica za umjetničke škole.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Potpisan Sporazum o nastavku suradnje između Agencije za odgoj i obrazovanje i Mémoriala de la Shoah

05. 12. 2016.

h1_mU Parizu je od 28. studenoga do 1. prosinca 2016. godine održan treći zajednički seminar Agencije za odgoj i obrazovanje i Mémoriala de la Shoah iz Pariza u kojem je sudjelovalo 17 učitelja i nastavnika iz različitih krajeva Hrvatske. Seminar se odvijao u Mémorialu de la Shoah, najvećem europskom dokumentacijskom centru i muzeju koji čuva uspomenu na stradanja Židova u Drugom svjetskom ratu i promiče stručno usavršavanje učitelja i nastavnika iz Francuske te niza drugih zemalja.

Seminar je održan u sklopu aktivnosti predviđenih Sporazumom o suradnji između Agencije za odgoj i obrazovanje i Mémoriala de la Shoah iz 2012.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Poruka najboljih: Veselimo se svakom novom danu i izazovu

28. 11. 2016.

prom1_mNajizvrsniji odgajatelji, učitelji, nastavnici, stručni suradnici i odgojitelji, oni koji su dokazali uspješnost u radu s učenicima i u izvannastavnom stručnom rad te se redovito stručno usavršavaju promovirani su u zvanje mentora i savjetnika. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 25. studenoga 2016. godine u Zagrebu odluku o ponovnom napredovanju u zvanje uručili su im Jadranka Žarković-Pečenković, prof, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i Momir Karin, prof., pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja.

Promovirani su prepoznati kao najbolji u sustavu i zato su nakon pet godina ponovno promaknuti u status mentora, ili u više položajno zvanje, status savjetnika. Rad 470 promoviranih odgojno-obrazovnih radnika vrednovali su ravnatelji i kolege u vrtićima i školama u kojima rade i predmetni savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Poučavanje i učenje hrvatskoga jezika kao inoga jezika

23. 11. 2016.

Stručni skup za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika koji poučavaju inojezične učenike održan je 15. studenoga 2016. godine u Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Zagrebu. Skup je organiziran zbog potrebe za stručnim usavršavanjem učitelja i nastavnika hrvatskoga jezika koji nisu dosad bili uključeni u edukaciju Agencije za odgoj i obrazovanje za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika koji poučavaju učenike koji ne znaju ili nedostatno znaju hrvatski jezik.

Potreba za organizacijom stručnoga usavršavanja ukazala se i zbog sve većeg broja upisanih inojezičnih učenika u sustav obveznog i srednjoškolskog obrazovanja na području županije Grad Zagreb.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Objavljen vremenik i opće upute za provedbu natjecanja i smotri u 2017. godini

04. 11. 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i opće upute za provedbu natjecanje i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2017. godini. Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri dostupan je ovdje, a opće upute za provedbu natjecanja i smotre mogu se potražiti ovdje.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Simpozij povodom 25 godina vjerskoga odgoja i vjeronauka u školi

27. 10. 2016.

s1-mSimpozij povodom 25 godina vjerskoga odgoja i vjeronauka u školi Katolički vjeronauk u školi 1991. – 2016., održan je 14. listopada 2016. u Zagrebu. Nazočne vjeroučiteljice i vjeroučitelje voditelje županijskih stručnih vijeća, mentore i savjetnike te odgojiteljice u vjeri i ostale vjeroučitelje te goste nazočne na Simpoziju, pozdravili su mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije prof. dr. sc. Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta u Tehničkoj vladi te ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Promocija u zvanje mentora vjetar je u leđa najboljima u struci

17. 10. 2016.

prom6_mNajbolji hrvatski odgojitelji, učitelji, nastavnici, stručni suradnici i odgajatelji za svoj su izniman trud i rad nagrađeni promocijom u zvanje mentora. Nova generacija mentora, promovirana je 13. i 14. listopada 2016. godine na svečanostima održanim na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U status mentora, promovirano je 699 odgojno-obrazovnih radnika, a Odluke kojima se potvrđuje njihovo zaslužno napredovanje promoviranima su uručili Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta i posebni savjetnik ministra Ivan Milanović-Litre.

Zvanje mentora posebno je zvanje koje stječu najizvrsniji, oni koji su uspješni u radu s učenicima i izvannastavnom stručnom rad te se redovito stručno usavršavaju. Njihov rad vrednovali su ravnatelji ustanova u kojima rade i predmetni savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, a u položajno zvanje se biraju na rok od pet godina.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Pedagog pred izazovima promjena

17. 10. 2016.

fotke_Primosten_mDržavni skup za stručne suradnike pedagoge, održan od 10. do 12. listopada 2016. godine u Primoštenu, okupio je gotovo četiri stotine sudionika iz svih krajeva Hrvatske te sa svih razina odgojno-obrazovnog sustava. Teme ovogodišnjeg državnog skupa bila je „Pedagog pred izazovom promjena“ i potaknula je veliki interes sudionika. Skup je, u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranke Žarković-Pečenković, otvorila Ivana Biljan, predstojnica Podružnice Agencije u Osijeku te viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge.

Odabrana tema je više nego potrebna i aktualna. Živimo u svijetu sve bržih i intenzivnijih promjena. Svijet u kojemu živimo ogleda se u svim područjima pa tako i u sustavu odgoja i obrazovanja koje je, također, neprekidno izloženo promjenama. Mijenja se kontekst, mijenjaju se naši učenici i njihovi roditelji… potrebna je i promjena škole, učitelja i nastavnika, a onda i stručnih suradnika pedagoga koji bi trebali biti glavni inicijatori promjena u školstvu.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Filmsko stvaralaštvo učenika prikazano na Smotri hrvatskoga školskog filma održanoj u Velikoj Gorici

28. 09. 2016.

filmska_smotra_1mU Velikoj Gorici je od 21. do 23. rujna održana četvrta Smotra hrvatskoga školskoga filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Smotru su vodili dr. sc. Krešimir Mikić, predsjednik i dr. sc. Srećko Listeš, tajnik Državnoga povjerenstva. Agencija za odgoj i obrazovanje godinama je suorganizirala filmske revije učenka osnovnih škola, a od 2013. godine samostalno organizira i vodi filmsku smotru učenika osnovnih i srednjih škola.

Organizacija Smotre hrvatskoga školskoga filma proizvod je zahtjeva i programskih načela Agencije da se naši učitelji i nastavnici što bolje upoznaju s kurikulskim načelima, potrebama suvremenoga društva, tehnološkim i tehnologijskim inovacijama kako bi njihov rad kvalitetnim i kreativnim mentorskim djelovanjem mogao što više i što bolje doprinijeti učeničkom stvaralaštvu.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja